返回列表 回復 發帖
其實我覺得那張圖蠻好笑的但是版主說踩界我就換了
tvbkk123 發表於 2014-12-5 04:11 PM
我以為大家都18歲以上
在大馬不行,因為在大馬普通打工族供車就要用9年了
tvbkk123 發表於 2014-12-5 04:14 PM
9年後車價貶值和壞
簽名被屏蔽
稅務是明年的問題
tvbkk123 發表於 2014-12-5 04:15 PM
所以明年買車
簽名被屏蔽
謝謝KK大大的獎賞
chenwenwu 發表於 2014-12-5 04:17 PM
多謝支持
Toyota不需要設計任何東西永遠都有人買...
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:17 PM
這個就是問題所在,它再不改變就會被很多車超越
日本車梗系多人買啦,話曬有名氣,又唔食油
lhy92725 發表於 2014-12-5 04:18 PM
除咗依兩樣,我就諗唔到乜嘢好。其他車配置高價錢平,日本車配置低價錢貴,省黎嘅錢都夠打幾年油啦,再加上今時今日,引擎技術唔再係乜嘢秘密,所以大家技術咁上下,舊算吃油,分別都唔係咁大。
我以為大家都18歲以上
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:19 PM
版主話事
9年後車價貶值和壞
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:21 PM
所以說
所以明年買車
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:22 PM
明年再算
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
9年???

三年就放棄啦
當你見到你部車已經係舊款,但係每個月都仲要供,好痛苦!
我有個朋友仲慘,新買咗部Note4,返屋企途中留咗喺小巴,用都未用過,仲要供一年,之後每次見到張月結單就眼冤! ...
perfectman 發表於 2014-12-5 04:22 PM
有乜辦法,大馬經濟嘅問題
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
在大馬不行,因為在大馬普通打工族供車就要用9年了
tvbkk123 發表於 2014-12-5 04:14 PM

9年???

三年就放棄啦
當你見到你部車已經係舊款,但係每個月都仲要供,好痛苦!
我有個朋友仲慘,新買咗部Note4,返屋企途中留咗喺小巴,用都未用過,仲要供一年,之後每次見到張月結單就眼冤!
perfectman 發表於 5/12/2014 04:22 PM
大馬人冇HK人咁富貴
認真睇真啲真係又真係
簽名被屏蔽
日本車我鍾意掃把佬,不過唔實用,都係SUV/MPV啱我多啲!
perfectman 發表於 2014-12-5 04:27 PM
我之前買了一台SUV, 我肯定短時間內我不會再買
簽名被屏蔽
KK兄傍晚好!
今日話題是車啊!
大馬人冇HK人咁富貴
lckiong 發表於 2014-12-5 04:31 PM
我窮所以我每三年買新車
新車3年貶值大約50%, 不同型號不同貶值速度...
第1年保養只需要更換機油, 不貴! 原車價格70%
第2年更換機油, 剎車油, 冷氣風格, $還OK 原車價格 60%
第3年磨損項目, 輪胎, 剎車皮碟, 引擎冷卻液, 變速箱油,等等很多錢 原車價格50%
第3年保養前換車!車價繼續下跌不要放錢保養
3年Lease在這裡很常見
你嘅意思係:
1)SUV太差勁,唔想再買?
2)SUV太耐用,唔洗再買新車?
perfectman 發表於 2014-12-5 05:04 PM
太重
太呆滯
操控不好
XYZ$#@%$^#