返回列表 回復 發帖
我唔鐘意蜘蛛,屋企見到蜘蛛、都要揾老公幫手搞掂佢。
gracechanstuart 發表於 2019-1-24 12:58 PM
Grace 姐有一个 二十四孝好老公
有空请Grace姐 多进来宠物區 走走大家交流下 Grace姐 也是贴图高手
我度d蜘蛛係黑色, 好醜怪...不过我唔趕佢走, 因為佢吃蚊....!
manyiu 發表於 2019-1-24 01:42 PM
我地呢度冇蚊俾佢地吃。
蒼蠅拍,拖鞋&報紙將會係妳既最佳拍檔~
zzleezz 發表於 2019-1-24 06:36 PM
烏蠅拍屋企都有嘅,拖鞋同報紙就真係冇左好耐啦!

(各位,因為我訓練緊自己用數位繪圖板代替滑鼠,所以冇顏色又冇表情,等手熟習以後再加顏色等其他、、)
Grace 姐有一个 二十四孝好老公
有空请Grace姐 多进来宠物區 走走大家交流下 Grace姐 也是贴图高手
di0208 發表於 2019-1-25 12:41 AM
老公太好令我有D唔好意思…嘻嘻…

呢排學設計輭件,唔係咁得閒…得閒一定多D嚟。
烏蠅拍屋企都有嘅,拖鞋同報紙就真係冇左好耐啦!

(各位,因為我訓練緊自己用數位繪圖板代替滑鼠,所以冇顏色又冇表情,等手熟習以後再加顏色等其他、、) ...
gracechanstuart 發表於 2019-1-25 06:00 AM
哈哈...好懷念妳果隻橙怪啊~~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我地呢度冇蚊俾佢地吃。
gracechanstuart 發表於 2019-1-25 05:48 AM
咁又係 ! 我度夏天越多蚊....需要佢地幫手殺蚊 !
哈哈...好懷念妳果隻橙怪啊~~~
zzleezz 發表於 2019-1-25 09:22 AM
呢個係恐龍仔,叫做丘比龍,唔係橙怪呀!佢係一個星加坡Artist原創嘅卡通靚仔。不過紅色靚背景就係Grace嘅傑作。

評分次數

• zzleezz

• di0208

咁又係 ! 我度夏天越多蚊....需要佢地幫手殺蚊 !
manyiu 發表於 2019-1-25 12:43 PM

我地呢度因為乾燥,冇蚊。又冇烏蠅。!!!

我知道蜘蛛係益虫,不過喺屋企裡邊就唔係咁好嘅存在啦!!!

(我學識點用手繪筆+畫版加我隻恐龍仔啦!叻唔叻呀?)!

評分次數

• zzleezz

呢個係恐龍仔,叫做丘比龍,唔係橙怪呀!佢係一個星加坡Artist原創嘅卡通靚仔。不過紅色靚背景就係Grace嘅傑作。
...
gracechanstuart 發表於 2019-1-26 06:38 AM
要將佢放大清晰度對比度 需要下一番功夫
要將佢放大清晰度對比度 需要下一番功夫
di0208 發表於 2019-1-26 07:56 AM

都唔算好多功夫,呢個動畫得7格圖,加一個背景!!!

先將 圖用 軟件放大為大小一樣既Vector 檔(矢量圖)!!!

再用Photoshop 修整每一幅圖,再用Photoshop 將7個公仔加背景!!!

再用Photoshop將7個圖合成為動畫!!!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• di0208

• zzleezz

都唔算好多功夫,呢個動畫得7格圖,加一個背景!!!

先將 圖用 軟件放大為大小一樣既Vector 檔(矢量圖)!!!http ...
gracechanstuart 發表於 2019-1-26 02:05 PM
Grace 姐做動畫好叻呀 !
我唔鐘意蜘蛛,屋企見到蜘蛛、都要揾老公幫手搞掂佢。
gracechanstuart 發表於 2019-1-24 12:58 PM
you need to check the window and door moldings.
路人甲 你可以畀我TV B一億㗎橫掂你啲錢多到用唔曬
di0208 發表於 2019-1-22 09:09 PM
貪錢怪
貪錢怪
Pedestrian_A 發表於 2019-1-28 09:23 AM
咁你咪成全我囉 畀我一億啫
咁你咪成全我囉 畀我一億啫
di0208 發表於 2019-1-28 06:38 PM
我用五頭牛給你買一個馬來老婆你不要已經用了我的錢