返回列表 回復 發帖
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam tvb now,tvbnow,bttvb# w* c8 A3 _1 E8 I, ^
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。tvb now,tvbnow,bttvb# M: @/ H1 ~, r# i
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
) P) z. d. {7 l  j& E
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
4 V) y5 f  w( @, P- [' _4 n& Z% `; f8 _- Q  b
講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
3 T: ^8 l8 i  P3 _6 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! c) u6 X" O# [/ Z+ h, i% {4 ^
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
# ?1 R% y, b, A& N5 s, K# s公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
; r  V: F" F" T, W1 b! M3 U
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, tvb now,tvbnow,bttvb$ ]% E$ G- q! U- M* w4 |% p
好有以前d "故鄉" 味
$ _/ S; v  |" {4 S公仔箱論壇
6 ?+ V6 i8 F1 a# E' Q3 ^1 f; }tvb now,tvbnow,bttvb算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...tvb now,tvbnow,bttvb5 O; J: Z5 e' ^8 y' j- R
) v, A, {( o' m! C3 C$ P2 d: R
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.8 @& q4 U0 |" Z% L5 Y1 @1 `
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
www.tvboxnow.com5 \: [7 M. J( t9 v) w* _
套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
. S' t4 {1 e+ K, y, K% Utvb now,tvbnow,bttvb啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ s1 k9 c9 [% z% C% L
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
. A" n, Z# M, j! GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' Y1 ^: v0 w; i9 k
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
  c4 [' d$ e% V% E9 h) T/ J$ V* \5 M' N% S! B, a
1 a+ L* F! F' j- Y2 v; p- A+ dtvb now,tvbnow,bttvb係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。$ C+ y& ^; }- J
www.tvboxnow.com2 K5 T3 d( ?: X) w( v% l9 q  d3 v
報載___________________________________________________________________________________________________公仔箱論壇" {) \% S% J4 ?
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...) k) c; e# H6 F- o
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( ]9 @3 U4 E1 u/ ]+ ~
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! A. w6 x! h, d& ], w
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
/ ~3 |* x5 y( {4 k/ w5 R/ Fwww.tvboxnow.com7 k7 F% W) n3 d; l5 C
5 {; F5 o3 c  ?9 f. @! v+ k$ b/ BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ K- f5 n% h  y, o# E2 e2 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。公仔箱論壇( `7 D. E7 ?" I+ Z1 d3 d" P
9 a) u# V, W! H公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-12 01:22 PM
& U0 q8 e! M! z8 c$ B1 f& t4 r7 R
呢樣我又未留意到窩,馬仔真係唔開心俾人拍到好似僵尸?聽你講咗睇番又有少少似,但依然咁靚仔。嗰陣佢同tvb有啲爭執,最後仲決定唔續約,唔通因為咁被人玩?tvb now,tvbnow,bttvb1 a& L* d+ v4 R/ P3 S' V! q
馬仔今日更新微博,唔知係咪拍MV。。。
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我