返回列表 回復 發帖
. o* F) B% k& t* x. x6 `
哈哈...爆seed天生鼻毛異常濃密,D粉璃喺個鼻窿入唔到肺........咁都俾你唸到,好搞笑啊 阿蛇即係阿蛇www.tvboxnow.com/ i0 i9 V% ^! s: }6 M/ V, G& z, P
mnb1123 發表於 2014-9-12 12:10 PM
1 q' q5 m' i) A* n9 e) s" d
mnb1123你過獎咯,我反而驚啲「屎尿屁」字眼太核凸咋.........
38# 金田Sam TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& M, c' B: W. s* f* N7 w5 J, _
$ j% Y4 z3 T" P& W. x, ?" L$ \4 U% j
回應你呢段-->"爆seed由九個月前仲係普通收外圍的古惑仔,可以變身為做到黑社會的坐館?? 鎗殺埋前坐館歡喜? 同再之前個坐館撻沙? 黑社會幾時換坐館可以換得咁密??"
+ w( @6 ]! {+ o2 `+ E
- w! R3 y9 I  b6 Q/ {1 |$ B( q' ^2 p公仔箱論壇係咪真架.. 劇情仲未做到喎.. 你 ...
+ L+ P7 e" h* M6 g$ J% Wtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-12 02:28 AM
; ^. V" P$ g+ n' z
可以拍多一套外傳添,又有咁豐富劇情支線.........
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-13 04:14 PM 編輯 公仔箱論壇$ w0 {: X3 \+ p9 _4 p  N
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 o1 O  }: m: v7 L
; l" n" g0 [' Awww.tvboxnow.comD字眼太...否則怕人哋睇到,食飯會
' v( ?) F# _3 M+ `1 ]timmaxsing 發表於 2014-9-12 01:02 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- p" U2 G; q& r" V* A6 I
我都明白嘅,但已經盡量用出得街字眼,其他嗰啲已盡量引導讀者自己聯想就算。寫呢啲其實好辛苦哩。www.tvboxnow.com% C* x- [7 h0 y7 T- t5 o
未來幾段都寫好,乾淨啲嘅。
香港依家係咪真係咁hit响公廁gathering架?? 唔dirty咩?? 平時我去公廁都起碼要用三張佢地供應嘅坐廁紙.. 仲要超快離開個廁所喎...
  n+ C! g3 C8 v" w0 o+ Rtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-13 01:38 AM
www.tvboxnow.com' k3 Y( v& h; X  z- [9 ^  C
' d6 y; ]7 B- [  X. d
你肯用已經好大勇氣架啦細佬,男厠其實十級恐怖架。
www.tvboxnow.com5 i0 K  q6 p! R- z

6 m1 k) i9 g+ P  }0 b; |www.tvboxnow.com嗯,的確網上有好多地方有唔同版本的[劇透],同時tbb自己網頁人物簡介中又有提示,正如歡喜哥的失散女兒,卓sir想釘姐去扮其女兒,釘姐扮後太代入時反而同情起歡喜哥的遭遇,可惜最後係由爆seed開鎗ko了結,一個咁 .... @0 z+ N) y' ?
金田Sam 發表於 2014-9-14 11:09 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ J! ^3 {1 Y; G) u& \. R2 w
本劇排在台慶劇前檔都算合理(接檔為《再戰明天》),唔個期都唔係一般劇可以上,《使》算成功架嘞。但論話題性,《再》可能又會再高出一皮。
( V  L* A2 H  R, dtvb now,tvbnow,bttvb
6 n* I4 C: ?. d5 e& x. f
老實講.. 個人覺得全套劇講卓sir追張太呢段最悶
  L. J( b4 N- D4 f; F2 [www.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-14 07:06 AM
公仔箱論壇" e5 s: S2 t, u4 p
係呀,我都唔係好有興趣。
7 L* R7 G. {9 p. W4 Y( z2 j! c. h9 s所以鍾意睇日劇嘅其中一個原因就係,唔須要硬食呢啲不必要嘅感情戲......www.tvboxnow.com" K( K4 s; X# O2 J
仲有,卓sir玩竊聽咁多年,係咪都不知不覺間鍾意咗好多當事人呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* v/ B  \5 E0 b4 p* ^
! D8 W' M- B+ j

