返回列表 回復 發帖
其實唔係咁明乜野叫借庫..
' \. ]: j2 V! A) e$ Z2 s* t
维基百科
$ b. |6 R6 O- A4 h# w8 V觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留 ...
2 R+ ^4 p1 t# I5 k/ Q! @/ B( G1 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:58 AM
3 z8 T. u+ O( V2 o% k
唔該晒!
: g( ~+ b4 `8 R9 s  A細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?
9 ~; w% L' Z% Y% {: _- Y$ Ftvb now,tvbnow,bttvb2944234
& Z5 i2 \0 n# a" S4 I) P/ ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2944235TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# V. P( q. B. ?7 s2 Q! U3 [( I
我再補充少少吖。
+ E" m+ l$ r5 r$ J公仔箱論壇香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000 ...: l, ^% M/ K3 B% c  w
leekwoklam 發表於 2014-9-23 01:04 PM
% E+ R  u) |# d7 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com) @0 @9 j1 S8 `" R3 d# F, p' H
即係信仰一種喇... 唔好怪我咁講.. 邊個諗出嚟架?... 咁即係有借有還上等人喇... 咁要還幾多呢(加埋利息).. 點還法呢? 信仰呢家野但求心安理得.. 信則有不信則無!
其實唔用套.. 可以食藥架嘛
' }2 b" q. n6 k4 ~, G0 p/ {
下一年買衣紙還. 寺廟或附近會有出售.  ) t# g' a( E0 h. z6 A8 `) @
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 04:05 AM
4 p% t/ e: E: x4 Z6 _( Uwww.tvboxnow.com5 u$ \4 Z9 u' [5 {. E
咁我知邊個諗出嚟架喇.. 一定係寺廟
$ X0 a. u1 z! E9 Q, H公仔箱論壇我想問釘姐,可唔可以唔用套又唔食藥架?tvb now,tvbnow,bttvb# t: T4 w# _( a! e0 W" x
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% K2 h  N& c) L3 Q* K
, J6 B0 q- t1 Y3 C+ h: zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-24 03:06 PM
( a! B. r0 w, p! y7 D% m

9 z& W/ F' m, ~2 ?' V+ J$ x+ uwww.tvboxnow.com仲要唔一定一次就咁易有BB架嘛.. 有咗咪仲好.. 世界人口老化... 我地呢啲嚟緊出身社會做事嘅人好慘.. 一個要養勁多個.... 生多啲好
aftea
1 v! @5 I% I) X! etvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb. f& }3 r+ B. I
十萬火急阿大佬,邊食得切阿 除非食morning after pill
" P8 C- Q8 T# o; O! h! Amnb1123 發表於 2014-9-24 11:15 AM
6 p4 n6 h* b! H# V7 o' @- p( s

% \+ v% [$ f( `7 Z真係好有經驗.. 但好似話食呢啲好傷身架喎.. 因為一次過拍好多粒.. 不過唔知一次過要幾多粒架呢???你知唔知呀?
9 [, }) [$ m- u3 K8 U' {8 X- w公仔箱論壇哈哈,還利息呢樣嘢真係有啲善信喺啲玄學節目問過啲師傅架,但係幾乎個個都係避而不談hea過就當答咗,幾不負責任呀真係。
9 w1 A  u3 M& V, g5 j, U公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-24 02:57 PM
& W( K' o& c( |9 J( c2 o. X公仔箱論壇* H- \* n) W8 O7 Z- R: }; j
等我代寺廟答你.. 九出十三歸
兩名臥底的BB用避孕產品比較好.
/ U+ c4 z: ^, B# V4 x, I4 w+ O& L公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 04:18 AM
& o9 x, ~2 M. K( X, |3 f: jtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 `$ S0 C. ~' y1 Y& I# {
兩個臥底嘅BB會點架??
tvb now,tvbnow,bttvb0 w2 m$ ?7 S' U9 S
我知我知我知.......不過真係講唔出口。
% H! c, _( G& {5 Uwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-25 04:08 PM
8 x1 o( Z4 K' O9 }3 W3 a4 Y
- c) e% q1 e9 \) i' C' \6 K你跟住嗰個回覆已經講咗七七八八架喇喎.. 仲有啲乜漏咗呢??? 又唔講得出口架呢??
www.tvboxnow.com. i! _8 G. U/ z

! @6 d& N. [3 K/ Q公仔箱論壇唉....响美帝國嘅公立中學有免費提供袋袋.藥丸同事後丸俾D中學生.而且就算搞出人命要落仔學校都會帮你而唔需要話俾屋企人知,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' n* a; J. }' ]6 x/ G+ {# y
因為係人權同私隱。16歲以後醫生唔會俾佢嘅醫療報告你睇除非有佢簽名同意 :onono ...
8 E$ v- L/ y5 N6 ]: I  tmnb1123 發表於 2014-9-25 11:36 AM
6 y( w( c% e9 I6 {5 B8 P* j6 z
( B" N" T0 ^: }" v& L& {! b% L2 Ctvb now,tvbnow,bttvb我只係知响我住嗰個州嘅中學係無供應架... 因為法律上未滿十八歲係唔可以乜乜架.. 飲酒都要廿一歲先合法架... 不過我依家讀緊嗰間U就有少數廁所裡面有供應... 但只係domdom無藥架喎, 藥要當面去間room問人攞.. 廁所嘅domdom仲要唔係時時有架... 好多時都無晒..
/ i8 t# q; k2 E2 b! b公仔箱論壇
2 i0 D* w9 X/ s, j$ p3 H; d4 D父母就幾多歲都可以睇你嘅醫療報告架.. 好似我啲醫療報告我父母都睇得(除咗同sex有關嘅野,  因為我未試過唔知)... 如果其他人任何歲數未經本人同意.. 任何人都唔可以睇當事人嘅醫療報告.
! R7 @# R- S. n" i& A; O/ [
面對危險機會太高, 死亡機會也高...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 c% }) j: m$ B' i
Pedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:18 AM
* A# B% d" i  C, b6 |- LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ `% R+ k- w! M  T) E. ~% dUC可以好多種架嘛... 啱啱睇到新聞.. 掃黃都可以係UC架.. UC同UC生個CU仔或女.. 勁..香港CU好難入!
公仔箱論壇  v9 `+ }2 c9 H9 G8 b/ p
細佬,你真係越爆越多嘢。- a& ~- D: H% F2 ]8 m
小心唔好爆埋自己啲秘密呀,哈哈+ _) P  @- Z6 I$ t2 T7 m
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:13 PM
# E: y" G0 D: n6 U" ?, _* @- R% }

( P% m5 e9 r+ Y( j8 ~% H( Xtvb now,tvbnow,bttvb巧驚... 唔會嘅
爆seed釘姐不是掃黃www.tvboxnow.com& M: A: ?3 ?, W* G% A6 I5 K
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:17 AM
7 ?! Z  `: M' }7 B+ X4 [

: W: q1 ?+ @4 }! y; a! Ktvb now,tvbnow,bttvb要求轉組
) g; y) l/ [7 ?: s8 wwww.tvboxnow.com入CU嘅人唔多但鬧CY嘅人就巧多
5 q  X$ a  ^$ |9 ?公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-9-27 09:57 AM
8 R% f$ q; T3 n) ]www.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com  E& _; W* `. d
CY受保護... 大後台!