返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關公仔箱論壇/ S4 P& _  _. u* D# N
一見TVB出品先知唔關事
! J. i  C  v4 |睇左幾集都幾好公仔箱論壇3 t8 y+ o. W2 S! G9 ^
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
& P1 E( ?4 {' O& b2 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇1 w) `- w; a, ^( T
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
* t# l" V$ ?" W$ M8 ewww.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
+ `# X6 p% r, S: S$ S公仔箱論壇公仔箱論壇4 |. p3 ^  G* z  S6 h4 b3 I2 m
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
' A. V& \" s5 G9 V( s) U$ {# @如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果2 |* K$ o2 h8 d7 Y1 |. e" H

8 ^) t6 w4 E8 V  x7 g8 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然, 此劇演員也發揮出色 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ]2 G' i/ }" b0 b$ ~4 r
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
4 B9 J# R, M% a$ F! {, V8 N. STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
6 s( {4 `/ m% N; L5 w) dtvb now,tvbnow,bttvb
/ N, y: w( I2 E# ^8 {! M好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
7 m$ Z9 }% j1 U9 rwww.tvboxnow.comKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪6 M- d, K7 y. _: k' `
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 公仔箱論壇% u) e7 }; @) R7 y  {; s
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
  N; y9 F) i- p5 ?" c! h% ntvb now,tvbnow,bttvb
4 |, M! M& M% D2 U' V- ]係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!" x: t0 z4 g" `& _
tvb now,tvbnow,bttvb( n$ G( t$ r* j, W' E
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集* J1 _) s8 I- ?* |
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 ! O7 H- M  ^8 r# M) x1 I* A. e
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...9 h1 l9 k6 t) e9 x; T9 s
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
- A. U& F0 k' \8 q5 _5 Q( T公仔箱論壇/ o1 e2 K3 h2 h$ l4 |; h. i2 s- E) ]
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...5 V6 z5 w1 j/ x, `
* C& v$ c/ Q' N( c; e( n1 ]) P/ e我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...www.tvboxnow.com; S- a* M5 o# }& q: I1 x
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
% ?7 I  M# B% C# N0 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
9 i0 c, p) c1 a( x公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
3 ^( U7 O" t- G: D/ I2 T7 E
tvb now,tvbnow,bttvb7 p. ]1 m- r' i- [4 d' r1 |
嘩.. 你揾到佢咁多資料
tvb now,tvbnow,bttvb1 @* }' ^( P( Q

: Y: w7 A. r* ~- K( `www.tvboxnow.com我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
9 \6 G" e6 ]$ q1 Jkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
" T" z" t2 `, T* H% GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
" G) N& O/ Z5 x, W7 @! ~$ Vtvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com) ^$ J1 [2 e5 D& T% Z! u
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集公仔箱論壇( m" w  z: {, P# E5 b4 H
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) q8 @8 B. \0 M9 Z/ w6 t! M

. \$ Y, k8 g5 N7 n$ Y% p爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
" L! w5 S1 F4 s6 r( w1 n$ W$ s/ B公仔箱論壇公仔箱論壇0 I  W2 h0 ^8 l) B3 B
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
, e6 p' `6 }2 K+ QPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
+ ^/ l3 U4 P( J- I7 ]" owww.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb3 K7 D& V# z' _6 D7 n$ K1 H3 M6 r3 A
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
/ \6 T! M+ U. U3 M% g3 b% G0 @: J7 K公仔箱論壇( r5 k6 b( r3 E% V/ h, T! t! v5 r2 V
20集後不知所謂!!!
* b2 @# X# }$ U; ~+ c/ t' e$ D6 y2 rPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ e2 \8 f% {1 l" H' c* w' [; I
www.tvboxnow.com. v: {1 j" Z: \: p  o
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
4 [- U6 Q# R; U
tvb now,tvbnow,bttvb7 l! T7 k0 c; ?4 h
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
: z" _0 t6 `( l! i
% C$ N( ]6 `  L+ |6 e! G! j其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
$ C. ?7 _6 c0 H5 ^9 c# ^4 P公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 E, o" H8 G3 k5 l6 m$ Z
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' W2 x5 w3 d5 q; B' q8 g' U

0 N; e, ]' _+ y( P) M, K其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...www.tvboxnow.com0 n5 Z* j5 f& u! E0 r' n* i

, w5 n1 {* B5 L3 @www.tvboxnow.com《再戰明天 ...
0 B$ A8 x, R  j6 ?" I1 ]www.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
www.tvboxnow.com8 E) ]. I$ a% d: M; O% L7 V- {% i
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) o. A. j" O, o/ `& j' O" j
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添