返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......tvb now,tvbnow,bttvb3 n! E& n. C. C7 }0 B
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
6 i2 _2 ~# Y& D5 e# l/ q6 i" Hwww.tvboxnow.com近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。公仔箱論壇% E0 k' s: o/ t4 D
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
1 d1 d+ A7 o' B, O7 S: I4 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
- @. |8 P9 p( G  Ispacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 p! ?% W7 Z% H9 x+ i8 ^( y
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
+ I6 T; n0 y: f( Y/ b/ x8 g2 F
, q' J6 z; L& Y- o! H! D" ]公仔箱論壇講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
4 E$ w- s  R- t0 v2 z

! A5 Q) b7 H( Y$ ~: K% M7 A公仔箱論壇細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。公仔箱論壇6 O! S% p) B  f2 B  Y& C
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
公仔箱論壇3 n* z7 }8 p' N/ f
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, 5 a/ f& I' Q0 h: `$ Y
好有以前d "故鄉" 味
7 r- l" \* L7 i公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb) ?9 a8 E& k/ D% y3 {# ~+ H
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...公仔箱論壇0 C. j. a3 k$ i: S. w/ j- B& y7 x
www.tvboxnow.com7 d( [, Z) e# U5 P* v* }; A
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
# A5 r; D* z  o( g) q$ C$ Mwww.tvboxnow.comshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
7 |$ e# |0 Q$ X2 T& U, y
套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 $ A/ _0 g  J! S6 V+ n
tvb now,tvbnow,bttvb( s/ e' q* s9 ]8 d+ f& f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& ^+ _4 q2 A/ ^7 _, U: s
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?公仔箱論壇& r" U3 t8 y/ @1 W
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( \$ A9 ^: u" S0 q% a
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; V8 _4 s9 a- _; {) |! P2 P! D
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
www.tvboxnow.com& o9 g. G9 o- W' |0 ]; R
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
& z) R8 Q: B/ P& F1 _% z2 i- Y公仔箱論壇luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。tvb now,tvbnow,bttvb! N# X- @1 e: f, S. K1 h
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
公仔箱論壇4 R( T' n9 H/ p
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-11 11:38 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb8 Y* z1 c; K' P# }
公仔箱論壇1 U- u& U! s6 H6 v1 W2 H
tvb now,tvbnow,bttvb4 d, |' o$ r/ z& H/ P
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
0 m" p, }% a. J" ~( ltvb now,tvbnow,bttvbluckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
2 V& ^7 c/ d7 x/ ]6 n/ d/ R- p  J係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
0 ~, j4 b) K) RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 Z+ X/ N+ r2 p+ d; l報載___________________________________________________________________________________________________
( t1 ]* J4 A+ I" P* T9 r, qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
% ^1 w3 h% L5 y+ z; ~+ I) ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 k4 ]1 g9 R. G3 m& O7 _+ v8 V" Btvb now,tvbnow,bttvb
_____________________________________________________________________________________________________________% C4 [8 I8 v, W+ G8 ?3 n: X
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
; F( P3 f$ n) ^+ T+ h8 ~* F5 i; Ktvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇, v" }( E- t! H( x  g
& a7 u# k# c, o1 E係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
  H6 m& d# l# ^$ |- t" gwww.tvboxnow.com
  |) l0 L; j) }tvb now,tvbnow,bttvb報載___________________________________________________________________________________________________
, y% K. L/ |6 d) y3 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
2 m, j( m/ G2 Qwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
& M1 I& _% G8 r1 h# m1 K
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
2 ]: W7 k7 h0 K+ \) v# G: ^3 b& G另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
tvb now,tvbnow,bttvb- S0 c0 t' k! v# c+ k/ Q
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
) T) k' E( K* F, `& N# T  cwww.tvboxnow.com另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
2 T1 Y" D9 ^7 |+ m0 h+ R7 }公仔箱論壇luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
9 n0 n: A& f  w: R: F! @; G  S( cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 `2 Z; A# X* {9 }5 t  P
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。www.tvboxnow.com' g, O, f6 G2 [& V# P' k