返回列表 回復 發帖
骨頭貓。。
忙就唔係幾忙既。。
只係攰過頭,每次一訓就訓天光姐。。
拜四我又嚟廣州喇。。
想睇下骨貓隻貓樣,得冇?
就係冇睇過拖住骨頭既貓通街行咯。。

我都好耐冇羅假期,邊有多姐。。
都有成8個月咯。。點會耐啊。。
我又係度閃過。。
今天没人啊。。。。
icy97 發表於 2011-6-12 09:12 PM
冇人,有貓姐嘛。。
sjr86,happy721022和norman,你们好啊。。。。
icy97 發表於 2011-6-12 09:34 PM
你都好啊。。
马来西亚。。。。你那边还能进入谷歌吗?
icy97 發表於 2011-6-12 10:33 PM
佢係問你祖籍邊度,唔係問你從邊度嚟啊。。
I didn't pay much attention to the name of the states, I've been mostly to KL, that island resort near Panang. (I forgot the name).  Cameron Highland, Malaca, and KK at Sabah.
I love Malaysia, nice pl ...
norman.ho 發表於 2011-6-12 10:26 PM
but it's not a nice place to live here for long period...
sjr86,你好啊。。。。你是哪里人啊?怎样称呼你啊。。。。
icy97 發表於 2011-6-12 10:41 PM
叫我傻仔得喇。。
我檳城人嚟既。。
难得你看得懂我地D广东话哦
lhy92725 發表於 2011-6-12 10:52 PM
冇睇小我地大馬人。。
因為環境既因素,我地都識得好幾種唔同既語言。。
无睇少,好羡慕就真,可以学识甘多种语言
尤其英文,你地个个写英文都好得
lhy92725 發表於 2011-6-12 11:01 PM
就係因為識好幾種語言,千祈唔好同大馬人鬧粗口。。

英文,部份人寫得好姐。。有D就寫到雜不冷(包括我)。。仲有大部分人寫到亂七八糟既。。
马来语唔识就等死咯!
gwei5163 發表於 2011-6-12 11:03 PM
甘就唔一定喔。。
好多孟加拉人、緬甸人、越南人,乜話都唔識,剩係識自己既話,都係得係度生存好耐啊。。
我都有用过,某些还可以,但有些翻译得好奇怪
这里那么多英文能人,我可以请教他们
lhy92725 發表於 2011-6-12 11:13 PM
前幾排你地既總理到訪我地呢度,D人好用唔用,走去用google既翻譯器嚟翻譯,結果鬧出笑話。。

都唔知佢ngap乜。。