返回列表 回復 發帖
品酒找j神
Pedestrian_A 發表於 2015-9-17 04:36 AM
佢有一大班契妹
日本女孩給你的禮物需要禮尚往來
Pedestrian_A 發表於 2015-9-17 04:38 AM
日本好多禮節都係講究禮尚往來, 有時候會覺得"有完沒完"
車車救j神
Pedestrian_A 發表於 2015-9-17 04:39 AM
我非神
told you not to drink too much alcohol
Pedestrian_A 發表於 2015-9-17 04:41 AM
then what should i drink?
食猪血
yxx01 發表於 2015-9-17 09:47 AM
REJECT
甘即系系日本,女仔要幫男仔比錢食飯咯?
lhy92725 發表於 2015-9-18 10:35 AM
no, 係AA, 各自比各自嘅
放五日假,老闆娘又打算去邊度玩啊
lhy92725 發表於 2015-9-18 10:37 AM
本來打算HK, 但係朋友公司唔比請假, 我一個人有D懶
呢樣我鍾意,去日本搵車車去街食飯都好喎
Anonymous 發表於 2015-9-18 12:23 PM
要我比錢係需要睇心情 & 交情
車車下午好,放假前最後一個鐘最冇心機做嘢
mnb1123 發表於 2015-9-18 12:55 PM
我由尋日開始就冇心機做野
五日後見

放假念著去邊度玩呀?
satoshi23 發表於 2015-9-18 01:19 PM
今次冇, 懶 & 窮
早晨, 放完五日假一返嚟一早就係event, 忙到而家先搞掂, 眼訓
剛剛到公司, 係出邊忙左成朝
爬下樓先
日本好多禮節都係講究禮尚往來, 有時候會覺得"有完沒完"
blacker14tt 發表於 2015-9-18 09:41 AM
anytime is christmas gift exchange
Pedestrian_A 發表於 2015-9-18 02:03 PM
一般我地華人結婚, 人客包紅包比新人, 都係等到下一次自己或自己仔女結婚時, 新人以當時嘅紅包金額為依據嚟包返比自己
而日本人結婚, 人客都有包紅包比新人嘅習俗 (數目仲好講究), 婚宴結束後, 新人仲要回禮比所有有包紅包嘅人客
連果D禮到人不到嘅人都需要回禮, 你話煩唔煩??
做乜車車唔去贊助水晶晶嘅遊戲
Anonymous 發表於 2015-9-19 11:04 PM
我冇出現幾日, arm arm先忙裡偷閒係酒館爬樓
水晶度有咩玩?? 你嚟sell下, 我再嚟判斷贊助與否