返回列表 回復 發帖
: u3 B) ^8 ?/ Y. ^1 q
無論共產或民主國家政治係最陰毒、最不擇手段嘅成年人游戲。而家好多國家仲係唔同政見D人輕則坐監、重則人頭落地 .......www.tvboxnow.com" m/ j1 P) ], o+ o, M: T
大佬,我睇劇真係鳥蛇蛇,呢套劇一開始話葉晴當選咗咩?可能有時我一路睇劇一路講電 ...
+ Q2 `' l) m! p/ y% X# h2 x) Xmnb1123 發表於 2014-11-26 01:25 PM
/ h0 `# `* O3 I! P. pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Q; L- B) r4 J/ y, p6 }
又或者葉晴當選只係佢自己發緊夢 巧驚政客...
1 {* Y0 E1 o0 l$ P' [% l  Q5 [9 s話時話吖.. 我覺呢套選戰好似好睇過警界線.. 因為有想繼續追嘅感覺.. 好耐都無呢種呢種感覺lu.. 除咗啲醫生日劇

評分次數

• timmaxsing

8 h3 V+ B* }# Z% m
無論共產或民主國家政治係最陰毒、最不擇手段嘅成年人游戲。而家好多國家仲係唔同政見D人輕則坐監、重則人頭落地 .......www.tvboxnow.com% J8 n, `: R& b
大佬,我睇劇真係鳥蛇蛇,呢套劇一開始話葉晴當選咗咩?可能有時我一路睇劇一路講電 ...$ p8 m! A- G! R# a( H8 n/ A
mnb1123 發表於 2014-11-26 01:25 PM
4 ?) |; W; l3 j9 Omnb1123會員,今次遊戲不中的話,就下期繼續參與...,但不要忘記...論壇都有個開台劇《和平選戰》進行中架
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ N0 D) X0 J1 n9 {5 V+ N
mnb1123會員,今次遊戲不中的話,就下期繼續參與...,但不要忘記...論壇都有個開台劇《和平選戰》進行中架
0 N  E( ?$ P7 J* mtvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-11-27 07:54 AM
, I; [8 U6 `- \, i  I7 I' j
遊戲唔中唔緊要,志在參與,玩吓啫 《和平選戰》キ《選戰》精選問題???
) X; F% e! |6 d, a2 b
) s& Z' k- ~: ^- @* e# Utvb now,tvbnow,bttvb又或者葉晴當選只係佢自己發緊夢 巧驚政客... tvb now,tvbnow,bttvb$ z9 \4 X4 @4 h1 s
話時話吖.. 我覺呢套選戰好似好睇過警界線.. 因為有想繼續追嘅感覺.. 好耐都無呢種呢種感覺lu.. 除咗啲醫生日劇 ...
+ }7 }4 Z( U8 X公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-11-27 04:03 AM
  S4 N: F2 J: g4 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬,絕對有同感。警界線属於警匪片大家都睇得多,只不過故事、拍攝手法唔同,選戰講香港嘅選舉題材印像中都係第一次,有新鮮感,而且係近期熱門話題
公仔箱論壇4 K& P( D4 v' U6 m- ^' ^
遊戲唔中唔緊要,志在參與,玩吓啫 《和平選戰》キ《選戰》精選問題???
, Y2 {4 E; Z" b; k8 i) ^! b# hwww.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-11-27 10:58 AM
# m6 b7 g5 Y9 _" o, ~
係論壇一年一度節慶,首次公開給會員選舉論壇版主年度表現:www.tvboxnow.com$ t2 r) K' D8 Q* o+ M1 y3 R
http://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.html公仔箱論壇1 F( M! Q) X' D
所以未叫《和平選戰》囉
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" `3 u6 P7 T& M& I& `' i5 V, b" `
係論壇一年一度節慶,首次公開給會員選舉論壇版主年度表現:
5 U( o* F1 ]! l, q  U- Yhttp://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.htmlwww.tvboxnow.com6 y9 l% ]$ c! i% B8 Q3 O% H8 K
所以未叫《和平選戰》囉
3 K: c+ m% Q* {$ `% v* @5 p# w; w公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-11-27 01:13 PM
! z9 S+ N7 e. F6 b  ]* ]) |- GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

