返回列表 回復 發帖
而家美國不停喺度印銀紙,睇下佢幾時爆煲

美國欠全世界嘅錢係18萬億美金

呢啲數字,只會出現喺溪錢架咋

同中國買咗嘅美債,知唔知有幾多錢呀?
係一萬三千億
1300000000000 ...
perfectman 發表於 2015-5-21 06:19 PM
全世界政府帳面都是負債架啦,無問題的
系得香港有幾萬億儲備又吾捨得用嘅遮
條骨都無佐lu
緊係買啦,買唔買你嘅錢都係用黎洗嘅,洗錢黎買屋,至少有間屋係你手上,唔買屋,洗係其他地方,手上就乜都冇。
(以上係個人諗法,如有意見請多多指教) ...
tvbkk123 發表於 2015-5-21 07:18 PM
孭佐間屋米無多餘錢用咯
條骨都無佐lu
孭佐間屋米無多餘錢用咯
lhy92725 發表於 2015-5-21 10:17 PM
當投資囉...仲可以慳唔少,因為已經冇多餘錢洗。
吾使等於慳佐都有道理
不過單身人士我覺得留住個錢系身邊好過間屋
條骨都無佐lu
吾使等於慳佐都有道理
不過單身人士我覺得留住個錢系身邊好過間屋
lhy92725 發表於 2015-5-21 10:32 PM
都未必架...好似依幾年香港樓價飛升,單身都想有樓,好過捱貴租。
KK兄早晨.
都未必架...好似依幾年香港樓價飛升,單身都想有樓,好過捱貴租。
kingsleyyu 發表於 2015-5-21 11:44 PM
第日兩腳一伸留甘多身外之物做乜
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
甘即系買好定吾買好啊
lhy92725 發表於 2015-5-21 03:22 PM

緊係買啦,買唔買你嘅錢都係用黎洗嘅,洗錢黎買屋,至少有間屋係你手上,唔買屋,洗係其他地方,手上就乜都冇。
(以上係個人諗法,如有意見請多多指教)
tvbkk123 發表於 21/5/2015 07:18 PM
有幾多揸哪系手咗
認真睇真啲真係又真係
KK 早晨!!!
留住個錢系身 = 睇住佢貶值
perfectman 發表於 2015-5-22 09:00 AM
間屋肯定吾會貶值?,吾怪得甘多人想D樓價升啦,但升到甘一般人又點會買得起
條骨都無佐lu
有幾多揸哪系手咗
lckiong 發表於 2015-5-22 09:43 AM
一定相當之多先甘樣講啦
條骨都無佐lu