返回列表 回復 發帖
传统双黄都叮?
大啦叭 發表於 2019-9-17 08:16 PM
叮左好食D
外星貓E生
莫非要警察睇住黃屍曱甴暴徒掟氣油彈,打死人都唔開槍?
再以事論事丫
警察有槍傷/槍殺任何人咩?
但社會渣滓黃屍曱甴傷人/破壞係大家都有眼見
警察係授權使用武力,渣滓黃屍曱甴有啲咩理據? ...
perfectman 發表於 2019-9-17 10:28 PM
睇怕好快有,D亞頭話可以開槍,D機械兵就會開槍班死仔又唔生性,班兵又太聽話。
外星貓E生
余德寶批落區只會「公關效果」

油尖旺區議員公民黨余德寶擔憂,社區對話如在社區會堂舉行,場地可容納人數少,會舉行多少次亦成疑問,如最後只是數次200人的「落區」,只會「得個搞字」。

他又指,過往的土地大辯 ...
goldmonk 發表於 2019-9-17 10:46 PM
都係做show,又會引一大班人出來遊行

評分次數

• goldmonk

外星貓E生
如辦公時間報名 或令普通市民無機會出席

他又擔憂,政府一面表示希望對話,另一面就拘捕市民和議員,而警員拘捕行動全憑主觀判斷「中秋派月餅都一班防暴跟住,到時就算抽到籤,係咪嗌句光復香港嘅口號,問林鄭良心 ...
goldmonk 發表於 2019-9-17 10:46 PM
投票就會去排隊拿報名紙,慳D

評分次數

• goldmonk

外星貓E生
甘文鋒:就算有衝擊官員亦需面對

早前表明不會出席林鄭「區議員對話會」的新民黨屯門區議員甘文鋒表示,歡迎特首決定,但強調對話是否有效果,要視乎實際操作。他估計,舉行社區對話,應維持一段較長時間,「唔可以 ...
goldmonk 發表於 2019-9-17 10:47 PM
使乜面對一衝擊就出水砲、催淚彈等你唔好咁多聲氣

佢有三萬兵仔,出三千你都無得玩

評分次數

• goldmonk

外星貓E生
飛天南毆人心臟病發 公院醫生發信揭救人過程 網民:向醫護致敬
[color=rgba(0, 0, 0, 0.84)]

元朗「叔父輩」勢力人士飛天南前晚(21日)於元朗西鐵站持棍打人期間突然暈倒,至今情況仍然危殆。有公立醫院醫生今日發《致飛天哥的信》,稱前線醫護人員當日或「極度鄙視」其行為,但仍因尊重專業及使命,做好救人嘅基本職責,呼籲飛天南重生後要好好珍惜生命,「不要再重行舊路,甚至帶來正面改變」。
Facebook專頁「急症狂人 Dr Kwong」今晨刊出一封署名「一名公立醫院急症室醫生」的公開信,註明是《致飛天哥的信》,配圖則為元朗「叔父輩」勢力人士飛天南。撰文者指,不明白飛天南及其「兄弟」因甚麼原因「衝入地鐵站無差別地打傷人同製造恐慌」,指在場除了有「你眼中的『暴徒』,亦有男女老幼普通市民不幸被無辜傷及」。
撰文者指,當晚正正因被飛天南打傷的市民叫救護車協助,救護員到達時才會遇到病發的他,「才能立刻幫你進行心外壓,用體外除顫器電擊心臟,並提供氧氣給你嘅腦袋,平安送你到醫院」,直指如飛天南於事發早10分鐘前心臟病發,情況或不堪設想,「你班好兄弟冇一個救到你。同時因警黑合作,選擇性唔執法,現場都冇警察幫你施基本急救」。
信中提到,飛天南送院後,醫護人員「快速地幫你用藥,急救,做同波仔手術,救返你一命」,指出該批醫護及救護員「極有可能嫉惡如仇,而且極度鄙視你嘅作為」,惟因他們的工作是保護別人生命,而且「尊重『專業』同使命,所以能夠拋開個人情感同批判,做好救人嘅基本職責」
撰文的醫生稱,在其工作生涯中曾為無數病人急救,「能夠像你這樣奇蹟生還,而且完全清醒,係極少數」,呼籲他重生後好好珍惜生命,「不要再重行舊路,甚至帶來正面改變」。

資料來自香港01

評分次數

• goldmonk

外星貓E生
721元朗黑夜白衣人無差別襲擊市民事件,警方新界北總區重案組人員經進一步調查後,今日(17日)於大埔拘捕一名57歲本地男子,涉嫌「參與暴動」,他現正被扣留調查。據了解,被捕男子為於元朗黑夜事件中「白衣人」之 ...
goldmonk 發表於 2019-9-17 11:24 PM
心臟病突發都唔死得個天比左好大機會你啦!

評分次數

• goldmonk

外星貓E生
【9.14淘大商場】兩警遺失警棍圓盾 近月第四度遺失物件
淘大商場上周六(14日)爆發衝突,下午有大批揮國旗的人與持相反意見市民口角及動武。警察公共關係科今晚(17日)發稿,稱兩名隸屬東九龍總區的警員當日下午在牛頭角一帶執勤期間,分別意外遺失一支長警棍及一個圓盾。

警方稱,接獲遺失器材報告後,立即調查及到現場搜尋,但未有發現,案件列作「遺失政府財物」,由涉事者所屬單位跟進調查。警方呼籲市民若拾獲有關物品,應立即交到就近警署,或致電2305 7521與調查人員聯絡。
翻查資料,今次是警方近月第四度遺失物件。上月26日、本月8日及本月13日,分別有警員在深水埗、中環及屯門,各遺失一發.38口徑子彈,其中在深水埗欽州街遺失的一發子彈,由街坊拾獲交還。

真係乜都掉晒咁辛苦放下假先啦

評分次數

• goldmonk

外星貓E生
武器都可以遗留?
差佬唔见枪唔系好大锅的吗
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
叮左好食D
CC517 發表於 2019-9-17 10:50 PM
D油流晒出来,感觉好肥腻哦
條骨都無佐lu
武器都可以遗留?
差佬唔见枪唔系好大锅的吗
lhy92725 發表於 2019-9-18 09:53 AM
唔見嘢就好多伙計一字排開地氈搜查
外星貓E生