返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
/ G: d; ~% W  f) O- Wtvb now,tvbnow,bttvb一見TVB出品先知唔關事
1 ~; x/ K3 W0 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇左幾集都幾好
- ]" q" U1 g9 Gbgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
www.tvboxnow.com, a% k+ q* v& e& c/ W2 f
公仔箱論壇! v8 w) A; j; T- b8 Q+ A3 Z5 a  n
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? tvb now,tvbnow,bttvb+ b/ ?. g& a9 K3 R& y( E  Y& y# v7 @  S
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 I" }6 z! ~* p# ~( J; p1 ]

% O3 ~3 K( R3 T4 j0 ^$ \公仔箱論壇高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒tvb now,tvbnow,bttvb) r5 W" i; \8 m% ^8 {% d% k# v
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果tvb now,tvbnow,bttvb( M! S$ w6 A- b7 g6 d8 Q4 U2 Z4 Q: z; G

4 |4 y* D( e4 v4 F4 y; b當然, 此劇演員也發揮出色
! e7 N: Z+ y( Z* U& @三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...公仔箱論壇. {; t# o9 j, n2 {7 z* I4 h! t
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 ?4 f( P- p  u! R
公仔箱論壇  A2 z9 N( m, b1 Q
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
: y: U7 r* R1 `& IKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
4 e" x8 q, v4 K8 g9 stvb now,tvbnow,bttvb爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 tvb now,tvbnow,bttvb' H7 Z; t$ W( E9 f7 o. _2 V3 g( y
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
tvb now,tvbnow,bttvb) H- I* ~* [, n' K& k

) Q' d' E$ U& M# A8 Q+ o; pwww.tvboxnow.com係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!tvb now,tvbnow,bttvb" ~$ D$ k6 Z; ?: W5 z

" _9 t) I- q; a) j; P2 J+ b3 Ftvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# d. E' q7 x1 ]. Q6 Y' L
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
$ N4 K3 R. m, I4 ~/ U& T5 {公仔箱論壇他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
# A' Q) D( L# g公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
8 Q3 l. |1 Y6 u9 s. Y公仔箱論壇* M5 \- D- G8 N  X) h5 k$ i
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...tvb now,tvbnow,bttvb- i0 y( U0 t* C0 w( ~! F/ ~) Y
2945865tvb now,tvbnow,bttvb& I, W& C2 [; H9 X( B
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
/ `* Z/ ^% j! \/ R( c2 {www.tvboxnow.com我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
% U, |( B( S& p  }* M/ [我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...( r4 r: X& c7 P7 J4 s7 }
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
tvb now,tvbnow,bttvb/ S- S4 E0 ?+ x3 N' c4 A0 V) I

' q8 i  {+ h+ u嘩.. 你揾到佢咁多資料
( {& I. O3 l8 x2 o
; L6 f( Y% B- d+ V2 \6 B0 Y* U
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! i2 o4 j7 }: S5 ~( ?
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
- o, J' v5 ^1 ?" ^www.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
www.tvboxnow.com& M( z. Z" W; Q; o# K/ N) q

6 |4 s7 W" b5 B% K4 i( [第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集www.tvboxnow.com/ L+ N3 f: P3 k) u: G7 R! `
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! 公仔箱論壇. S. n( {: E) A! U! U4 ?" T+ a

4 a& W0 y) V, A; i9 V6 g; T- iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
! ~+ c$ g3 t3 S! p2 Q' KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ J* I. n& j; H8 j, m! g% R
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
) y. \5 j3 m2 `% `9 O0 d0 h7 SPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) u# [+ ?* {1 O4 h: q
  u+ S% B8 V& R% O: t; N
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
& i" o9 c% X6 g9 Vwww.tvboxnow.com! h3 p4 p! O1 K8 B
20集後不知所謂!!!
' [* ]; e$ r: s: o* a: S2 |# w. ]tvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
3 s" X4 D% B& X* k% |公仔箱論壇
6 `' W) m# A. r# i( T6 t差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
* X5 x9 b$ y! D* x8 N: R* }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- Z: }" l, @0 V0 S# `, oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。公仔箱論壇/ C+ A" C# w% X- e! _% d

* M& g. E! x& ]7 B- a) _www.tvboxnow.com其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。tvb now,tvbnow,bttvb6 u- h" U* \% c& \1 @( R- x% r* g4 _

, E" F, L+ ?" k# z: n& w& A8 q, I1 dtvb now,tvbnow,bttvb有你哋各位,回帖區先有咁多話題。www.tvboxnow.com  Q6 m% w2 S+ o8 P3 A2 X! [
( p2 X8 i1 J) _% I( t1 E
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
6 B9 Q5 ^! i  f! {! O
' D0 J' ~* R2 E. ^5 p. E& bwww.tvboxnow.com《再戰明天 ...
3 A1 v' d4 ]: lleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
: H. ]7 P9 |8 T2 |! n

# z4 n" `) A7 V" dwww.tvboxnow.com原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添