返回列表 回復 發帖
leekwoklam, welcome back! 未睇先要講林峰造型, 佢個髮型好韓feel呀, 你地覺唔覺呀??
leekwoklam... 呢個就係點解你發帖我一定支持嘅其中一個原來, 除咗你好比心機編輯啲內容之外, 你真係一個好有heart好respect每一個回覆者嘅feedback嘅... 呢個其實係一個基本respect人嘅態度, 你不單止回覆我地每一個, 同時仲要好用heart咁回覆我地嘅見解.. 比個like你都唔夠呀! 億個likes喇!www.tvboxnow.com+ ]+ V) P/ c3 {/ E; F: ^, W

3 t/ |+ L1 P% U/ e3 s  k  o3 {公仔箱論壇講番tvb啲劇.. 我都好似你咁dl咗最近幾套劇.. 但仲未睇呀.... 叫做啱啱睇完係馬明嗰套, 都ok嘅!.. tvb now,tvbnow,bttvb2 y/ N; m- n( N* @
呢套未dl呀.. hahahahaha...應該啱啱先至有seed.. 希望唔好失望喇! 睇你對呢套劇嘅拆解.. 應該唔錯.
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...+ \& m( v0 V1 c8 w- ~* q* |& Y
金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
7 {; l9 w. M7 r# G: r$ W
2 Z$ ^8 ]2 k$ B3 ]# c3 l公仔箱論壇金田Sam你真係無用錯名呀! 第一集已經可以抽絲剝繭得咁詳盡! 佘詩曼一向都好戲架喇! 不過真係好似你咁講.. 佢敵唔過年紀.. 唔可以再演妹妹仔角色lu...
7 _# }" R) J. n0 i4 t5 |8 D: s2924631' B$ J5 @; `& J) D6 t
啲"陰"係有啲似嘅,但唔算抄啫,畢竟林峰都唔弱嘛,係咪?
* _( b) _% L" ^+ Y. p2 U  otvb now,tvbnow,bttvb
. @/ V0 t+ W" n; r+ \' K過去3個月無乜點睇無記劇集,改睇咗的啲日劇韓劇.始終美劇日劇創意高及製作認真,我連《忠奸人》都係DL咗全套先一次過"完成善舉".
* ~! S5 o( B( @
# E2 t" ]% Q2 T9 L! n$ h不過《使徒行者》 ...公仔箱論壇/ d9 I. ^! j, J+ ]( D5 J. X+ `
leekwoklam 發表於 2014-8-25 03:58 PM
+ f4 C! Q# X* G. P9 `7 c) w. [

( `  B2 W# g5 i& G5 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果林峰返去幫佢爸爸手都好架! 唔知會唔會呢??
3 D& @" R4 N9 c% G: oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢拍劇比起好多演員嘅機會都算多架喇! 不過佢都好比心機去研究演技, 至於呢套劇.. 真係要好睇編劇編得好唔好喇... 睇呢班演員嘅演技應該好好.. 如果呢套劇情故事好.... 就係佢地嘅伯樂喇! .. 有好劇要有好演員.. 有好演睇都要有好劇本架嘛.. 睇下林峰今次好唔好運遇到伯樂喇!
. @& S% Z5 Q4 [/ r5 Y' G9 E公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& w% d2 _5 m" \1 o7 ?
開場一幕比人圍,唔知你同其他會員有冇睇我主帖26/08/2014嗰段呢,我一路睇阿佘同林峰講野就一路留意啲打手,效果有啲喜劇feel,不過就無傷大雅嘅。 ...公仔箱論壇7 u; J. e* H  E+ z5 g7 p5 Z
leekwoklam 發表於 2014-8-26 05:24 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 |1 w4 A* p4 T: z# X
4 s" a$ O6 i3 K
琴晚睇完第一集喇... 今朝好想講呢一part.. leekwoklam你真係我肚裡面條虫呀.. 我睇到呢度.. 大笑出嚟呀.. 屋企人見到我都笑呀...
+ v" y0 s' u: H7 k: x/ e$ v* B- I) R1 R/ G
你呢段-->"開場就玩生離死別然後即時倒敍9個月,幾吸引嘅。"釘姐"同"爆seed"情深義重咁喺車廂裡面互表心跡,周圍過百(佢話)把老牛同曲尺「對」住晒嘅塲面,其實係好迫真定好好笑呢?"
9 v2 b( v" N0 `/ |# D1 m公仔箱論壇故事講阿佘話唔好waste子彈, 殺咗佢可以save林峰一條命... 阿佘揾玻璃片自殺.. 比林峰阻止.. 之後好似好型咁向外開埋其餘啲子彈.. 已經覺好笑.. 最好笑係.. 之後成班古惑仔埋架車殺佢地呢幕好似games啲喪屍成班圍住.. 我即大笑呀! tvb好想拍得林峰好型,義,勇一身.. 但我覺好好笑多啲.
24# 金田Sam
7 ~% E* ]- }1 G  P' Q- h/ Rtvb now,tvbnow,bttvb
* t$ A, `- Y' {3 h* V/ E) _公仔箱論壇死在無故太多談情戲,使人印像扣晒分 .. 金田Sam你簡直係我知己呀.. 最唔like tvb啲劇太多談情劇情, 一到啲談情戲份時.. 我就玩games架喇.. 或者睇書
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 .... o2 h( ~$ i6 {$ f
金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
8 X/ H. \% i* h: N9 s0 w# bwww.tvboxnow.com0 Y: i& l) N& @8 ?
睇完第一集, 我就覺林峰係卧底喇.. 不過洗唔洗咁多卧底呀? .. hahahahaha... 香港係咪真係咁多卧底呀? 仲有呢, 香港啲警察係咪真係咁得閒去跟蹤番警察呀.. 不過如果個高層係黑警又唔同
& h( h( u& j* h* [- p' h
www.tvboxnow.com# [  P5 S; V- ]+ g  u
咁你回帖時都好有心機啫,係咪?
) P; {0 J$ S% I- }2 {$ c. ~www.tvboxnow.com
4 T- b6 L! ^2 Z0 u+ |- D4 Z7 r! r唔好意思呀細佬,我話劇中唯唯學「化骨龍」講對白,我驚你唔明呀,因為你咁後生,我擔心你或其他會員唔識張家輝個化骨龍係乜水啊,比張劇照補充吓先。www.tvboxnow.com! ^! X/ L5 v2 N; `. c, m9 ]

