返回列表 回復 發帖
现在D米至少都4蚊1斤以上啦
條骨都無佐lu
买5kg 袋装 potato, onion 就平。5-10文一袋 。 不过我唔煮印度餐
大啦叭 發表於 2019-11-26 07:31 PM
印度米有乜特色?
條骨都無佐lu
各位中午好
外星貓E生
120hkd 8kg
goldmonk 發表於 2019-11-27 10:33 AM
我D同事真系会系福田口岸买8KG的米返广州的,几靓同便宜好多
條骨都無佐lu
好后生下哦
條骨都無佐lu
买5kg 袋装 potato, onion 就平。5-10文一袋 。 不过我唔煮印度餐
大啦叭 發表於 2019-11-26 07:31 PM
(马口25日讯)市面上的小洋葱头在缺货一段日子后,目前有少量面市,但售价已由5、6令吉飙升到11令吉,涨势凌厉!涨价原因令人感到扑朔迷离   

http://www.chinapress.com.my/20191125/%E5%B0%8F%E6%B4%8B%E8%91%B1%E5%A4%B4%E8%B5%B7%E4%BB%B7-1%E5%85%AC%E6%96%A411%E4%BB%A4%E5%90%89-%E6%B6%A8%E5%B9%85%E6%83%8A%E4%BA%BA/
泰国米
goldmonk 發表於 2019-11-27 12:14 AM
小弟买 10kg RM24 的本地米
印度米有乜特色?
lhy92725 發表於 2019-11-27 09:44 AM
细长硬身,落多D 水都好难煮淋粘性口感。粒粒分离做冷盘就差唔多。 或者炒饭
小弟买 10kg RM24 的本地米
4461 發表於 2019-11-27 02:26 PM
本地茉莉香米,半价$8.50/5kg.超市