返回列表 回復 發帖
: H& ?9 \4 q; T% C公仔箱論壇
, ~  A' W, h8 \"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
7 x( R7 W" m  i, c' l公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 O) h; R: v3 J' Z! P7 I
使徒行者節奏緊湊,演員表現更好...
* s; b% g5 x- |# ]公仔箱論壇9 p3 u1 c$ ]+ s- s0 o# K4 W
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...% X6 t# l& y9 t0 ?
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
9 k. ^! a) _! E& S. \
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
3 {2 o( ~4 }3 e. Ywww.tvboxnow.com/ H- S3 W' T0 |
相反前者民初背境已經有少少趕客.......
+ c$ h! a/ t" C7 b/ _但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
0 ^1 o- h2 M/ K& G5 `8 T: ^tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇+ p' t% Q; h/ [$ }) Q. G/ q- Y
tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
+ y* z' t/ f( u公仔箱論壇忠奸人反而可成為今年的重頭劇。www.tvboxnow.com5 E% w) ^5 }) x. g- r' q

& d2 T+ y. \* ~/ l: {6 ~/ |# g# J使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。
* L) L' c7 j5 ^$ k& C公仔箱論壇開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,, D3 O1 [. V2 T- c% o6 Z1 `, N
...公仔箱論壇/ J' w& D/ e6 j  S
金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
# r+ K! K: S6 T) A$ U" Twww.tvboxnow.com睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
The name of this drama is inspired by the Bible?  Any relation?
覃歡喜樣吾奸
覃歡喜樣吾奸
* n$ p1 q. q, E  J# Q8 awww.tvboxnow.comjohuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
公仔箱論壇3 q8 T# g0 I; h* ^8 i
www.tvboxnow.com& e8 I$ f0 Z7 ]' Q) p
樣搞笑多啲
www.tvboxnow.com1 c8 I2 {3 l; x* N7 Y# p1 |' g9 S
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。/ ?+ K! r, C5 A: t  g& D
2934808: w& [3 t- }0 D5 y) D0 o5 t2 K
相反前者民初背境已經有少少趕客.......7 d% o  X" [0 W  y) X% z+ H+ ?
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...
& c5 N5 g+ n  z( v( i: I" ], f# V. _公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ z& Y( P# p3 Z

# t, F1 j$ E# q/ Y公仔箱論壇安琳又幾靚靚嘅
靚仔靚女成套[使徒行者]好多,男的有沈震軒林峯三哥,女的佘詩曼高海寧貝安琪,長腿敏之熟女江美,toby,配合的甘草演員Mary姐,kk,覃歡喜的Benz雄,咁樣的陣容點可能收視低?
8 c5 D" P: d9 R8 g- D5 m. ^
: k" s; ^3 M* y7 b; j戲中撞爛的汽車不計其數,爆炸場面好多,動用的臨記數目之多近年罕見,拍攝慢鏡定格移位,只有電影的製作今套有齊,美中不足只係森美同受傷的梁家輝演出唔到,如果唔係會算係近十年tbb的一套大製作,佘詩曼的回巢,林峯的最後一套,不惜工本,化費粗略計算會係前一套忠奸人的四倍以上成本,咁都唔可以有一倍收視??7 u4 |; `1 ?) y" x; S
公仔箱論壇8 Q0 R: T# h1 Y; |
哈哈,事實上以收視記錄睇係差唔多,上套只用一個郭晉安而己,無爆炸場面,無撞爛過任何汽車,無演員要搏命演出跳樓戲,使徒行者講演員墮樓的己有好幾個,釘姐,kobe,將會的阿Yan,外鏡鬧市拍攝亦多,製作上係好認真,可惜的係大細超了,年中夾硬播了一套外購的膠劇西遊記開始,tbb你再點做觀眾都只係[哦....],再難有觀眾會真心支持你地,而且其他的競爭對手開台唔成功,係令tbb依然一台獨大,但係咁樣獨大法,又會係觀眾喜歡的嗎?
覃歡喜樣吾奸
3 q, O9 V- V2 Y& q% w& jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
& L+ S8 e% u! H公仔箱論壇笑面虎...
& [1 M0 o! O5 ?www.tvboxnow.com對手被吃了也不知
第13集最後一幕tvb now,tvbnow,bttvb" z( i. K6 _9 ?" O7 r, r% l8 m
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...公仔箱論壇; c/ |1 \4 u3 `
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
2 J9 `, m  n( p) l* p2 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜哥是第五個臥底 tvb now,tvbnow,bttvb4 L  C2 Q" {+ u7 C" U+ P; p
所以隻眼開隻眼閉
感謝樓主詳細的解說. 公仔箱論壇2 M3 q8 E& S& B6 M% l' v

0 j: Z0 E3 [7 E. O' P& mwww.tvboxnow.com安琳[貝安琪]的確很矚目,上一檔戲[巨輪]也是迷人
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ..., t6 v- x  Q' l) ]! ~3 Z, }, ~
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
公仔箱論壇0 G) ]* I: z  I# o2 |! Q
其實他是鐘SIR
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
8 X. ?7 a- P/ l1 o- p: q大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
: [' J2 L# C7 t8 P/ [tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb' |; e$ ^8 p$ S9 B4 B3 O, }
細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
+ F/ q% O( n* t) z  l www.tvboxnow.com4 W, M3 e0 D" c7 j
我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 ]5 O+ n3 V9 I! G9 Z! x+ Q8 F% A7 s3 `

8 k4 r" g- T0 Q7 A/ L  f4 G" \* f( o公仔箱論壇但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件