8 |1 F. _, ]  `/ [7 x+ d# G- ?# Uwww.tvboxnow.com29252442925245
$ y0 Z+ Y( k' ^$ ^1 N+ u) ]5 `# j7 _www.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb+ f- }4 ]0 W! J0 }6 l0 A6 E
化骨龍講 ...
7 v/ P( r0 ?! Jwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-26 05:44 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 M$ o8 z* z; H: _
公仔箱論壇8 O6 m' F) Q* i, `) d/ s! }& x
sorry呀你post咗啲劇照我都唔知係乜...可唔可以講比我聽套劇叫乜名呀? 又或者有無得dl睇下呢? 化骨龍係咪就係套劇名呢?
6 _" W0 P5 ~5 s8 K2 |講起chok林我覺得佢演戲好過唱歌,睇咗两集佢都做到一個吃腦又冷靜的爆seed。我反而中意三哥,佢同劉江都有機會係黑警!7 K3 A* f7 q# r" o) [8 W7 P% Q
mnb1123 發表於 2014-8-27 12:52 PM
1 ]# @5 I5 F+ \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 M0 C$ m3 i/ n& V
以無記嘅慣性編劇, 你估邊個最可能係黑警吖喇?? 真係有可能係三哥喎... 但劉江差唔多套套劇都係奸架喎!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# Y, b5 H9 d6 @
細佬未睇過「化骨龍」唔緊要,同「化骨龍」有關嘅幾套電影都成10年有多架啦,係我呢啲老餅先有印象。tvb now,tvbnow,bttvb0 B! H; k! p& u0 \, U- v
不過唯唯特殊講對白時嘅口音同語氣就係參考張家輝咁囉。 ...
2 T) X. t2 E/ E6 r- W4 X& _! c& \www.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-27 04:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 K! D& B" }$ Z, V  k

; q7 ]+ T. Y$ {& a+ b套劇真係叫化骨龍呀? 有無seed可以dl呀?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  F2 N5 |8 @6 V4 F
2925852公仔箱論壇% D! j; i! v  A, `
咁咪夠晒正囉,可以當喜劇咁睇。
9 Q! J* g5 ]+ G0 p" U不過睇阿佘同Raymond啲鬥咀嗌交戲係應該好睇嘅,但日後談情說愛就好難講。
( T1 v( }8 g* L* e0 ]) L8 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 D8 x5 \4 F7 V- F# Rleekwoklam 發表於 2014-8-27 03:46 PM
/ g. l% b5 ?/ n! R% x0 e; v9 P" Twww.tvboxnow.com
& \; R" A/ s2 V* d7 J1 [; W2 R* ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。峰哥靚仔嘛... hahahahahaha..
. C7 E; O2 O6 Z1 u% I6 s
- D4 r$ ]7 e) C7 I公仔箱論壇係呀,卓凱比我嘅感覺都係正中帶有少少(可能最後多多都唔奇)陰暗面嘅人。
% M0 I2 e1 D4 J# \) {唔,聽你推測,個黑警真係好有可能係劉老師喎。公仔箱論壇, k% F$ Z# r9 [, B2 L

( c: x4 }2 F+ d5 h5 M$ ~0 w' j% k
2 L6 h6 d/ b, J1 Z$ G. R, gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-27 03:56 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- v# F$ h9 Q' |& Q' s- n7 p

1 A. x9 w: C7 W" S" l6 S% E- ^' \" }www.tvboxnow.comleekwoklam開個帖比人估下邊幾個係UC, 邊個係黑警吖
www.tvboxnow.com" ?, A/ [/ k* B9 R( q( T
細佬同mnb1123, 你哋個主意幾好。但怕唔怕比人鬧搶晒啲話題。
6 c! r: y) f2 }  z2 N4 O& I係網上其實太多資料漏出,邊個係黑、白、灰都有啲頭緒噃,比啲時間我睇吓可以點樣包裝得好啲,OK嗎?
: G8 [) \! z" BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但如果係遊戲形式就會益番喺吹水版咯。 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 k$ Y" v$ O- }( I
leekwoklam 發表於 2014-8-28 11:22 AM
8 Y. [2 V& i" UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ H$ F6 b) x( j2 s3 L5 [tvb now,tvbnow,bttvb係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係要估下喇!
I think Raymond is doing fine in this role. He is going to be the next Laughing .TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 f: }; P" R# C9 |$ ~2 T
mrfusion 發表於 2014-8-28 10:53 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) z( x+ u* s! u( C  r

; s# k- T, _) @/ {佢靚仔過laughing
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# N% P7 K% p9 Y  t% Y2 g+ ~  _
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種.. 我好like睇架!