返回列表 回復 發帖
你忘了很多HKTV員工來自TxB!  以前已經製作低質素電視劇, 在新電視台只會繼續製作低質素電視劇...
看了2集童話戀曲201314, 演員ok, 挺搞笑
我就淨係睇咗"選戰"和"警界線"兩套. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 ]) I% r/ |: A$ U. ^+ I! f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ e+ ]  D- I! x
"警界線"www.tvboxnow.com+ A" a7 K, B6 ?- m9 N) w
開頭個幾集都仲有一集一集睇落去. 直到pandora出現嫁禍將軍起, 真係覺得唔知拍緊勿. 啲劇情越來越離譜, 方藻晴可以冒认佢家姊方藻文起警署自出自入放炸彈, 見方藻文個 ...公仔箱論壇, r: L; d( f1 m% F
pknoface 發表於 2015-1-26 07:06 AM
大廚,貓貓和我看並討論警界線時你去了哪裡!!??
% k: Y* ^; O9 S+ B" ]6 l$ gwww.tvboxnow.com6 D: Q" N0 e$ ]6 b) `: F0 N$ N2 q4 B
童話戀曲201314看了六集, 故事普通演員不差但出來效果不錯
估吾到A生有睇呢出戀曲哦
. v- }7 L8 K" C. [& u" q- d% z5 S) Mtvb now,tvbnow,bttvb聽聞香港果邊因為呢套劇3 }2 W& j  @! K8 p% N4 |% d
HKTV的收視已經去到臨界點了tvb now,tvbnow,bttvb5 U4 e) A3 T  e& `: \" u6 h; D
吾明為咩吾將選戰提出來連續播挽救下
, B: u8 \2 W- V! W" f& Tlhy92725 發表於 2015-2-4 03:46 PM
- N+ K( V4 D  G- `% Y3 K' Y
又叫我A生
& o9 r$ o+ Y+ v" A6 C; {8 d7 i! C4 c
0 s5 U6 H( ~* v公仔箱論壇童話戀曲201314我可以舒服看不易說這樣或那樣! 還是那句話整部劇麻麻地但出來結果好...
; ~0 A; E  H! K( x$ {
/ }$ N# H6 V9 [% G  T& V5 M" e公仔箱論壇選戰&警界線很多無厘頭的東西... 特別是選戰用文字交代劇情公仔箱論壇: ~. L9 H% ?% c! H  Q: r
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 G6 S/ e5 }/ g# {0 n4 @+ m1 g
收視問題是你期望HKTV過高! 香港人仍然會投訴並繼續看TxB...
問題是大多數人習慣了TxB劇集形式
老爺(=路爵爺)講開慣性收視,令我記起我阿爸、阿媽以前係香港争電視睇。一個話亞視都幾好:《變色龍》、www.tvboxnow.com3 l  w( Y" K' M  |% k
《大地恩情》、《天蠶變》.......另一個就算唔睇都要霸住睇無記,唔得閑睇一聽轉台馬上要轉噃無記。咁就 ...
& X4 ~# ]) |3 o* d- Tmnb1123 發表於 2015-2-6 02:32 PM
請叫我路人甲
- o* S4 I3 @+ o. }0 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇# A6 l0 ~( {2 {$ k. w4 E- `
香港人習慣很難改變
最近好似無曬聲氣!真系有D可惜TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 s: |' {( E+ t1 v9 w: e
lhy92725 發表於 2015-2-27 07:01 PM
這種品質沒有可惜
我阿媽係黑玫瑰故事主題新鮮但出來結果... 低B!  最後幾集故事很倉促...
9 c* l3 s# V" a  c+ v+ {! L公仔箱論壇第二人生頭5集不錯, 之後不知道因為我還沒有看  故事主題改變和遺憾... 有趣
最近呢出好睇麼?仲有無甘低B啊公仔箱論壇1 _7 d# h" |& A' C
lhy92725 發表於 2015-3-5 05:32 PM
故事很好! 當然細節有一點小問題...
第二人生我睇佐三集 ,演員問題依然無改善tvb now,tvbnow,bttvb5 g* D9 L- r- v( }7 t" Y: s2 R
lhy92725 發表於 2015-3-16 11:13 PM
改善?兩到三年以前拍攝, 一直沒有提供意見.  www.tvboxnow.com# D1 ]0 ~2 j5 L9 Z/ v2 b

; C' b# W& v( Q+ W2 a+ e如果hktv沒有關門, 兩到三年會有改善!
真係唔知捱唔捱到2-3年,如果亞視關門大吉hktv就機會大D,真係阻住地球轉!
! I+ J- r/ I5 X8 _6 Xtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2015-3-17 09:48 AM
沒有資源生產更多電視劇還有一些倉底電視劇要播

評分次數

• timmaxsing

# l' Y7 y4 ~6 L& x% ?, rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇. S3 u. W8 J5 v
王生最終都會敗在錢果方面
" d: P3 f" x8 H( G* rlhy92725 發表於 2015-3-17 09:47 PM
因為他製作的東西不比TxB.好太多
其實如果不是被打壓無得領牌tvb now,tvbnow,bttvb) Z' r/ B: h1 O: d, L  b
大家一齊用免費頻道,都未必不能形成競爭嘅
& R# a% u2 x4 W" Zlhy92725 發表於 2015-3-20 10:01 PM
另一個ATV
又吾至於嘅,D劇唔系話完全無質素嘅公仔箱論壇3 t9 i5 `4 I9 i; b
lhy92725 發表於 2015-3-21 10:19 PM
香港人不懂如何轉台
, w0 B, k! A' t& ~* ?( F, \
另一個角度睇,D人忠心不二 我就邊個節目好睇就睇邊個。有套叫《導火新聞線》唔知路人甲大哥、猫姐有冇收睇,聽聞唔錯。! k# X  w; ^6 Z! X: y3 ~
mnb1123 發表於 2015-3-22 09:25 AM
想看但下星期開始忙