返回列表 回復 發帖
我啲時可能唔係咁啱啦. 我係得少少時上黎吹下咋.
pknoface 發表於 2015-7-26 11:41 PM
我見你最近享車車果邊 有水 (我地呢邊好早果時)

咁同到掌門你水水係好難得啦
佢地有冇種真草架?
pknoface 發表於 2015-7-26 11:43 PM
魚缸入面以前有種過但唔得 生青"台"

宜家冇啦
掌門種係專家,水晶晶學野要問佢
chowold2 發表於 2015-7-26 11:49 PM
係啊!真係要向掌門指教一下啊
水晶晶你唔洗瞓呀,E+幾點鐘?
Anonymous 發表於 2015-7-26 11:56 PM
食焦哥哥早晨! 好難得先見到你啊

E + 我地呢邊 晚上 11:59
如果有種真草係比較容易有異味. 唔好喂太多比啲魚食咯.
如果有種真草既話, 啲水質會好好多, 我好少要換水, 每次都係因為啲水蒸發咗一部份要加水. 成個月唔換水都唔會有味. 但要記住一定要泵足夠既CO2入去比啲草. ...
pknoface 發表於 2015-7-26 11:57 PM
如果有種真草係比較容易有異味. <----    呢點唔明啊。。。                  唔好喂太多比啲魚食咯. <---
如果有種真草既話........  <--- 成個月唔換水?唔係嘛。。。 耐 D
                               蒸發得咁多? 我見唔係少左好多水啊
咁我就同你傾偈傾到你瞓為止
Anonymous 發表於 2015-7-27 12:02 AM
多謝你啊,食焦哥哥,
你咁早起身既?
你果邊 上午 9:06 嗎?
食蕉唔好咁講, 本掌門都係亂黎既遮. 得閑玩下架咋.
pknoface 發表於 2015-7-27 12:08 AM
原來。。。。
............. = 匿名 = 食焦哥哥
嘩連我呢度幾點鐘都知道,起哂我嘅底
Anonymous 發表於 2015-7-27 12:08 AM
係貓貓話比我知你同 Grace 姐佢地同一時區 。。。。  
生青苔有好多原因, 你要注意啲灯光. 如果灯光強既要控制時間, 比如平時一日開10個鐘, 發現有青苔, 要將著灯時減少1個鐘, 如果仲有, 再減多1個鐘. 或者將開灯時分段. 比如: 早上6點開CO2, 7點著灯, 至早上11點關CO2 ...
pknoface 發表於 2015-7-27 12:05 AM
嘩。。。掌門好似係賣魚 D 人 好熟識。。。
原來開燈都有學問   那就冇辦法啦, 宜家冇種到啦。。。   搞到個魚缸好快唔清
多謝掌門指教
佢要去車車嗰度返工睇門口咯.
pknoface 發表於 2015-7-27 12:13 AM
。。。。車車果邊聽日先去啦 宜家果邊冇人。。。。
呢度有掌門同食焦哥哥享度
去街啦,各位慢慢!
mnb1123 發表於 2015-7-27 12:14 AM
走啦? 拜拜 mnb
係呀 Grace 姐系我隔嚟州住
Anonymous 發表於 2015-7-27 12:19 AM
你地有冇見過面?    隔黎州 遠唔遠嫁?
唔好客氣. 下次水晶要養魚個時可以交流下啊.
pknoface 發表於 2015-7-27 12:22 AM
係的掌門,賣魚 D 人都冇你咁 講得咁多嘛 話曬佢地都要做生意嘛   
都係掌門好
識哂門路
Anonymous 發表於 2015-7-27 12:24 AM
都算係啦
佢老公係大隻佬黎架
Anonymous 發表於 2015-7-27 12:27 AM
你見過??