返回列表 回復 發帖

曼聯前中後三線大換血

拜仁慕尼黑方面已確認英格蘭全能中場夏格維斯即將加盟曼聯,領隊費格遜也得到了他一直想要的人。日前《曼徹斯特晚報》對曼聯陣容構建進行了預測。 守門員方面,雲達沙其正選席位將面臨重大考驗。英格蘭國腳賓科士打已回歸曼聯,而此子也被費格遜盛讚為未來國家隊一號門將。此外,從西布朗外借、今夏將永久轉會的古斯錫本季數次擔正,未有出現「騰雞」情況,但唯一變數是,若果西布朗今季能升回英超,這名波蘭門將卻可能被西軍召回。
夏格維斯將加盟任中場 後防線變化不大,里奧費迪南及尼曼查維迪應續被委以重任,但左右兩閘可能有人事變動。由季中開始,曼聯已對修咸頓的17歲小子加里夫巴利虎視眈眈,而球隊本身已有艾拉、軒斯及施維斯達三名左閘,故上述三人應有至少一個會離開,當中以軒斯機會最大,因為早前已有傳祖雲達斯對他極有興趣。至於本季被外借到維拉的年輕右閘巴士利,將在夏天正式轉至維拉,而外借到薩拉戈薩、並有出色表現的碧基,則極有可能留在家鄉西班牙發展。
 中前場加入夏格維斯,將加強中場的攻守能力,但邊路進攻仍是球隊憂慮之處。傑斯年事已高,基爾李察臣又力有不逮,士砵亭的蘭尼應是曼聯的出路。前線朗尼、沙夏及阿倫史密夫應會繼續留隊,蘇斯克查卻成疑問,另外費蘭度托利斯、貝碧托夫甚至是效力荷甲海倫芬的應屆荷甲神射手艾方素也是費爵爺的目標
support supoort
古斯錫接高波极有问题,如果唔可以改善呢个角点,佢都可以拜拜了
賓科士打及古斯錫都被人話係
近期英格蘭最好的年輕龍門,
唔知費sir 會用邊個呢。
火焰幫大家庭主路元帥。
科士打掂過古斯錫 ..
左閘要放既係都放施維施達,
唔應該係軒斯走 :68:

前線如果執多件既話,
係我既話分分鐘沙夏都走得 :65:
費蘭度托利斯、貝碧托夫两个嚟到一个的话
saha就几乎走梗了
希望可以買多d勁人過黎la:63:不過我唔係好想軒斯走,不如賣走施維斯達好過la

我个人都觉得轩斯5错
賓科士打好過古斯鍚
紅魔鬼!!!必勝!!!紅魔鬼!!!必勝!!!紅魔鬼!!!必勝!!!
次元六合彩【第三期】開始售票啦!!!
原帖由 rivaldoliu 於 2007-5-24 04:29 PM 發表。
費蘭度托利斯、貝碧托夫两个嚟到一个的话
saha就几乎走梗了
沙夏嘅狀態太唔穩定,走.....係遲早嘅事
紅魔鬼!!!必勝!!!紅魔鬼!!!必勝!!!紅魔鬼!!!必勝!!!
原帖由 ryoma 於 2007-5-24 08:22 PM 發表。
我个人都觉得轩斯5错
軒斯唔係唔好,但佢成日會係D危險區域犯規
:69:
原帖由 HIDE 於 2007-5-24 01:00 PM 發表。
科士打掂過古斯錫 ..
左閘要放既係都放施維施達,
唔應該係軒斯走 :68:

前線如果執多件既話,
係我既話分分鐘沙夏都走得 :65:
贊成:69:
原帖由 godjockey 於 2007-5-25 12:56 AM 發表。

沙夏嘅狀態太唔穩定,走.....係遲早嘅事
其实saha最大的问题就太容易受伤了
佢没伤果排,响前场真係打塞
伤完之后,出嚟又没态,其实佢都几悲情
佢响富咸果时都没伤得咁频
嚟到曼联就成人伤
原帖由 rivaldoliu 於 2007-5-25 10:30 AM 發表。

其实saha最大的问题就太容易受伤了
佢没伤果排,响前场真係打塞
伤完之后,出嚟又没态,其实佢都几悲情
佢响富咸果时都没伤得咁频
嚟到曼联就成人伤 ...
係佢自己唔爭氣 :68:
阿倫史密夫本身借比第2間,
不過佢既表現話比我地聽 ..
佢!  仲有資格踢得曼聯,  
原帖由 HIDE 於 2007-5-25 07:02 PM 發表。

係佢自己唔爭氣 :68:
阿倫史密夫本身借比第2間,
不過佢既表現話比我地聽 ..
佢! 仲有資格踢得曼聯,
可惜alan开始向技术流转变的同时
火气都没以前咁大了
佢大中锋,霸气唔太够了
不过响FM里面佢真係几好用啊
响买bianchi之前,我一直用alan打曼联正选中锋