返回列表 回復 發帖

Samsung Galaxy S6 & S6 Edge

呢啲網上已經流傳開架啦. 除此之外真係同樣冇勿驚喜. 例如, 網傳沒有micro-sd slot, Samsung會宣佈有. 網傳camera係16MP,Samsung會說20MP之類. 我本人真係想有sd card slot可以加上去. 因為依家micro card好平. 64GB賣到$25左右. 如果upgrade 32GB到64GB要成旧水, 唔著數.

其他參數:
5.1" 2560x1440 577ppi
5.65 x 2.78 x 0.27 inches
4.87oz
16MP rear
5MP front
14nm Exynos Octa 2.1GHz cpu
64 bit
3GB LPDDR4
32GB/64GB/128GB UFS 2.0
2550mAh non-removable battery
no SD slot
all metal
Gorilla Glass 4 back
wireless charging

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
各位早午晚好.
iphone 6 plus
BeiDouChef 發表於 2015-3-2 05:12 AM
啱啱睇過S6 edge現場拍出黎既相. 質量好差!

下面係s6 edge vs iphone 6 plus (圖片全部縮小50%):

S6 Edge

iPhone 6 Plus

S6 Edge

iPhone 6 Plus

睇到S6既效果真係咋舌.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
掌門早晨!
mnb1123 發表於 2015-3-2 10:43 AM
Mnb早晨。
其實影相呢,好似都是HTC好D呀,三星一般的
lhy92725 發表於 2015-3-2 10:41 AM
今朝都有睇htc.  但佢地啲設備同人地冇得揮呢。 如果真係s6唔掂都要考慮下htc咯。
Lg好耐嗰時時用過, 對佢地感覺麻麻地, 暫時冇將佢列入考慮住。 sony我都有睇緊, 留意緊部z4, 但都未有消息。好奇怪sony起美國唔係咁興,比較少人用。
Nokia? 勿仲存在既咩? 冇人用呢只過氣王牌機啦係嘛.
nexus 6? 唔好話我太奄沾 呢部我又嫌佢太過大, 個褲袋袋唔落啊. Samsung部Note 4我都覺得大, 唔好大過5.5吋.
各位早午晚好。
ken爺有水喎,又想換電話
Anonymous 發表於 2015-3-2 01:40 PM
唔係有水。 呢度係兩年合約。 已經過咗兩年好耐。 我老婆部iPhone唔夠一日就要充電。 好煩, 想换咗好耐架啦。 我未選啱中意既所以仲未轉遮。
睇邊個台吸引又有機型選就買邊只啦
lhy92725 發表於 2015-3-2 11:10 PM
我諗都係買返Samsung S6多啲架啦. 不過要睇定下啲個鏡頭點先. 等啲專業人士攞到部機影啲相出黎比較下. 因為而家都係初初宣布, 可能仲會有改進都唔定, 係咁望住先啦.
换咗老婆部機先
Pedestrian_A 發表於 2015-3-3 05:01 AM
我驚換咗個仲食電喎.
其實個鏡頭吾會特別重要啦,又吾系影專業相
lhy92725 發表於 2015-3-3 12:11 PM
都唔係咁話架. 部機一買就最少2年以上架啦. 如果唔靚就有得話換就換架啦.
掌門煩惱緊...
lckiong 發表於 2015-3-3 11:54 AM
冇煩惱到.
拋銀仔決定啦
lhy92725 發表於 2015-3-3 12:03 PM
咁都得? 選老婆就話抛銀仔遮, 買手機點可以咁抛銀仔架?