返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關公仔箱論壇; T2 S! ]  ?5 f
一見TVB出品先知唔關事
. _' c% c8 [- l$ m9 }; i( S睇左幾集都幾好
6 f: e8 ~+ s1 w# }2 |. Q/ A& H公仔箱論壇bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
% o' s! z2 k% P. \公仔箱論壇
1 [+ }! C: v% B& f3 D" x( i% r公仔箱論壇播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
, u+ b- k% d6 S+ r; }# q公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
4 w' @: b- X( \8 e; t: NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# Z& d0 j" P" G( U: h8 H- \
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒tvb now,tvbnow,bttvb9 J. M; \6 g/ ?5 ]  u1 a7 E3 D4 P' m
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
& B. a0 g& x. I: i( i$ lwww.tvboxnow.com
7 F% G+ n% c6 ~0 d, ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然, 此劇演員也發揮出色 tvb now,tvbnow,bttvb& x0 `% `$ N" \+ a; k+ M, y
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
/ R# y2 A& [3 T2 Htycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
www.tvboxnow.com* x+ G0 X5 o' `, h4 u- }" e1 ]

$ b* S2 g7 t- W3 l$ e好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集www.tvboxnow.com" y* T0 e% b* {" t2 Z1 C
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪www.tvboxnow.com6 i2 l2 M" k  ]7 Y5 H& y8 a
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
6 r7 p' q  D6 p# A# @Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
1 V4 j. Y3 ]# w0 k( [
www.tvboxnow.com" H& u( D, H; J9 D( g: T
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!tvb now,tvbnow,bttvb* X5 {+ O/ O5 n4 V: E- |

6 K8 y0 S5 U1 r( D3 |3 Dtvb now,tvbnow,bttvbtvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集7 L- q8 t4 w7 E3 W$ p$ S: d* ?
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 公仔箱論壇4 }& m4 o% F7 N6 a, V! D: v; |
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在..." f. d  O1 K0 s5 F" d; f/ V
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
+ h$ ]5 ?4 @8 e" A4 G( w2 E) p
" P0 t8 N2 y8 x0 }7 s+ Ttvb now,tvbnow,bttvb我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...4 o" l! _! m8 {4 ?
2945865公仔箱論壇2 Q, ^7 \0 I6 C7 n4 a2 x
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...tvb now,tvbnow,bttvb+ B  M, Q8 o6 o2 G
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
1 Z% f0 q6 |( q% H* z我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" X# M7 S) g# c7 }% B' \. H
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
tvb now,tvbnow,bttvb0 @1 ?( F0 D9 U
$ |, e% j* P" b$ |/ Q
嘩.. 你揾到佢咁多資料
www.tvboxnow.com4 u4 o# A8 o+ A& z2 {

C, u- u  s5 ^) o- q1 D) Atvb now,tvbnow,bttvb我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
7 a, F& E2 _0 e+ w& L" [& h/ oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...$ m, C% t- C& w* j* }5 N
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
% H9 H- {7 v- q' xwww.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% O; o8 k9 N# u* p1 B' G; w. B
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集www.tvboxnow.com- L9 J: M& K5 Q+ U% W
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
; N' w8 Z/ o7 p( v) F# ^  @; s! }4 b/ }7 u6 D$ K
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
, V8 B1 [3 A5 r' X; v
/ V$ v9 W+ K& ]7 j( Wtvb now,tvbnow,bttvb五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
( v: ~5 b! G! B% {1 r. HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
公仔箱論壇3 D. G9 B5 P* k! c9 G( |
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ R  E+ ?3 O' _' p6 i7 O6 P3 J
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
! ]* i- c9 k" m2 E8 P+ j
$ ^& e+ k7 \, @9 Q& p0 V. CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。20集後不知所謂!!! 1 |8 _% c2 }) s2 o% Y& c
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
公仔箱論壇" ~9 h) N' Y. G7 d; m
www.tvboxnow.com$ @4 l( F+ @4 p( k/ ?( Q  e* b
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ h+ N4 b; }# w' h" N" P" W

2 E: b* `+ T% S本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
# _+ ~0 U' X( C0 O# [/ {1 a0 P公仔箱論壇
, c% [  T6 J# y& }" ^9 {3 R公仔箱論壇其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
6 h$ N  i, T+ r/ G8 z8 s公仔箱論壇
4 D8 |8 f/ r& A# a) ?6 g% P2 @+ O公仔箱論壇有你哋各位,回帖區先有咁多話題。公仔箱論壇+ W1 n* o0 V) t( ^7 s. A) O9 d
公仔箱論壇7 H9 n1 ~3 [% \9 L7 ?
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
  ]; a. k4 I  t" G2 T* @公仔箱論壇
2 m: j/ B  C' B" b6 Y! r公仔箱論壇《再戰明天 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- o# ?0 u$ r+ e* n; ^
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
; v! ]- r# o+ x! }! b. l; v7 [

; w. C% \( F: n: zwww.tvboxnow.com原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添