返回列表 回復 發帖

雪地松鼠

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• manyiu

• zzleezz

• gracechanstuart

我們這裡一年四季都有很多松鼠!!!

秋風起黃葉落時,我的花園就經常有動物挖土痕跡!!!

就是這些松鼠企圖將找到的食物藏在土裡,已備過冬!!!

我們這裡一年四季都有很多松鼠!!!

秋風起黃葉落時,我的花園就經常有動物挖土痕跡!!!
就是這些松鼠企圖將找到的食物藏在土裡,已備過 ...
gracechanstuart 發表於 2018-12-23 07:19 AM
以前我小时候看到也是蛮多下 现在很少看到松鼠了
偶尔看到一两只 在树上吃红毛丹 哇 你那边有怎么多只松鼠
有机会请你拍照给我看~~
呵呵...沒有睡樣的娜娜...最初還以為是一隻兔子呢
以前我小时候看到也是蛮多下 现在很少看到松鼠了
偶尔看到一两只 在树上吃红毛丹 哇 你那边有怎么多只松鼠
有机会请你拍照给我看~~
di0208 發表於 2018-12-23 08:41 AM
我度都好多松鼠, 佢地成日想爬落我花園個  Bird Feeder 度, 偷吃雀仔糧! 成功過一次,  隻松鼠仔太重, 搅到嗰 Bird Feeder 斜嗮 !
耳仔D毛好像被吓亲
呵呵...沒有睡樣的娜娜...最初還以為是一隻兔子呢
zzleezz 發表於 2018-12-23 09:55 AM
靠一對耳朵搵食~~
我度都好多松鼠, 佢地成日想爬落我花園個  Bird Feeder 度, 偷吃雀仔糧! 成功過一次,  隻松鼠仔太重, 搅到嗰 Bird Feeder 斜嗮 !
manyiu 發表於 2018-12-23 10:19 AM
為食鼠~~
耳仔D毛好像被吓亲
rrliew 發表於 2018-12-23 01:25 PM
咩啊 耳毛長先靚仔 靠佢沟女㗎~~
咩啊 耳毛長先靚仔 靠佢沟女㗎~~
di0208 發表於 2018-12-23 09:29 PM
唔係天線咩? 接收人做衛星, 同玉兔談情嘛...!
唔係天線咩? 接收人做衛星, 同玉兔談情嘛...!
manyiu 發表於 2018-12-24 08:43 AM
個天線己经準備接收緊 但係呢玉兔號去佐月亮背面
幾時先可以聯絡就唔知啦~~