返回列表 回復 發帖

wasimasterQ 發表於 2014-3-10 02:10 PM
我不打這種,打小強那種
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
打小强好玩过打飞机。。。~
wasimasterQ 發表於 2014-3-10 02:18 PM
小強骯髒,打死了手尾很長
大家晚上好
下午无见你蛇王哦
lhy92725 發表於 2014-3-10 09:04 PM
唔得閒
多謝KK.
pknoface 發表於 2014-3-10 09:09 PM
唔使客氣
KK早晨.
pknoface 發表於 2014-3-11 07:18 AM
ken兄晚上好
KK早安
timmaxsing 發表於 2014-3-11 07:47 AM
財神J中午好
morning
perfectman 發表於 2014-3-11 08:53 AM
完美俠中午好
KK都係冇咁早
lckiong 發表於 2014-3-11 10:04 AM
小強中午好
KK寻晚都无返啦
lhy92725 發表於 2014-3-11 10:07 AM
KK 早晨
chan200308 發表於 2014-3-11 11:01 AM
老陳中午好
啱啱發生d事件
客仔:我一年前幫你買咗個電腦,依架中咗virus,我要買anti virus點樣啊?
我:你可以上網買Anti Virus囉。
客仔:我幫你買個陣,入邊有原裝windows,點解你冇俾我DVD架?
我:依架新嘅全部都冇俾DVD,入邊已經入咗Recovery System俾你,你要Reformat 可以restart 電腦之後按F11 自己reformat。
客仔:咁入邊嘅嘢會洗嗮係唔係?
我:冇錯。
客仔:既係話我最好自己backup咗先再reformat啦?
我:係!
客仔:咁入邊嘅recovery system壞咗,我做唔到咧?
我:咁就冇辦法啦....
客仔:咁我拎過黎依度你幫我整啦!
我:你嘅recovery system壞咗,我都整唔到,你需要Call service centre onsite叫佢幫你整。
客仔:你地HP就係俾咁嘅service客仔架(發爛咋)!
我:係.....(心諗:全部嘢都係你自己整成嘅,依架仲好意思怪人地service唔好,依架叫你打俾service centre叫人上門整,你都可以發爛咋?)
客仔:我買Mac或Vaio都唔會俾咁嘅service,係你地HP嘅sevice特別差(語氣非常唔爽),我會寫低所有嘢話俾其他人知HP係咁嘅service!!!
我:隨便(心諗:你最好搞大件事,睇下全世界笑你定話我service差)
甘你应该话佢知,自己整只back up的碟
其实用家真是未必个个都识电脑呢方面的知识
系边度买真是想果度帮手整嘅
你吾可以以个个客都是电脑高手先得架 ...
lhy92725 發表於 2014-3-11 02:42 PM
問題係我已經解釋咗佢可以call HP上門幫佢,再加上我都幫唔到佢,只有service centre可以幫到佢。我可以明白你唔識,但係我已經俾咗方案你解決,但係你唔接受仲要發爛咋投訴,諗一諗啦,真係我錯嘅話我會唔驚你搞大件事咩,唔好乜都以為自己係客仔就啱嗮先得架.....
甘又系,另外仲有地方可以帮到佢
佢又的确可以再去揾过嘅
不过如果你帮佢打呢个电话
话埋比佢听佢可以点做,人地会觉得开心D咯
lhy92725 發表於 2014-3-11 03:01 PM
問題佢電腦冇係身上,佢只係仲我講佢嘅問題,試問我又點幫到佢咧,就算幫佢打電話,service centre都係要客仔仲埋電腦嘅資料,如果下下都係我地依d小型代理搞點。HP onsite service要黎做乜啊,關閉個部門好過啦!!!Onsite service就係要方便客仔有任何問題果陣唔需要出街都可以解決到問題,依架你自己唔用個service,仲要出黎怪d小型代理,你冇病啊嘛???
再加上所以嘢都人為造成,你竟然怪鋪頭,點講都講唔通啦?
簡單同佢講一句:佢只要backup返佢自己想要既嘢,然後call HP on site service 就會有人上門嚟幫佢搞掂全部嘢

Case closed。
lckiong 發表於 2014-3-11 03:26 PM
問題係佢自己唔接受仲要發爛咋投訴咧所以我希望佢搞大件事,俾人地笑佢,自己攞黎迂其實依類型嘅客仔好多,只不過佢地講完就算。但係依個影埋鋪頭嘅相,話明會寫低,話俾所有人知,我就真係好想見識下
家阵D人又真是兴佐D
大家好好甘讲吾得嘅
lhy92725 發表於 2014-3-11 03:51 PM
阿伯係懵賽d架啦,永遠都覺得自己吃鹽多過你吃米嘅態度,洗少少錢就要包山包海包一世
老人家米对人地好D咯,敬老嘛
lhy92725 發表於 2014-3-11 04:15 PM
就係太多依d諗法,搞到d老人家自以為是
敬老嘅想法是应该嘅,利用人地呢D想法嘅人吾可取嗻
lhy92725 發表於 2014-3-11 04:55 PM
知就好
KK晚上好。
pknoface 發表於 2014-3-11 06:41 PM
ken兄早晨
我好多做sales嘅朋友都話
份人工係包埋比人鬧嘅
1/3係比人鬧
1/3係比人投訴
得1/3係你真正做野嘅人工

你呢D小事啦
香港係投訴之都
更好笑嘅投訴我都見過啦 ...
perfectman 發表於 2014-3-11 08:32 PM
我都觉得系,打工仔,受气同蛇王都包含在你份人工到嘅
lhy92725 發表於 2014-3-11 09:19 PM
我都明白依一點,但係咁嘅客仔的確好笑佢真係以為自己嘅本事可以令到HP執粒咁嘅態度我真係好想睇下佢會做到d乜嘢出黎
啱啱去打油,打咗97,雖然好貴,但係真係感覺到車久違嘅有力
你地仲有其他拣啊?我呢边全部是97咯
lhy92725 發表於 2014-3-11 11:12 PM
緊係啦,身為產油國97竟然比其他產油國更貴,出95安慰下我地d升鬥市民嗻大部份人都係打95架,我都有2年未打過97