返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......# n2 ~' j! ^: a1 d: d* V4 ]2 R
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
5 l) T" K7 q( C* N9 t: yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
# P6 \" i- J( W% c  j( f. B
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
" R, b, e: m+ a4 C馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。公仔箱論壇) f8 E! t" `% @: s- t; I1 F* l
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
www.tvboxnow.com4 v2 T) P2 Z0 Q( q
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。tvb now,tvbnow,bttvb: L9 y% l0 S" T$ b% m* C& d/ E# R

. A) ?2 Y: ~, l' f講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
. X7 [% u. l. u) o6 s7 H0 N7 L

# L+ B' U0 d  A3 z: R2 Ktvb now,tvbnow,bttvb細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
- s$ Q4 H+ U, a% E. V  nleekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
www.tvboxnow.com* I3 T! C" M# X8 p* N3 ~4 V9 D
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, * A& b7 Z+ F) Z; h: z
好有以前d "故鄉" 味
# O6 l0 W5 u. Z1 Z
, h! f8 Z! C/ n0 N$ h8 l7 c算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...tvb now,tvbnow,bttvb& o0 ~0 A( |' U5 J7 m' k

: w9 X8 r- S" [www.tvboxnow.com支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.6 u' j4 f7 h  p
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
! Q' c; d: u8 q/ n6 f3 _tvb now,tvbnow,bttvb套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
# L, [1 s1 H5 F+ UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' `) W' p3 P6 A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 q; N( [* i- S/ O) g# e
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
- c* p. N, Z5 W8 V- |luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
, D2 _1 W6 Q' M1 ?* `9 \) K啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
% o/ c3 e6 t0 q+ j% |luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
www.tvboxnow.com' }$ x- Q/ X. k# r& @* }0 H+ D  p
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。www.tvboxnow.com2 A( s) |" a7 \* ^& ^* W# S
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
# `' X. K, b" c! K  c( b公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
& N# p# y) L/ TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
# P0 ?8 a3 r* R8 \! p, M
! S' r! @/ C- V% R% k! ]; PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- T$ e3 h: R% L5 a7 j' w+ h
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲4 P1 C( Z0 }9 E$ T  T; ^. g+ @% u
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
( r) ]. O6 \1 f3 W4 V* F6 U
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。tvb now,tvbnow,bttvb+ @7 |! g- Z* [: ~7 |/ u
tvb now,tvbnow,bttvb0 N+ J9 V5 ^; L; O) \* \7 a
報載___________________________________________________________________________________________________
3 o$ ?' R* c' a# a2 Mtvb now,tvbnow,bttvb出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
0 J6 _1 h. n* w  F# Xtvb now,tvbnow,bttvb tvb now,tvbnow,bttvb( W( j( G- `4 ]8 s3 m
_____________________________________________________________________________________________________________4 W1 W* p5 f  ~
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
* L* C" X1 n9 @9 `, O$ d4 f
; t1 g9 V# n3 |# A; t( ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ `3 p, G! i, u% u7 E係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。公仔箱論壇; A2 [: p/ ]: I1 H3 P3 q
公仔箱論壇7 _  {# `8 ]( `& ?1 E2 p, a2 v1 N- s
報載___________________________________________________________________________________________________
) m7 O5 k2 x8 m& Q出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ H; N8 C- _$ F% @( b& n, k/ I3 |* c
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
1 |+ ?6 z) ~5 ?1 B! ^: t
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
* @2 u( B# P! J7 d( g0 u% bwww.tvboxnow.com另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
6 \+ ]0 r* O6 ?) ?& F3 [8 q3 S公仔箱論壇有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲tvb now,tvbnow,bttvb/ m2 v2 P* @; G
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 H# S' `1 }$ {
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( L8 s$ Z2 J1 v9 O( r8 V: G8 W

% `8 U/ y% H8 l# M% Y公仔箱論壇係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。www.tvboxnow.com, m0 x8 J; A7 R% \- T