返回列表 回復 發帖
水菓都敏感,好難搞喎?!
CC517 發表於 2017-5-15 06:21 PM

勁酷大貓 早早晨!!煮熟左 D 水果就OK啦!! 不過D味就差10萬8千里啦!!!

各位水友 早午晚好好好!!!

我初次到步果阵时,见到D鬼早晨食生红罗白生芹菜,都觉得好奇怪
大啦叭 發表於 2017-5-16 07:26 PM

勁酷啦叭師傅 早早晨!!!

我早餐鍾意咖啡+麥片+蛋,我老公就鍾意火腿芝士蘑菇奄列!!!

我真系一日一个苹果的,不过食水果系咪都讲求时辰嘅呢
lhy92725 發表於 2017-5-15 11:51 AM

靚貓貓 早早晨!!我通常對青蘋果會敏感,對紅蘋果就要睇係咩品種!!!

大大太空貓、靚貓、勁酷啦叭師傅 早早晨!!!

Grace 姐

川贝(母)12 g ,雪梨一个,冰糖适量。
川贝味苦,落冰糖中和。去心雪梨切细。
最好慢火炖。
有保揾煲都得,如过D 汤水煮到出黄色就正,够晒火候! ...
大啦叭 發表於 2017-5-17 08:16 PM

啦叭師傅 早早晨!!!

上個周末去唐人超市,搵唔到川貝!!!

大貓、靚貓、勁酷啦叭師傅 早晨!!!

Grace 姐晚安!  都系尼边方便。
大啦叭 發表於 2017-5-23 08:36 PM

啦叭師傅 早晨!!!

都係你地幸福D!!!

大貓、靚貓、勁酷啦叭師傅 早晨!!!

Grace 姐晚上好!雪梨D 华人社区好正统嘎,无论食,用都系。
大啦叭 發表於 2017-5-25 08:35 PM

啦叭師傅 早晨!!!

Grace 呢度數埋唔知有冇100個亞洲人,最近既華人超市都要揸兩個半鐘車!!

所以比較地道既亞洲貨品,就要一年一次去BB大哥嗰度入貨啦!!!

Grace姐姐早晨呀……
底衫五粒鈕 發表於 2017-5-28 08:04 AM

衫鈕靚姑早晨!! 我呢度係傍晚啦!!

grace姐去BB果度都好近架?
lhy92725 發表於 2017-5-28 09:25 AM

貓貓 晚上好!!!

呢度去 BB 度揸車要6個鍾,所以通常去既話,都住一晚酒店,如果唔係冇乜時間Shopping,同埋揸太耐車唔安全!!!

樓上各位午安
CC517 發表於 2017-5-28 02:45 PM

大大外星貓 晚上好!!!

Grace 姐晚安!
两粒半钟车程都好远遮。
大啦叭 發表於 2017-5-28 08:28 PM

啦叭師傅 晚上好!!!

所以加埋油錢,仲貴過本地蔬果。不過有D乾貨或者其他野呢度買唔到,同埋東南亞蔬果呢度根本冇得賣!!!

大貓、靚貓、啦叭師傅 好好好!!!

恭祝大家端午節快樂!!闔家平安!!!

大貓、靚貓、啦叭師傅、各位水友 好好好!!!

Grace 又嚟賣廣告啦!!!

【星馬新聞區】暨【貿發局】成立二周年啦!!!

**帖帖有獎** + **周年慶賀禮**

^^閑談時事新聞^^ **帖帖有獎** **周年慶賀禮** 詳請

歡迎各位新知舊友蒞臨參加!!!

多謝各位支持!!!