返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? www.tvboxnow.com" o2 p! p( W& n( `" _
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?tvb now,tvbnow,bttvb& L; {; z' U7 w
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
: m9 _+ v. H7 x4 KTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?公仔箱論壇0 l: I# T2 B0 t  n8 O% B- v
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...6 c& m* P9 [$ T) s8 o2 M+ M2 [
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
! F; y( t& L( `1 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
; \+ `$ S! O6 S2 Z8 t3 E9 Q公仔箱論壇TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
# f) W7 U7 q7 @5 y公仔箱論壇其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& n1 M( e* c6 O/ ~
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
+ w/ V1 d9 c% z6 j& D大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧公仔箱論壇* g& q3 V: @% q- h; R" m4 f. v; c
, l) l: |' v1 Q: L9 @
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
9 m' J4 H: V4 z+ Atvb now,tvbnow,bttvb一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下公仔箱論壇: D) H% ~. }) q+ Y; k" K# E
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...www.tvboxnow.com4 Q$ A! h2 f/ j
timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
/ D+ M( I1 {# U. h: C9 N公仔箱論壇7 P0 R# M3 c% u/ X

0 o& N7 D+ l9 ^; v版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
& i/ S' f, k  T1 `2 ~5 x  L% _嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
5 E; b/ U! b- \$ D- H- W" p0 w
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
+ P0 `1 W2 S; W8 i" r公仔箱論壇www.tvboxnow.com) [6 _% y5 Z8 T: E( i
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
7 r" z# u  I/ k+ Owww.tvboxnow.com一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ..., ~7 L8 M8 z, x8 T: U% x
mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
公仔箱論壇# |+ D  S: r0 [" T( I
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
9 ?3 j8 A2 b+ C# Mtvb now,tvbnow,bttvb
) C3 D+ N" p8 b; R* ]" ]1 Uwww.tvboxnow.com我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
tvb now,tvbnow,bttvb0 F8 L$ Q0 t3 ?' \) O# X
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇www.tvboxnow.com2 f2 F& j3 ?9 o

6 n5 w! q* g, A& V8 U; Y4 x! }我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!www.tvboxnow.com0 G$ B1 \: `( |/ K2 E. w
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
  w, K4 {7 R. I1 _8 awww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com) L& ?, w- A, f. J/ y
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?www.tvboxnow.com0 z; L" v( s4 K* @
公仔箱論壇5 ~% k) ?/ I3 J% }+ n8 ]" }; b/ J
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
8 J6 C* F8 ~4 q有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇www.tvboxnow.com7 W! a8 v6 `' K8 G9 \& Z# T8 \/ g
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
tvb now,tvbnow,bttvb4 j3 E+ q' @# d4 p6 }
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 U/ j& v4 {2 E9 e9 T
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
/ O- K7 O$ O* ?* YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 l# v1 V$ [% C7 A$ \1 X呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,www.tvboxnow.com6 W- M$ u, m" c5 ^/ Z
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
* _* H! c% L" O0 b' }7 I' C! Y, F4 N! ?, mmnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
' z: Y# W) C0 m, Z! q+ OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb  S# \$ A" S6 F7 p" f
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
/ n6 p0 `- ~) g$ j4 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 e% n, j( V5 i9 X1 p
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開9 L; H2 T. b9 I3 a: k

! |6 q4 F& c6 m2 }www.tvboxnow.com使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
6 s. r" O% X4 v, K; Qwww.tvboxnow.com
/ S% q* A) O# K% `, `% STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急www.tvboxnow.com( }% x+ s$ d/ J7 Z* ^) t/ [
tvb now,tvbnow,bttvb4 ~* M  W+ Q: C1 W, Z3 K' k$ M
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...公仔箱論壇) O& M3 T- i3 v, ?6 v
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
2 U$ y" G+ c4 M* o4 g' Ltvb now,tvbnow,bttvb[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 公仔箱論壇* C+ C7 |% i, C. r! ]
www.tvboxnow.com' Q0 [8 h) }( x4 N" O- ^" `
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ~5 R+ r+ {! ~% L$ z. y/ I1 R
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
3 t$ O% W, {# a+ A2 T! r; O2 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。版主你好勁呀... 咁清礎嘅!' y& g7 O- y0 }! b% a  `
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
' _  h; ~9 P4 h7 i$ [2 l/ pwww.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
: x; M3 y# a% _- A
任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?
4 G/ Q& h1 ~8 S+ U公仔箱論壇原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