返回列表 回復 發帖

永 久 存 底

,  描述: Facebook 資 料 刪 不 了
社 交 網 站 是 網 民 潮 玩 意 , 但 有 誰 知 道 , 一 旦 做 了 Facebook 用 戶 , 就 算 你 取 消 戶 口 , 你 曾 上 載 的 照 片 和 個 人 資 料 , 都 永 遠 存 底 。 原 來 一 切 都 是 網 站 為 錢 作 怪 , 悄 悄 在 本 月 4 日 , 修 改 了 用 戶 服 務 條 款 , 用 戶 凡 上 傳 到 Facebook 的 資 料 , 都 屬 Facebook 永 久 擁 有 。 換 句 話 說 , 用 戶 所 上 載 的 照 片 或 資 料 , Facebook 都 可 隨 時 隨 地 用 來 推 銷 , 或 將 你 的 子 女 可 愛 照 片 發 給 第 三 者 作 廣 告 賺 錢 。
美 國 霍 士 新 聞 頻 道

有上的朋友要小心啊

外星貓E生
好彩我到家阵都悟明FACEBOOK点玩
條骨都無佐lu
原帖由 lhy92725 於 2009-2-21 12:32 AM 發表
好彩我到家阵都悟明FACEBOOK点玩
好彩我祗是放了只貓上去
外星貓E生
那难道不是自动把肖像权交给了它的手上
好彩我仲未上载照片
原帖由 nicnic1161 於 2009-2-21 01:08 AM 發表
好彩我仲未上载照片
你几时回来得
我看了今天的报纸啦!他又变回原来的样子啦!新条例已被取消啦!
~~~~火爆+神经+头疯~~~~
原帖由 dicksonkhan 於 2009-2-21 01:16 AM 發表
我看了今天的报纸啦!他又变回原来的样子啦!新条例已被取消啦!
小白你还没睡哦
原帖由 @WKTAN@ 於 2009-2-21 01:17 AM 發表

小白你还没睡哦
我刚睡醒啊!刚才吃了药,早睡了会儿!看集戏,再睡过!
~~~~火爆+神经+头疯~~~~
原帖由 dicksonkhan 於 2009-2-21 01:26 AM 發表
我刚睡醒啊!刚才吃了药,早睡了会儿!看集戏,再睡过!
快去休息哦!要好好照顾身体哦
wah...so dangerous???? by the way, the rule still exist???
原帖由 CC517 於 2009-2-21 12:34 AM 發表

好彩我祗是放了只貓上去
死啦! 我放左隻 hamster 上去!
原帖由 linguini925 於 2009-2-21 12:58 AM 發表
那难道不是自动把肖像权交给了它的手上
你自己決定啦
外星貓E生
原帖由 manyiu 於 2009-2-21 02:42 PM 發表

死啦! 我放左隻 hamster 上去!
拿你去出廣告
外星貓E生
原帖由 malsss 於 2009-2-21 03:47 AM 發表
wah...so dangerous???? by the way, the rule still exist???
我祗放靚貓, 靚人留回自己看
外星貓E生