返回列表 回復 發帖
河豚解體show,唔好爆哂D毒汁出來呀,唔係就浪費啦
河豚解體show,唔好爆哂D毒汁出來呀,唔係就浪費啦
* T3 @6 `( I( C- e/ \8 |/ owww.tvboxnow.comtimmaxsing 發表於 2014-3-13 11:09 AM
5 {3 W! K' t5 g/ z2 I2 i5 \) _( X2 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔知電視機睇到嗰條河豚係流定堅嘅呢?tvb now,tvbnow,bttvb: F/ A1 v- {9 H" p# e$ X7 `" n( D
流出嚟嗰啲毒素可以用來比慕雪服用來假死囉。(我唔知呀,睇美劇成日都話,啲主角可以服用適量嘅河豚毒素扮停止呼吸假死家嘛?唔係咩?)
河豚又稱河魨《丹徒縣志》稱:「子與眼人知去之。血藏脂內,脂至肥美,有西施乳之稱,食者必不肯棄。苟治不法,則危矣。」清代名醫王士雄稱:「其肝、子與血尤毒。或云去此三物,洗之極凈,食之無害。」
8 |; ]1 W/ P+ f0 P" r% t* \在日本料理中是為傳統佳餚。只有特許的餐店方可製作及出售河豚料理。受過訓練及領有牌照的料理師傅會小心翼翼地切除河豚的盲腸,以減少毒素含量。但是有可能被誤認或錯誤標籤,尤其是冰鮮魚和其製品,劇中就真是小朋友玩主飯仔啦。
目前禾體到20集,幾好體,同埋米小魚角色幾好啊,希望遲下可以上位啦,禾體好區個
目前禾體到20集,幾好體,同埋米小魚角色幾好啊,希望遲下可以上位啦,禾體好區個. G. t0 ?1 a# |" V" G
b1991 發表於 2014-3-13 01:18 PM
www.tvboxnow.com# h5 G' \* H; A4 R

* ^/ U$ t1 t4 V# oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀, 米小魚做得勁好笑 --> 高天寶要出差服侍年妃, 兩人分別時, 佢個樣勁爆笑呀!
* H. l% z. v' S1 A. A% h6 G5 E8 M我收到,但驚改唔到。公仔箱論壇3 h: F! k4 c! m
leekwoklam 發表於 2014-3-13 11:08 AM
% ?2 Y- O3 ]* K5 Vtvb now,tvbnow,bttvb
  q' @: R* S" x7 M  p) Z7 uwww.tvboxnow.com奸爸爹!
公仔箱論壇) q- w& O! g. p9 W
唔知電視機睇到嗰條河豚係流定堅嘅呢?
7 I5 C) ^; @, Z, H6 A! k4 E7 P流出嚟嗰啲毒素可以用來比慕雪服用來假死囉。(我唔知呀,睇美劇成日都話,啲主角可以服用適量嘅河豚毒素扮停止呼吸假死家嘛?唔係咩?) ...
* f8 A( Y3 _: Vwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-13 11:20 AM
$ t& c0 P1 j4 w  r' E
  n+ d1 T, s) g, X( _% @
假死?? 我就係唔明, 女主角點解會死, 咁即係唔係女主角喇, 米小魚先至係女主角似啲喎!
大文細佬,你要改什麼?
這集河豚解體show令我又想起一套日劇:超級特派員,大前春子於第三集三十公斤吞拿魚解體SHOW好睇好多啦,真是精彩。其後尾集還考了河豚料理師,真是不能不服呀!
這集河豚解體show令我又想起一套日劇:超級特派員,大前春子於第三集三十公斤吞拿魚解體SHOW好睇好多啦,真是精彩。其後尾集還考了河豚料理師,真是不能不服呀! ...
# L6 \" P; [$ B6 y" N. S. F- t公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-3-14 02:36 AM
2 Q0 f1 O. F7 V( D+ Z* n1 ]' Ctvb now,tvbnow,bttvb對,一啲都無錯,超級特派員及職場之神比到少少靈感。
公仔箱論壇7 i2 ^+ ~# X- W6 p. y

* ?4 c. ~$ Z- M! p. ewww.tvboxnow.com假死?? 我就係唔明, 女主角點解會死, 咁即係唔係女主角喇, 米小魚先至係女主角似啲喎!
+ h' c( e( Y: I" ^1 q8 Q( x3 [! T大文細佬 發表於 2014-3-14 12:24 AM
# J* w! g# C7 j2 B- p7 t1 e公仔箱論壇但係慕雪唔死都無用,夾喺兩個男人之間咁鬼麻煩,為八阿哥做咁多野連勤工獎都無得出,比著係我就........
大文細佬,你要改什麼?
% J- h! t# N- C5 B; X. \公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-3-14 12:30 AM
www.tvboxnow.com. E# f1 O2 ]9 F, {. R% D1 l# {, I
公仔箱論壇* n% _: _8 \' G6 O& `4 x* K
係leekwoklam要改呀, 佢唔要做笨人出手嗰隻呀, 佢要出口唔出手!.. 咁我咪比個奸爸爹佢囉!
www.tvboxnow.com+ c/ p" m6 x5 Y3 V/ r" Y
但係慕雪唔死都無用,夾喺兩個男人之間咁鬼麻煩,為八阿哥做咁多野連勤工獎都無得出,比著係我就........
- \) p) u5 R6 e6 s% MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-14 04:30 PM
  E1 O; X# }( A公仔箱論壇
+ i9 N! F: P$ f$ ?- `' e公仔箱論壇比你就點啫? 呢個女子根本就like八阿哥, 比我係皇帝就飛佢喇, 人又唔靚, 本身個女子又想一拖二.
) r5 A1 D9 ]* ]7 P, N% ~# Z; k1 t# b7 y! O
, ?/ v5 o, t& F% ]" z" z2 z/ a9 {www.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: J) h7 f4 a$ `6 ?1 _
係leekwoklam要改呀, 佢唔要做笨人出手嗰隻呀, 佢要出口唔出手!.. 咁我咪比個奸爸爹佢囉!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 i3 x- c9 I: ^: m1 w5 U
大文細佬 發表於 2014-3-15 01:44 AM
www.tvboxnow.com: q( p1 w0 `7 h/ Y$ g4 v" {
多謝你個奸爸爹呀細佬。
' y+ ?' m; k9 m: I+ zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有好多謝你喺本帖傾傾講講咗咁多個星期啊,無咗你參與绝對無咁好玩,希望你繼續支持,喺「《叛逃》聊天室」 再見吖,十萬個讚。  
4 M7 }" k. j& s! o( k3 `- {1 ptvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com. @' t$ m, _5 S; S3 A; z- K0 s
: H" t; `( m: i" B2 t0 `tvb now,tvbnow,bttvb
: V) l! j0 v) o) @4 }$ U1 g' [3 R公仔箱論壇比你就點啫? 呢個女子根本就like八阿哥, 比我係皇帝就飛佢喇, 人又唔靚, 本身個女子又想一拖二.7 V( j+ n. u, `, }' m/ i
大文細佬 發表於 2014-3-15 01:47 AM
.
" P3 \+ g# ?* t. I% w0 u& K4 R
  X6 W& `/ U- K& j& E; |9 F2 b我係慕雪嘅話呢,我或者做一朶出牆紅杏(講笑啫),玩番八阿哥轉頭,最後當然繼續做皇上個秘密情人,但無論如何點都唔會繼續“藕”喺宮中架嘞........