明解明解 ‎,原來係論壇

奧斯卡仲係首次公開俾會員選舉,咁就要去提名啦
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 M+ h" k" u/ m6 e& B4 ~0 Y3 p
: I2 c( v1 S7 [; Y4 B9 ghttp://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.htmlTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! \+ i* X. P" {# F! _; r+ s
所以未叫《和平選戰》囉
9 {# N  J5 E& ?/ @1 Etimmaxsing 發表於 2014-11-27 01:13 PM
公仔箱論壇! r  [9 D& l" |
上面 link #18 replywww.tvboxnow.com/ A9 @% ]1 X2 [) p6 c% s
加油
tvb now,tvbnow,bttvb1 c9 N6 A3 ^( A& z; [  _
; ?! g& n* n+ W) r0 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。http://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.htmlwww.tvboxnow.com4 G" ^$ X* K/ ~0 O$ q6 O/ h3 ~
所以未叫《和平選戰》囉TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 C7 C- c9 H/ r& x
timmaxsing 發表於 2014-11-27 01:13 PM
www.tvboxnow.com' H  S- r  L* k1 V: ]& |
8 Z; ~5 M- g. C; m9 Q: B5 Z
J神兄, 版主我只係識你喎.. 可以只選一個嘛??
! x- S& m$ K& H4 O1 `  l公仔箱論壇大佬,絕對有同感。警界線属於警匪片大家都睇得多,只不過故事、拍攝手法唔同,選戰講香港嘅選舉題材印像中都係第一次,有新鮮感,而且係近期熱門話題 ...www.tvboxnow.com& r$ {; V- p9 y  X- o6 P7 y0 x$ o8 ]
mnb1123 發表於 2014-11-27 11:12 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 q/ l% n+ R6 f$ Q$ o! v

, N, B& L! u- u5 Q( I8 i9 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為只係選戰比我有想繼續睇嘅動力 大台老表都就快播完.. 無野睇lu!
: H3 m8 l1 \2 _( ?; N! ktvb now,tvbnow,bttvb
3 z6 M; g! l3 X5 [1 S' Ewww.tvboxnow.comJ神兄, 版主我只係識你喎.. 可以只選一個嘛??
1 u* n4 H8 |  W6 _2 y大文細佬 發表於 2014-11-30 07:47 AM
非常多謝你的支持,有關活動係可以提名一位的...
非常多謝你的支持,有關活動係可以提名一位的...www.tvboxnow.com, F- a' V1 y/ G( N
timmaxsing 發表於 2014-11-30 01:11 PM
1 E" B# B; H+ u* o公仔箱論壇
" A8 j, t6 L& s; N$ y( D  n1 @$ rtvb now,tvbnow,bttvb唔比我投票嘅?? .. 出咗呢句-->對不起,本主題已關閉,不再接受新回復,請返回。. l# F! y" H- \( b
0 \. A% U! P9 j1 f! n9 `
如果lamlam都係版主.. 咁我就一定提你地兩個喇
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 O$ f6 O% G& A' J6 [
1 I+ O0 O0 B+ w+ Q- d7 Z
唔比我投票嘅?? .. 出咗呢句-->對不起,本主題已關閉,不再接受新回復,請返回。
) U) z" \3 `  ~8 L" S  i& j) @2 u- htvb now,tvbnow,bttvb+ ?& |% l% {9 D/ e4 u( [) l0 ~# z
如果lamlam都係版主.. 咁我就一定提你地兩個喇
1 x; ^; k6 U  |' L4 [; i0 r. w: w大文細佬 發表於 2014-12-1 06:07 AM
本版帖只係複製帖,係用這個進行投票/到系統意見區:
! n$ o( C, w* H, o7 j4 c3 Wwww.tvboxnow.comhttp://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.html
2 D' M) O0 o3 D0 }7 ]- Zwww.tvboxnow.com非常多謝你...我同lamlam兄都非常開心
不過我覺得第三集已經開始跌walt了% V2 P6 z1 ]% \
港劇的通病,虎頭蛇尾
條骨都無佐lu
不過我覺得第三集已經開始跌walt了TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 P6 Y* h7 T% {1 H* a( H
港劇的通病,虎頭蛇尾TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 R2 p1 V! s" `
lhy92725 發表於 2014-12-3 05:57 PM
, D) w5 o5 C8 Q: {8 Q( I" z

+ P7 z7 G' j7 D3 v. J- y公仔箱論壇未睇第三集前, 睇咗你個comment再去睇, 觀後感-->有可能劇情開始拖慢嚟拍.. 會比人再有港劇feel... 比我感覺到最後段女主角葉晴同唔知係咪男主角嘅張癸龍一路一前一後行導演係想拍到一啲唯美feel... 同時又比我認識到.. 就算幾有heart.. 為咗要成就大事, 有時要違背良心.. 到最後有好多人會因為做得太多違背良心嘅事, 已經忘記咗自己當初嘅抱負甚至良知... 希望女主角甚至現實依家爭取緊民主自由嘅學生同市民到佢地最後如果幸運地爭取到.. 都唔會忘記佢地嘅良知...
0 n3 }9 f  A$ m/ cwww.tvboxnow.com
$ R0 p4 N% w2 ~, k7 z8 H公仔箱論壇有民主唔一定最好.. 但適當嘅民主唔應該無... 但自由就一定要悍衛... 因為相信大家都應該感覺到九七後從經濟, 民生, 教育方面睇, 自由開始唔多唔少遠離緊香港市民.. 唔洗到五十年後已經同大陸好多人民一樣.. 唔知乜野係自由!
其實選戰認真幾好,起碼我投入到故事,反而警界線節奏太急,tvb就太多枝節拖慢故事,佢就太少技節搞到角色無哂血肉