返回列表 回復 發帖
一年做果两三次,点都要做下样嘅
條骨都無佐lu
原來而家香港嘅孝順仔女都唔少
放假都會陪下D老人家飲下茶
我已經等位等咗9個字喇
perfectman 發表於 2014-4-19 12:34 PM
家家有本难念经,可能饮茶期间仲父母借钱你都唔知啦
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
啃老族我呢边有好多
條骨都無佐lu
啃老族我呢边有好多
lhy92725 發表於 2014-4-19 02:40 PM
基本上係新一代里面,乜嘢国家乜嘢种族都好多好多老人家日日怨仔女唔返黎陪佢,我心諗,唔返黎唔代表衰嘅,可能d仔女忙工作或其他嘢,至少唔會煩到你啦,d仔女無端端搵你飲茶果陣你就驚啦
路過
型 英 帥 靚 正
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
我都經常得閒就會無端端搵兩老飲茶架喎
perfectman 發表於 2014-4-19 04:18 PM
我嘅意思係,老人家唔好經常怨依樣怨個樣,凡事都未必係衰嘅
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
系架,生育一个细路,除了养大佢,最重要是教育
如果做得吾好,真是遗祸人间
條骨都無佐lu
咁將心比己,如果我生個仔,供書教學,含辛茹苦養大咗之後,個仔唔生性,唔理自己,都幾傷心架。
為免有呢D情況,我就選擇唔生仔,生仔嘅重任留比D有信心嘅家長啦 ...
perfectman 發表於 2014-4-19 04:56 PM
我都係打算選擇唔生,無謂煩
呢一代已經無咩人知道"老吾老以及人之老"點解架喇
perfectman 發表於 2014-4-19 04:58 PM
我都唔知
系架,生育一个细路,除了养大佢,最重要是教育
如果做得吾好,真是遗祸人间
lhy92725 發表於 2014-4-19 04:59 PM
係架,辛苦自己之餘,仲要辛苦埋其他人
呢个世界甘复杂,自己受苦好啦,无谓整件出来一起苦了
條骨都無佐lu
呢个世界甘复杂,自己受苦好啦,无谓整件出来一起苦了
lhy92725 發表於 2014-4-19 05:05 PM
係架,整埋其他人就更加罪大惡極架