返回列表 回復 發帖
現在的細路仔拿電話叫外賣都識啊
肯定是做老豆果个一早承诺佐带他们出去食连玩啦
條骨都無佐lu

Sneaker Lover Café & Bar ~ Good Night, Everyone

~大家晚安~

你呢个保姆爸爸吾称职
lhy92725 發表於 2014-3-22 11:06 PM
挂住同你哋傾計。
基本上现在D电影起吗2G的
lhy92725 發表於 22/3/2014 10:46 PM
新Hobbit 1080P        =12GB
認真睇真啲真係又真係
電影2GB 可以接受
戲劇1集2GB+ 就要好多空間 一部20集 30GB+
BeiDouChef 發表於 22/3/2014 10:50 PM
TVB劇集1080Mkv 一集1.5GB
認真睇真啲真係又真係
我WD Ensential 2TB 已經滿咗戲/MTV

Seagate 2TB 已經75%滿
投資好破費
認真睇真啲真係又真係
已經將好多睇過啲片轉去DVD,又將啲DVD俾人啲,冇咁多地方收
認真睇真啲真係又真係
轉DVD 可以放幾集?
轉DVD 可以放幾集?
BeiDouChef 發表於 23/3/2014 12:35 AM
睇你要轉換影片品質要幾好,標準DVD品質一片4.7GB 兩小時.
濃縮至320x480可以放9集x45分鐘
認真睇真啲真係又真係
困~
困~
BeiDouChef 發表於 23/3/2014 12:43 AM
認真睇真啲真係又真係
大廚早晨.

巳經轉咗一集<<The Heirs>>, 等陣學下点upload比你睇下效果如何.

我都要花45分鈡轉一集. 依家轉緊第2,3,4集. 開始時用Xilisoft Video Converter Ultimate 6轉, 要一个鈡一集, 轉出黎既檔案size有成1.3G一集, 後來用咗WinAvi All in One Converter省少少時間, 但出來既size就細好多. 大概450MB一集.
1.3G吾多掂
條骨都無佐lu
最後既size係450MB左右.