返回列表 回復 發帖
唔會覺得驚奇囉 ! 我係西人超市常常見d大媽買車厘子, 提子d 包裝解開, 揀20包入面最好既放在一包,  薑和 lotus root先最恐怖, 舊舊 R 最好, 其它變嗮 "籮底貨". 所以中國人級市醒目呀 ! 寫明如果咁做, 兩倍價錢賣 ...
manyiu 發表於 2018-11-26 09:06 AM
莲藕同薑都可以捡,不过唔可以整断 提子在超市计重量噶,捡成抽都可以。将成抽cut 断就离谱D
我个仔都话见到人跌倒要帮手啦,我地话D新闻都讲会赖佐你碰瓷噶
大啦叭 發表於 2018-11-26 07:01 PM
千奇唔好扶華裔面孔的人
條骨都無佐lu
有D仲搣柑搣橙食添,食完就转身走人
大啦叭 發表於 2018-11-26 06:57 PM
我真系見過系度系咁吃荔枝龍眼,食完就走了哦
條骨都無佐lu
有失國體,應捉去勞改。
外星貓E生
莲藕同薑都可以捡,不过唔可以整断 提子在超市计重量噶,捡成抽都可以。将成抽cut 断就离谱D
大啦叭 發表於 2018-11-26 07:10 PM
你有無睇個段影片? 個女人一邊換...一邊吃, 吃完dleftover 掷番係度...!
我真系見過系度系咁吃荔枝龍眼,食完就走了哦
lhy92725 發表於 2018-11-26 09:54 PM
有d懷疑, 呢D人有無受過教育.....
千奇唔好扶華裔面孔的人
lhy92725 發表於 2018-11-26 09:52 PM
我試過係飛機場見有個大媽暈左, 救番醒佢, 想打 911 叫白車送佢去醫院 check check, 唔該都無一句+唔領情又無禮儀....!
大啦叭 發表於 2018-11-26 07:10 PM
我唔會係西人超市買薑, 舊舊剩番隻 "手指尾", 西人超市d員工有工會背景, 唔驚炒 ! 所以唔多理事 !
有賭未為輸但你一定輸
CC517 發表於 2018-11-26 05:08 PM
100% 正確 !
有失國體,應捉去勞改。
CC517 發表於 2018-11-26 10:46 PM
咪傻咯,监狱饭好贵架,唔系随便放人入去嘅
條骨都無佐lu
我試過係飛機場見有個大媽暈左, 救番醒佢, 想打 911 叫白車送佢去醫院 check check, 唔該都無一句+唔領情又無禮儀....!
manyiu 發表於 2018-11-27 07:34 AM
佢唔会多谢你救佢,一心觉得你有企图呀
不过话讲返转头,帮佐人系过到自己良心,积佐德
至于对方点睇,唔理得甘多架啦
條骨都無佐lu
佢唔会多谢你救佢,一心觉得你有企图呀
不过话讲返转头,帮佐人系过到自己良心,积佐德
至于对方点睇,唔理得甘多架啦
lhy92725 發表於 2018-11-27 10:44 AM
You are right ! 我都係咁對自己講 !
只不过在国内,太多好心无多谢不止,还反告你系肇事者
呢个就真系令好多人唔再做好人咯
條骨都無佐lu
有賭未為輸但你一定輸
CC517 發表於 2018-11-26 05:08 PM
去图吧
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
咪傻咯,监狱饭好贵架,唔系随便放人入去嘅
lhy92725 發表於 2018-11-27 10:41 AM
而家勞改變坐監,唔係捉去上山下鄉咩
外星貓E生