返回列表 回復 發帖
好好大只哦,要請人食先食得曬
lhy92725 發表於 2014-11-18 11:21 AM
呢隻大概16、7磅喥屬於中小型,大嘅可以三十幾磅!!我同老公,有時佢細佬黎埋都得三、兩個人,要食足一個禮拜!!
好在有grace敎路遮, 如果唔係都未試過點整. 我都係請敎緊啲同事.
pknoface 發表於 2014-11-18 11:42 AM
睇你火雞腔用咩配料同入爐時配料既溫度,通常最初30分鐘要 400℉(等隻火雞平均warm up),之後轉350℉ 慢慢焗! 焗出哩,又嫩又滑又多汁!! 正!!!
Ken 掌門 晚上好!!!新一個明天快樂!!!
9982# gracechanstuart
我看了也想吃啊
chenwenwu 發表於 2014-11-18 07:42 PM
可惜香港或台灣一般廚房都沒有這麼大的烤箱設備!!!
感謝以下咁多位朋友於9950帖至10049帖其間到訪. 每位各得武當小小禮物一份, 以表謝意!

金石良
chan200308
BeiDouChef
Pedestrian_A
lhy92725
Andy.y
gracechanstuart
timmaxsing
tvbkk123
craig168
lckiong
myche ...
pknoface 發表於 2014-11-20 11:19 AM
多謝Ken 掌門 萬帖獎金!!!

我要買 6 號!!  

多謝 Ken 掌門 辦遊戲! 辛苦晒啦!!

pknoface5 分鐘前TVB 8000000 元積分轉出
Sorry PM 內打錯你做大廚添!!!
1.THX亂UP派金
2.什麼»感恩節"火雞大餐"唔係好明,我唔玩啦
就贊助該遊戲1億,所以亂UP掌門要加碼,你們支持嗎??
快來支持~支持!!
pknoface2014-11-20 11:32 AMTVB 1 ...
timmaxsing 發表於 2014-11-20 11:32 AM
好野!!加碼!! 支持支持!!!多謝定 J 財神既贊助先啦!!
grace姐個公仔,網上原來多甘多款,微信到得好少嘅
lhy92725 發表於 2014-11-20 11:50 AM
係呀!! 有好多款嘎!! ....不過個公仔唔係Grace嘎!!!
財神版買個號碼都話唔明就唔啱啦
grace姐專用嘅公仔哦,仲唔系你咩
lhy92725 發表於 2014-11-20 12:05 PM
你都隨時可以用嘎!!! 所以唔係 Grace 專用嘎!!
我去果個網站好慢的
lhy92725 發表於 2014-11-20 12:27 PM
有咁既樹?? 我上去 速度 完全 OK 喔!!
掌門你個標題都要改下架
lhy92725 發表於 2014-11-20 12:28 PM
掌門又要辛苦囉!!
你屋企個網係50M或100M, 貓貓既係8M, 點同呢.
pknoface 發表於 2014-11-20 12:31 PM
8M?? 咁陰功?? 咁咪日日咁既樣?
Ken 掌門 晚上好!!!新一個明天快樂!!!
Grace炫耀
Pedestrian_A 發表於 2014-11-20 04:08 PM
又詆毀我!!!
詆毀是說一些假的但你真有炫耀你廚房大小
Pedestrian_A 發表於 2014-11-21 11:56 AM
路人甲永遠是對的!!!