返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 12:12 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' g5 w) Y) C" u! d$ j

1 s  [: X2 s0 `/ Y7 Z9 S( L6 `
! B8 t- e6 D6 T/ F$ P3 Hwww.tvboxnow.com
! u$ n% \3 T9 K/ g+ ~; J! C嘩! 是懷念帶學生去黃金地庫找書? 呵呵,我的回顧只是以前自己去買電腦零件砌機而已,睇書我好容易眼訓,可以的話都係搵識呢方面的朋友示範會好一點,從人地做法學習會比我看書容易,除漫畫外任何書籍我不能保持睇 ...www.tvboxnow.com. r5 f! M: e5 E3 Q/ S
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:51 PM
1 d+ x! d/ e7 r- l+ ytvb now,tvbnow,bttvb哈哈,當年黃金嘅歲月其實仲有「參觀」老番軟件及VCD檔。www.tvboxnow.com% z  v! V/ k3 C0 d& r$ a
話唔定可以見到釘姐睇檔........
8 J- e( K2 ?2 d1 s& p: jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「釘姐的背影」好似書名。
% j! _+ ^& Q) A  C
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
' H3 u5 B! ^3 T# G3 }
哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎
, ~$ ~' q' y8 I* W- F0 jwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-18 01:05 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 \" Z( u: m- u  {+ U) [' N
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
www.tvboxnow.com* U  v* p; z& F  r/ f. Y% V
個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎tvb now,tvbnow,bttvb5 P6 G8 W: F1 \
6 n5 n8 a3 n* `; Q' F$ Xwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-18 01:09 PM
$ [/ C, h( X  ?/ KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb2 e  z) w0 S9 Z
多謝lam lam & Vandas 姐
補充茅山聖物紅肚兜TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, i" I1 Q" G  _
! V& D; G& w, ^+ H9 U+ x29405572940558  A) F% ~3 {5 ?7 ~7 u" Z) d6 o0 {
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:16 PM
公仔箱論壇) \2 k. `- ^' [# T6 ~

! e8 U- a: l" ~( X6 X等我都買件紅肚兜著下先
0 |$ a" s0 _1 @8 p
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦- I9 }4 `. \8 b, w# {& Z$ A
mnb1123 發表於 2014-9-19 12:29 PM
- r' `' o( @( G" W
係呀,因為小弟睇得《怪談》多,入晒腦囉。
' v0 I' O2 X. R- s; n7 ?+ ~8 i公仔箱論壇' C+ n2 H: e! b# a
等我都買件紅肚兜著下先公仔箱論壇( }. e/ T8 x6 e- g
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:48 AM
/ ]9 P+ t" w' I可唔可以著埋上身(著喺外衣之上),影埋相分享吓呢?
$ t+ h7 k4 E' Q7 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,講笑啫 唔好嬲

& l. H5 x* z  O( }4 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) g& y  @" T; D  f3 M% W# A8 B聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
6 @: v9 G8 t# P8 e6 K" H, cwww.tvboxnow.com
- i# {6 i  {2 d' `! a- h% G/ k# ewww.tvboxnow.com
其實唔係咁明乜野叫借庫..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: p+ F/ p! o4 S  r' {
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
- P; E' w! v6 zwww.tvboxnow.com维基百科
/ g- [5 g) c, U3 O. F; T6 T5 B觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留給到訪參拜的善信。此民間傳說成為約定俗成,化為善信按是日到觀音廟酬神、借庫,年底還神等之宗教活動。tvb now,tvbnow,bttvb* I, B! X" A! n. x$ e9 i3 p6 ?

: P1 ]2 Q* V# V, V8 c簡單來說,D人希望觀音能夠幫助有飯吃有錢用

評分次數

• timmaxsing

2943426' u- n5 w9 M3 C: Q; ?
29434270 J* G. T7 K+ ^% d9 v5 c
聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。6 n" V0 q# Z" ]3 l$ _% |
leekwoklam 發表於 2014-9-22 02:46 PM
2 K4 n. a3 O9 Z& E7 t
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
歡喜哥借庫??
) B+ M! x9 Q" `" [- I, `3 a- H啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
公仔箱論壇, g* B- `5 b4 P$ r- }1 a7 c
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
( j7 Z4 O( J$ C9 sPedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
5 C' n: W  @( d; X* h: |公仔箱論壇應該都係求其揾D嘢代替,真正牛歡喜唔止咁細,特別係大水牛 又或者係牛BB可能會咁細
歡喜哥借庫??
2 g6 B% E; O5 M4 x+ Mtvb now,tvbnow,bttvb啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來tvb now,tvbnow,bttvb5 L8 J7 j; \: j7 |2 ?
timmaxsing 發表於 2014-9-23 04:15 AM
( P! g. D, l7 Y) j& Z皆因我無聊吖嘛J神版主
; O7 K- [+ H1 I4 {0 ]- iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
' V+ `7 r* o  W# i% J* |( e9 LPedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
' Z; b. E+ J5 \7 H  ]: I公仔箱論壇這個當然囉,我誌求其攞條豬大腸代替就算。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-23 01:30 PM 編輯 www.tvboxnow.com6 L6 t) B1 W+ L+ ~7 S+ N/ s
1 t* I7 k. w! Z  w( F- y1 ~- N
其實唔係咁明乜野叫借庫..8 T% ?) [' u5 ?
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
www.tvboxnow.com* T0 Q: X6 Z0 ^7 {4 r9 e: L
細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?( Y5 X, b1 e+ k; u3 H5 `
www.tvboxnow.com# y/ I. V( r' X# y5 F( D* x9 k6 I& C( Z
3 w, e- ^8 e$ \& {, [: u, I# g' A
我再補充少少吖。2 K# }' R8 O4 x# m1 l
香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000,就寓意菩薩會在來年賜與你有机會揾到1000000,如果真係事成嘅話就要喺嗰年多作功德善事,並於年尾還神還願,答謝神恩。
tvb now,tvbnow,bttvb. G' z2 L1 \  B" G4 C; [" n. i9 @

; T+ s4 L  U/ {1 O+ x  Y, c" y公仔箱論壇每年正月二十六為
借庫日。
6 t3 l7 Z1 |( D5 e0 t! e$ ^" ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
唔明再出聲啦。