返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
! ~: K% b, N+ |/ Z3 \/ u8 y大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
; r) X8 M+ X# ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ @9 y/ M2 C$ m7 U0 o0 r呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
4 C- z5 }7 q, j1 G$ E5 }3 L; qtvb now,tvbnow,bttvb
8 }, f, Y5 S, i$ f) f; V7 A. z: cwww.tvboxnow.com今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點5 o5 C* d6 W8 |" Z
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
3 @+ U- e' |/ G3 m. k3 l
% @: I0 Y5 j- ~. L# @, K之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
tvb now,tvbnow,bttvb8 J2 \8 W' l* A7 ?' }
* q/ ^6 P$ k/ t/ t8 y
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
8 O6 v: o8 n9 t* f% A$ |6 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* J( `: Z/ H/ C8 @1 g' ^4 [7 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾 ...tvb now,tvbnow,bttvb/ |8 j9 |8 X% S9 k9 w! N
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
% E; i, d  }6 w6 n% _0 s6 L+ Gwww.tvboxnow.com
$ [) i& c. S5 ~3 U" }5 b/ m公仔箱論壇睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
9 B- _; W2 C* M* `7 c6 u

1 o  a6 v0 u. g! F" e, N; K公仔箱論壇mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。tvb now,tvbnow,bttvb: c+ ?5 C# g$ j0 C# b/ P! C; k  c
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
: t& P, p# }9 t. M) v* ^www.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
/ h8 M/ ~' `& s3 v5 L+ g' h( ~! g
- M  L" j( \) s5 W8 Q( q) B9 n6 O
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
www.tvboxnow.com4 s# {  q0 ?1 v6 p
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, W% ~: D! W4 n- m1 P& u3 j# a
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...tvb now,tvbnow,bttvb  l5 s$ n' A- r3 @
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) F5 f: z5 u! [* M5 v: D# L. o

" X: X: t; ~, X& K" j學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......5 m9 D+ K3 ?  v8 F! D; O% \
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' q4 C- i9 u* I1 ?$ ~% f8 b' h

x/ ~% L' Y6 B7 Q4 F1 hwww.tvboxnow.com呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  [2 c6 w/ u! ]) u0 @; Y
tvb now,tvbnow,bttvb$ e9 p; t5 t( S& R6 K
今晚恰巧8點幾 ...
; p; h- V1 P$ ?( a6 S& \3 H$ g8 btycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
7 [* _. e: i! H( ^3 O
1 [9 |% q( x% c8 C7 _: W! L, s

* Z$ t$ x9 l/ E係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
6 i  {2 ?* c" n/ ?, B公仔箱論壇同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
$ S# `  w; S- x. f# J公仔箱論壇第二集就慢慢開始可以適應啦~
4 A7 D2 r( v9 U: v7 V, `tvb now,tvbnow,bttvb期待今晚呢一集~
5 i% C/ A- ]' _' T9 utvb now,tvbnow,bttvbzzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
, s1 w& v, |. `! f8 Z. y公仔箱論壇
$ p! |' f4 Y  B$ ~- M4 hwww.tvboxnow.comzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 7 K1 `+ f8 ]9 p6 A0 f
www.tvboxnow.com: s8 r% G/ v. m7 J' {( X9 A
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
* F3 M; T1 f3 \( s$ t9 W0 P 公仔箱論壇& e, z% W6 a, W. m: S1 ^" n
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
* e- e; z8 h) E  T; A3 Xtvb now,tvbnow,bttvb www.tvboxnow.com; r8 N7 A. O: C$ N5 c& t; P
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
, }: R6 B( i' g  o) d" z" \( Nwww.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb6 Y: C# ?+ c2 a3 y5 j
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
# S% l. t- @5 Y& ?9 S0 ]; D3 R- F# u/ W8 Btycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
3 [! v7 r+ T$ FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb# a- c' D& `  r: K5 o. r
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  n6 J5 z( m8 b- r/ r

' O/ h6 I  U6 b0 I! g我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
: _+ t8 L# A0 G) j5 w  C* F/ [其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
7 {7 B' f9 P# ]; h6 S* W# S其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
; G9 w. f1 @4 u8 c2 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
# [5 \9 F' y6 K5 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
$ ^" Z% S! E4 \) S8 N4 y公仔箱論壇www.tvboxnow.com% w! P# {# i; L. J: @
tvb now,tvbnow,bttvb9 I: @: y1 E2 i0 Y
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Y. ~/ k8 }$ b: U' c
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
7 r- W3 W% O/ B) o
對!
+ ^6 ?- m. e$ d5 l& b7 S; Twww.tvboxnow.com黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
& [' L& w6 C; Z" f, a1 A4 b另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
" B* M9 q& c2 w6 I. X
除左關禮傑做得好好之外,tvb now,tvbnow,bttvb, @+ E1 S" U  S4 h
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好& s, E) d4 P4 d8 ~; j/ \2 P- F3 X
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
% e! O) f% p4 C$ w' mwww.tvboxnow.com嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。www.tvboxnow.com1 E, Z" D  m# E

4 m2 k. d+ s' n0 @tvb now,tvbnow,bttvb呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
+ U6 X: e$ r) D% R! Htvb now,tvbnow,bttvb
  i% y% J4 K4 }0 o! j公仔箱論壇 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, B( l" h; y' G/ b% j

4 E, ]( ?& \& ~www.tvboxnow.com
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 公仔箱論壇* B7 M- Y3 e% F( w% _6 Q

% m" h% q8 l* }9 _8 l- ?www.tvboxnow.com
tvb now,tvbnow,bttvb( F. u2 k' v4 n' k7 u' Z% ~% r
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
  x: ]3 B! c# j) ]# z公仔箱論壇
$ a! ^  V. S1 O4 e" B呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
3 g6 d" B! O, N+ ktvb now,tvbnow,bttvb2713145www.tvboxnow.com- {7 h5 i" i% o5 J% I, a+ \# |$ Y* s
www.tvboxnow.com1 B; w, o+ _9 [, m

8 {: y0 {, A/ H! `( u& m公仔箱論壇 ...
# d: d1 p4 C6 E8 B. mwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 }. H1 O; O& k9 a' L
都係講事實o者~~公仔箱論壇4 Z5 Y( [6 A! x, Y) x8 a/ B( ^
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.3 L0 ~. j; \: [+ V/ X

& K5 @; A# k$ {& itvb now,tvbnow,bttvbSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.  l5 l  M( ?5 g' `6 v
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數