返回列表 回復 發帖
咁大個肚; 驚嚇 !

/H3F_k69j48ro0BBxPHlzPTv4vCOnkK1ISgb6lUoG-pU
manyiu 發表於 2019-7-8 01:11 PM
仲要眼甘甘望住鬼妹
型 英 帥 靚 正
雖然我度很多中國餐廳有香港廚師, 但食材不及香港的地道, 好似炸魚皮, 用3文魚皮...都唔好吃既!
manyiu 發表於 2019-7-8 01:17 PM
魚皮多用急凍半滑舌鰨(龍脷)、鯪魚皮或黃鱔做,最理想九棍皮炸魚皮香脆且無腥味。 炸魚皮鬆脆可口,表面常有黃黑漸變色,可單吃並配以湯底或牛腩汁,亦可拌以粉麵進食。
型 英 帥 靚 正
甘多牛肉类,我都唔食牛嘅
lhy92725 發表於 2019-7-8 01:25 PM
人地招牌係豬手
型 英 帥 靚 正
荃湾有地铁到?甘应该都几方便哦
lhy92725 發表於 2019-7-8 01:26 PM
嘩.....

1976年,政府再邀請顧問公司,對香港嘅交通發展作出研究,發表首份《香港整體運輸研究》,當中建議興建地鐵荃灣綫。

1977年,荃灣綫工程獲批,隨即動工。雖然九龍彌敦道一段,1979年已經起好兼行緊,但係荃灣站到深水埗站一段,就要到1982年5月10號先正式投入服務。所有位於深水埗區嘅車站
(深水埗站、長沙灣站、荔枝角站同埋美孚站),要喺荃灣綫通車之後一個禮拜,先至有得用。

荃灣綫有最少8個車站嘅名,同最初計劃嘅名稱唔同。中環站、油麻地站同旺角站,最初係用街道命名,分別係遮打道、窩打老道同埋亞皆老街,後來先改成地區名。此外,旺角站本來係
計劃起喺比而家更北嘅位置,並無太子站;而深水埗站原本計劃係起喺比而家南啲嘅位置。

另外,美孚站本來叫做「荔枝角站」;而荔枝角站就叫「長沙灣站」;長沙灣站應該叫做「蘇屋站」。位於荃灣區嘅葵芳站本來係叫「垃圾灣站」,呢個名係取自葵芳填海前嘅海灣,即係
垃圾灣(又叫醉酒灣)。而葵興站本來係叫「葵涌站」。葵芳站、葵興站、荔枝角站同埋長沙灣站4個車站,都喺通車前改做而家嘅名。美孚站就由「荔枝角站」改名做「荔灣站」。其餘
車站嘅中文名都喺開幕前全部改番。最終「荔灣站」亦都喺1985年改做現時嘅「美孚站」。
型 英 帥 靚 正
甘即系我要系荃湾站落车?
條骨都無佐lu
好多美食
畸形人類研究科
魚蛋河
chan200308 發表於 2019-7-8 02:29 AM
误会了。这才是 叮叮粉
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
越睇越肚餓, 走去開飯先
畸形人類研究科
香港嘅魚蛋河同埋雲吞麵係一流 另外牛腩牛雜粗又另一番滋味.

chan200308 發表於 2019-7-8 11:48 AM
怡保也有出名的,但小弟没试过
甘即系我要系荃湾站落车?
lhy92725 發表於 2019-7-8 02:26 PM
冇錯
型 英 帥 靚 正
好多美食
go2david 發表於 2019-7-8 02:41 PM
好多美女

型 英 帥 靚 正
误会了。这才是 叮叮粉
4461 發表於 2019-7-8 02:43 PM
下午食一碗豬大腸魚蛋魷魚麵先

型 英 帥 靚 正
越睇越肚餓, 走去開飯先
go2david 發表於 2019-7-8 02:44 PM
去邊先
型 英 帥 靚 正
怡保也有出名的,但小弟没试过
4461 發表於 2019-7-8 02:45 PM
我未去過怡保
型 英 帥 靚 正
冇錯
chan200308 發表於 2019-7-8 03:20 PM
同旺角站系边度转线啊?
條骨都無佐lu