返回列表 回復 發帖

題目10﹕造的不會吃,吃的不會造  猜 一食品
  答案: 人奶
gracechanstuart 發表於 2014-9-9 12:03 AM
恭喜你答中謎底

恭喜您獲得中秋節燈謎獎金送出的月餅禮券
gracechanstuart2 秒前TVB 5800000 元
積分轉出
題目05﹕香水 猜 一位作家

答案:古龍
ck_boy 發表於 2014-9-9 12:00 AM
恭喜你答中謎底

ck_boy2 秒前TVB 5800000 元
積分轉出
恭喜你答中謎底

http://i1348.photobucket.com/albums/p725/BeiDouChef/Mid-Autumn%20Fest ...
BeiDouChef 發表於 2014-9-9 12:10 AM

多謝晒大廚獎金!!

感激大廚費心辦中秋活動!!

題目27﹕名字叫做牛,不會拉犁頭, 說它力氣小,背著房子走。猜一動物

答案  蝸牛
oopa 發表於 2014-9-9 12:02 AM
恭喜你答中謎底

oopa3 秒前TVB 5800000 元
積分轉出
題目4﹕去洗手間 猜 一食物
答案:魚翅
Master271 發表於 2014-9-9 12:09 AM
恭喜你答中謎底

Master2711 秒前TVB 5800000 元
積分轉出
大廚,係唔係一人只准玩一次??
大廚,係唔係一人只准玩一次??
gracechanstuart 發表於 2014-9-9 12:16 AM
還有2個 你可以全答 要不要?

搶答題
題目13﹕不移不動四隻腳,移移動動八隻腳,烏龜脫殼十隻腳 猜 一種交通工具 ( 謎底 : 轎)
我要參加中秋節燈謎有獎活動 我選13號
Have courage and be Kind
還有2個 你可以全答 要不要?
BeiDouChef 發表於 2014-9-9 12:18 AM
真既?? 好啊!! 多謝!!
真既?? 好啊!! 多謝!!
gracechanstuart 發表於 2014-9-9 12:19 AM
剩下21  你再回復
我要參加中秋節燈謎有獎活動 我選XX

我要作記錄
題目13﹕不移不動四隻腳,移移動動八隻腳,烏龜脫殼十隻腳 猜 一種交通工具
答案:轎

我要參加中秋節燈謎有獎活動 我選21號

評分次數

d-h-l 發表於 2014-9-9 12:22 AM
已經被搶答了

搶答: 不移不動四隻腳,移移動動八隻腳,烏龜脫殼十隻腳猜一種交通工具
  答案: 轎