返回列表 回復 發帖
簽名被屏蔽
3160533轉行
Pedestrian_A 發表於 2015-8-7 05:13 AM
我喜歡吃雞
next, next , next, next, enter, next...搞掂
lckiong 發表於 2015-8-7 09:34 AM
大部分人都是這樣做的
KK 早晨+中午好!!
有機會會唔記得攞返隻碟出嚟,
又有時會唔覺意插住隻bootable嘅USB嚟開機,
改返做用c: boot機最安全啦
perfectman 發表於 2015-8-7 10:12 AM
我的習慣也都是改成直接硬碟開機
移動2.5“ HDD 建議買細啲--500GB就夠咗,買多個3.5”大既(2~3TB)放屋企,因為HDD時常移動好易壞,2.5“靠USB攞電亦會冇咁穩定。對比3.5”HDD, 靠火牛俾點點都穩定過2.5“USB供電。而通常3.5” HDD係放定定屋企 ...
lckiong 發表於 2015-8-7 11:22 AM
小強兄內行
簽名被屏蔽
我呢邊已經好少有500G的移動盤了,就算有都同1T相差吾到100蚊
lhy92725 發表於 2015-8-7 11:25 AM
那就直接買一T的
講佐甘耐,即系咩牌子比較好
條骨都無佐lu
我呢邊無,我見果兩部商用機裝WIN7都寫明是家庭裝
lhy92725 發表於 2015-8-7 11:23 AM
咁神奇?話明商用點會俾你win7home啊
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
宜家M記成套正版揼咗上官網任你抄,係差在你有無條Product Key去active佢
perfectman 發表於 2015-8-7 11:27 AM
哈哈,好多人以為買咗個正版最重要嘅係個DVD,其實最重要嘅係個license key,所以好多人隨手丟咗license key留住個dvd
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
宜家M記成套正版揼咗上官網任你抄,係差在你有無條Product Key去active佢
perfectman 發表於 2015-8-7 11:27 AM
M記有咩?
咁神奇?話明商用點會俾你win7home啊
tvbkk123 發表於 2015-8-7 11:35 AM
你睇完我刪佐條LINK
條骨都無佐lu
我都好耐無用移動harddisk去搬檔案喇,用嚟backup多
用公司名開個google drive,有時同啲夥計,客share啲野,超方便,不過電話啲數據就倒水咁
perfectman 發表於 2015-8-7 11:34 AM
你網速OK梗系啦,我屋企得8M,但我公司有100M
條骨都無佐lu
睇價錢(幾百至過千)
容量(500GB至4TB)
種類(HDD/SSD)
牌子,我就用開Buffalo
2000年買,日日開,仲未壞
perfectman 發表於 2015-8-7 10:58 AM
我已經有兩隻燒壞左