, o7 i, Z  \! xwww.tvboxnow.com我就話祟金父女條線咁就完咗,又要迫我哋睇番揾臥底、黑警重悶   ........Um
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
乜歡喜哥唔係鍾意食壽司架咩??.. 我見佢開間日本餐廳嘛!7 ^' {6 X7 M0 L3 V# {& Q- O" i1 h
大文細佬 發表於 2014-9-16 02:23 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 i0 {/ N2 E2 }7 e
哈哈,好正常吖細佬,壽司係我其中一個合理答案,雖然唔係我嘅No.1選擇,但請收獎。
' u( G/ @  n" f2 A  x9 D* @www.tvboxnow.com
$ x1 C+ b+ U8 P/ U或者應該咁講:
, Y2 l% W4 Y" g$ o; pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。釘姐三個師奶阿媽咁鍾意歡喜哥,歡喜哥都想享齊人之福,所以最鐘意食物應該係;三丝炒瀨 tvb now,tvbnow,bttvb% i& R( ~7 g2 f! l: \3 v
會唔會好D阿細文大佬
$ K) }) l, Q# R1 q$ u7 ?mnb1123 發表於 2014-9-16 10:53 AM
  K  t- z+ ]$ `, Fmnb1123思路有啲接近我嘅標準答案,好嘢喎,請收獎。www.tvboxnow.com7 [4 w# M( o+ E$ c' f0 m- h
不過,我個答案明天先公佈啦。
0 A! V9 i/ e; M1 e2 D1 s/ Q$ I/ \! N) x
UC黑警都好睇過呢pairs條線... 揾安琳同卓sir有感情仲好睇... 男嘅成熟有型.. 女嘅超索!
5 {9 b0 t5 @4 b7 P' q6 L7 L公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-16 02:20 AM
- E- B8 i  v: S1 D2 v
係囉,啲編劇導演都唔知點諗「橋」嘅......
* m2 K/ a% m) n& c, N6 `4 H( r不過我唔係嫌美儀老啊。
Round 10:歡喜哥最鍾意嘅食物,小弟嘅預設答案係
: z- W5 f' g: [tvb now,tvbnow,bttvb
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-17 11:56 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! O1 _5 \* p4 e0 ~# J
公仔箱論壇7 s8 ^+ f9 Q. N! G% J; `: @
tvb now,tvbnow,bttvb2 ]( m: j6 R# A2 V- D/ ~. d

" H, {8 ~5 \+ `; m# j2 ?6 _) p' r+ mwww.tvboxnow.com不過都唔關個樣事.. 係角色問題.. 如果揾美儀姐做黑幫第二把交椅... 將咁嘅組合成一對.... 都會好睇啲www.tvboxnow.com, `6 ?# \" K, N: S
大文細佬 發表於 2014-9-17 02:04 AM
& J, Q0 Y: ?2 A# ~, Z$ hwww.tvboxnow.com唔.....
( Z" K: z* N' ~$ \4 a* t公仔箱論壇美儀個款做黑幫大家姐確係不俗,加上佢聲底天生又有少少沙啞,似江湖中人,真係比起做檢察官好好多......
0 F0 j( Z: r* ]+ z1 A! }tvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com- \+ m7 M0 y  `6 B) V
註:啲對白唔係我寫架,美儀啲fans唔好斬我...
www.tvboxnow.com" K3 I# Q. k$ X1 F5 O8 a: E

. a% Y/ P' M0 B2 T3 g" J有大佬撑住咁就冇有怕:
8 _6 O3 Z4 r7 a" M' o7 S  {釘姐揭開件褸(有冇着衫各位自己諗),成班古惑仔見到釘姐縛住個播緊X級片嘅平版電腦 、當堂個個「目瞪口呆亅扯晒旗投降  。公仔箱論壇) v1 {6 f# R; M" r
嗱,唔好諗衰嘢,真係舉白旗投降  ...
2 Q  m/ i5 z6 ?! w! xwww.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-9-18 11:33 AM
8 Z( c, R/ a3 X9 v% f  `
哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎
公仔箱論壇; i; q" l7 z$ |
& p# @  W# l, q' j$ x
我都係諗哀野嘢呀.. 我估釘姐個心口只係用兩塊細布遮住兩點.. 仲要响兩塊布上每塊加口釘.. 去証明釘姐個名"名不虛傳"; K( I9 M% \) m1 |7 y. J! V
大文細佬 發表於 2014-9-18 03:27 AM
( x. D8 Q8 `3 T. U0 k$ k8 ^5 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎www.tvboxnow.com( K5 D. A4 x" z2 Z! M% I4 U& L
公仔箱論壇. m: C1 ~8 u: @# G/ Y( X

; w- k9 J1 t& \2 f, x' E8 h& l5 n. [哈哈...煲老藕。好嘢,好嘢。釘姐大褸裡的秘密要花D時間諗 一係要諗衰嘢公仔箱論壇* V, |, c- P  e
mnb1123 發表於 2014-9-17 12:17 PM
' K5 m1 s5 e1 X$ I+ `% d3 ?0 b5 Y我預設嗰個反而唔係呀..
; D6 G8 g: c* {: q# s0 v: K& F9 Qwww.tvboxnow.com
# v0 Q/ D* N6 c. {3 ]& t咁搞笑.. 幅相好以响度nose picking!
9 u( |; K, s% _, s/ u' o: @* g公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-18 03:21 AM
4 [3 B7 o6 N) b% YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啲記者影相真係衰得嚟又好過癮囉。