返回列表 回復 發帖
~ morning ken & everyone
... hello ~ long time did not chat with you all too ~
... drop by here a while, will go out in short while to buy something ~
... have a nice day ~
fls125 發表於 2016-2-6 08:12 AM
what are you going to buy me?
今日係年廿八, 武當派誠邀各位食返餐團圓飯.
凡於此帖開始, 至美東論壇時間年廿八晚上11:59分到訪武當既朋友們, 均可得到一席位.

本掌門在此祝各位
家家團團圓圓! 是是順順利利!
更祝貓貓早日揾到好工! ...
pknoface 發表於 2016-2-6 09:15 AM
拿位
手信
武當派唔使食蕉.
pknoface 發表於 2016-2-6 10:09 AM
所以食蕉隱藏
掌門要我地慢慢習慣食齋  
ob51330 發表於 2016-2-6 01:58 PM
他自己不吃齋
掌門晚安,食齋好阿,報名霸番個靚位先
mnb1123 發表於 2016-2-6 03:02 PM
BB今晚煮佐咩食啊
條骨都無佐lu
掌门晚安
yxx01 發表於 2016-2-6 12:55 PM
羊叔叔晚上好.
原來話甘快轉佐早更啦
lhy92725 發表於 2016-2-6 01:14 PM
週未返早班, 平日返晚班多.
掌門要我地慢慢習慣食齋  
ob51330 發表於 2016-2-6 01:58 PM
ob兄晚上好. 食多啲齋好啊.
掌門晚安,食齋好阿,報名霸番個靚位先
mnb1123 發表於 2016-2-6 03:02 PM
bb早晨. bb真係識食既遮.
you finally let 125 out from your basement?
Pedestrian_A 發表於 2016-2-6 03:17 PM
比佢吐吐氣啦.
what are you going to buy me?
Pedestrian_A 發表於 2016-2-6 03:18 PM
she will give you the bill.
拿位
手信

Pedestrian_A 發表於 2016-2-6 03:19 PM
武當今次準備咗全齋宴喎. 咁呢啲龍虾唯有留返比本掌門算啦.
週未返早班, 平日返晚班多.
pknoface 發表於 2016-2-6 08:58 PM
甘即系其實都唔系輪更啦
條骨都無佐lu
點講呢, 本黎有固定, 一個星期有2日休息, 2日晚班, 3日早班. 但啲老員工有優先權, 加上揾埋大把錢唔憂做, 所以好多時請假唔返, 咁我老婆係新入去做只能頂上. 換句話講, 有人晚班請假, 佢要去補上. 如果當日佢要返早班, 咁連晚班都要上埋. 即係由早上一大早返到晚上12點幾. 返足17-18個鐘架. 咁我晚上12點去到接佢落班, 返到屋企成早上1點, 第二朝5點幾天要起身去返工咯.
唔系有勞工法規定唔可以做超過幾多個鐘一日甘嘅咩
條骨都無佐lu