返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2013-3-5 11:58 AM 編輯 5 m- o: O4 Q" V( a/ F$ G0 E
tvb now,tvbnow,bttvb3 q+ B6 i- [( S5 J8 A) B1 ^" e
大文細佬對陳勉良有印象嗎?tvb now,tvbnow,bttvb; o% `# W$ t0 u. Y" o6 |9 a$ v
我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
咬文X字的X唔係粗口,咬文嚼字啊。
大文細佬對陳勉良有印象嗎?
  p6 A& ]* V4 Y: Q: K) D; _1 h: }我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
9 Z/ M& h0 q: \) Z. N7 |) y' k+ fleekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
0 T9 [5 @; t8 Mwww.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb/ y4 R2 ^2 [! n, e4 n5 _( y
食飽飽...
5 z( a$ I: N; ?: P: K1 G! }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀
  Q4 I2 ]: v9 _) d8 _  @嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
! O& Y! }( T  [8 Y# V公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
) l) _1 k( e2 y$ a

; i$ e/ C! c' H# \公仔箱論壇唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T
% ~. B, L4 K- @; ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T www.tvboxnow.com% d6 d. G: b/ U2 S& R
大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
$ i* Y- f( z2 Q( v0 _. E4 Q' I电视狂 發表於 2013-3-5 05:18 PM
8 p5 ~  u& l; {9 D& H) @

$ C/ @. \3 W) Q" \# B因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡時段播放的劇集,應該是多些注入正面及歡樂的元素,而盡量減少悲情的場面。

評分次數

• leekwoklam

冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡 ...
  i8 h4 @2 e; d2 F  H) n0 u公仔箱論壇serrurier 發表於 2013-3-6 01:28 AM
( u: \; `% h  v5 T) e

+ V  i+ L* p. q# n0 d8 R+ Vwww.tvboxnow.com第三段故事.. 秋生實在太愛家偉喇
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
+ \: w+ Z# U6 J7 W公仔箱論壇
. x; j0 J2 W" ~2 R) h公仔箱論壇當然未投啦!我覺得睇多兩三集喇,應該就可以知道那一章會較為吸引!
冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
( }' F2 {! g. m/ O公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2013-3-6 10:33 AM
/ W" J4 r; [/ P6 i7 k

; F0 H+ |4 D2 ^% [( K, ]" W) }( BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。投咗喇!.. 如無意外應該冬之章win出.. 不過我都只係睇劇情.. 咁神秘我like呀.. 我like推理..; [9 g' l3 e  j) `2 J  U# F

( ^& Y( w  P  }' ]3 f7 X- Y$ ]tvb now,tvbnow,bttvb仲有呢... 想講好耐... serrurier 個 signature 好正--> 冷眼旁觀天下事,笑談細看風雲變! 好有旁觀者清個feel喎!
公仔箱論壇) P5 n7 S$ ^: x! Z

3 }# ~, B5 J! o5 j/ \公仔箱論壇因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohohowww.tvboxnow.com1 z0 _# [! Q* Q6 w$ j5 j. p
大文細佬 發表於 2013-3-6 12:42 AM
3 p8 K! q$ h1 f' a
www.tvboxnow.com6 A/ h" ^& P8 x. S# m9 W6 s& {7 T
系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。 公仔箱論壇: j+ k6 b+ h! o6 X" J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ U+ {- e& \) k# V. N' g, ]8 F
冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
! ]0 v4 B- \+ |, k3 B公仔箱論壇公仔箱論壇# s! U' S. C- E4 Z( d
系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
& x2 z8 S) }- L( O3 r2 nwww.tvboxnow.com) o! K- @  b& n9 [/ w- R6 j: B
冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
5 n! p6 B4 P; R9 W+ htvb now,tvbnow,bttvb电视狂 發表於 2013-3-6 09:35 PM
- H3 P+ g. L) e( [4 d, U

7 D9 }  [' C# x5 e7 phahahaha  住响外國都係同一類人呀! 冬之章YEAH!
電視狂, 個投票帖你仲未投冬之章喎.. 仲唔投既?? 得我一票only呀.. 幾陰公呀