返回列表 回復 發帖
貓知道這是什麽 東東嗎 他應該在我家后山森跑過來 好像貓咁大隻
di0208 發表於 2016-9-24 09:30 PM
是貓貓
一定系馬騮科
你有無比D野佢食啊
lhy92725 發表於 2016-9-24 09:35 PM
不要餵野生動物!
有 給他平果他都不吃 只系看看 由繼續睡觉
di0208 發表於 2016-9-24 09:41 PM
do not feed wild animals!  people feeding wild animals and that is why those bears go to houses near my area for food!
我家沒有別的水果了 不知道他吃唔吃香蕉? 要出去買
他很兇下 我拿樹枝碰他 他咬我的樹枝
咁生猛 應該沒有生病?
di0208 發表於 2016-9-24 10:18 PM
please take good care of yourself.  i don't want you to be in the hospital...
上网查到了 喺馬騮科 學名叫懶猴  懶猴喺懶猴屬(學名:Nycticebus)牠們分佈在婆羅洲及菲律賓南部,至孟加拉、越南、印尼、印度、中國南部及泰國。(但系沒有說到大馬有)牠們被列為易危或瀕危,因其大眼睛可以 ...
di0208 發表於 2016-9-24 11:42 PM
stay away!
因為佢系面临絕種動物 我怕佢一直在我家 我會咐上法律責任 我又怕佢 跑進我家里面 佢系有毒的
di0208 發表於 2016-9-25 12:40 AM
try find some mainlanders, maybe they want it for dinner
青衣便我都知,不過果邊唔就腳呀
lhy92725 發表於 2016-9-25 09:07 AM
小巴
小巴唔熟路嘅好難知道邊度落車架,又無報站
lhy92725 發表於 2016-9-25 09:22 AM
葵芳地鐵是最終站
路人甲 早安! 下午好!
smcorange 發表於 2016-9-25 11:12 AM
orange早安! 下午好!
人人都是....路人甲
smcorange 發表於 2016-9-25 11:14 AM
they are b, c, d, e, f, g....
你就算系呢度講完都幫我唔到
我坐佐上架車就好似比人賣豬仔架啦
條條路睇落都差唔多
lhy92725 發表於 2016-9-25 11:17 AM
葵芳地鐵是小巴最終站下車
有GPS 或 其他功能APP .....
free2penny 發表於 2016-9-25 11:59 AM
沒有數據漫遊
貓唔識睇地圖
lhy92725 發表於 2016-9-25 03:06 PM
學!!!
唔識睇唔緊要...佢會教你行

http://unw ...
free2penny 發表於 2016-9-25 03:17 PM
跟隨藍色指南會出事
大馬勞工部規定 不能够超過七號出糧 通常我都系二三號 就出糧
十號出糧?怎樣來頂呀?過多五天就半個月羅
中國國慶日 喺唔喺 10月1號 呀?你地假期休息 有無工錢拿的? ...
di0208 發表於 2016-9-25 10:21 PM
you are lucky不能够超過七號出糧 通常other companies 系6號 出糧