返回列表 回復 發帖
有物嘢系另你心花怒放?钱钱钱钱。。。。。。。。
Lemon都识唱呀 -  识唱1句咁多。。。
系km呢度一定要講钱啦。。。

(白)乜嘢都係非財不行 就算係刮沙都要搵番個大銀
   無錢你想做事就盞頭崩 無錢就做人都手震
   開講話窮在鬧市無人問 富在深山有遠親
   所以乜親物親都係假 始終係唔及錢親

錢錢錢直頭係親 錢錢錢確係最親
錢無財無有乜 誰關心啫
無銀紙 乞人憎
親朋崁扮冷匿埋就 怕到震

水一乾斷埋六親 搵倒銀四圍有親
咪話成日發癲把錢搵
揸住銀紙 拎實黃金 當堂崁扮冷黐埋嚟讚你啃

(白)咁講唔係我教壞人 個世界實情係咁
   正財橫財大財小財都係銀
   男搵女搵老搵嫩搵人人搵
   錢真係非搵其不可 只要係非可其不搵
   偷呃拐騙箍頸打劫就話唔好啫
   否則銀紙豈可不搵

錢錢錢實行係搵 搵倒錢無人會憎
吔飯油鹽柴米醬與醋
你話邊樣唔用銀 你話邊樣唔用金
要人日日安貧係氹老櫬

開口梗係成日錢 依家邊有人要心啫
心事其實算得幾錢斤
數住紅底 揸埋大銀 當堂令我開懷夾有癮

(白)只有耶穌先至講心 做凡人就要搵銀
   連你犯法都要罰銀 俾咗錢先至可以鬆人
   子日:富而可求也,雖執鞭之士,吾亦為之
   孔夫子係大聖人 佢一樣對人咁教訓

講心梗係成日講啫 孔子都教人要金
數住成疊最多手起枕
港幣同鎊紙 坡幣同美金 一齊崁扮冷收埋就最過癮

錢錢錢又唔係腥嘅 錢多點有人會憎啫
數住成日唔怕手抽筋
錢令人盡歡 錢令人熱心
鬼神為你推磨就最過癮
Good Morning, Km, Gwei, and JackySan...
人來呀   
km8000 發表於 2011-1-28 09:27 PM
没星光大道o羊?
許冠傑 Sam Hui - 财神到
wgvXoilKk98&feature=player_embedded
km8000 發表於 2011-1-30 01:06 PM
好好笑,但是完全没有印象了。Where got download?  Searched 下先。。。
搵到未  
km8000 發表於 2011-1-30 06:19 PM
NO
我落樓下揾你。。。。
Km - 恭喜发财。。。。

没人ge?
睇你好中意呢个順子?
利是  no. 1  快  
km8000 發表於 2011-2-5 06:02 PM
Jacky San 你系邉?
嘩... 乜你個個都咁有錢架....
你玩‘過新年咯’接龍都好博命啫。。你就来变暴發户啦。
教識佢搵 jacky san
km8000 發表於 2011-2-9 01:08 AM
佢多得你唔少。。。
happy new year, sweat sweat ~~
JackyNelson 發表於 2011-2-9 01:34 AM
Happy New Year,财神爷。。。。 多谢嗮。。。