返回列表 回復 發帖
簽名被屏蔽
超市買1磅裝 $20 cad,相對香港好平㗎喇,香港買煙三文魚5片,要50港紙

鹹水魚出海釣囉!
如果唔係老虎會暈船浪,我都想喺加拿大出海釣魚呀!
perfectman 發表於 2019-9-14 12:54 PM
我度釣魚要領牌. 加上我無耐性釣魚 !
簽名被屏蔽
我問過㗎喇,個1day牌幾蚊㗎咋!
同埋唔使咩耐性㗎,一支魚杆幾個魚鈎,好容易釣到!
perfectman 發表於 2019-9-14 02:21 PM
我興趣是攝影, 不是釣魚...呀 !
钓鱼都要领牌?要乜条件申请啊
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
东方人不喜欢吃凍冰冰的食物
4461 發表於 2019-9-14 11:32 AM
寻晚食冰皮奶月饼同菠萝月饼,要微波炉叮40 秒
我好懷念你哋啲三文魚同生蠔,上次我六個人飽到嘔都係150加紙咋!
走嗰時仲買咗10包1磅裝嘅煙三文魚
perfectman 發表於 2019-9-14 12:28 PM
呢边三文鱼卖 $22.00 /kg 鱼扒, 鱼肉片贵D。 成条平D 6kg 左右。 鱼头连骨有 $2.00/kg 同$5.00/kg两种.
而家三文魚貴左啦;  聽聞回流少左! 我度d淡水魚嘛嘛地好吃; 又少選擇! 我喜歡吃鹹水魚, 有冰既賣, 好腥㗎!  需要去香港先有得吃!
manyiu 發表於 2019-9-14 12:33 PM
呢边有atlantic salmon大西洋三文鱼同本地三文鱼。 本地三文鱼色淡价平好多。
簽名被屏蔽