返回列表 回復 發帖
0 V# B% G( o" C: xwww.tvboxnow.com1 b9 r, D9 F' n* }: y- d
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
4 F. n5 i4 l7 k大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
www.tvboxnow.com# p$ h4 B/ h! |/ |4 i
公仔箱論壇- c: }( A& A- ]( B# X( h. o4 B
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。tvb now,tvbnow,bttvb7 C$ K: I( E8 p3 O/ H) Z; ?
tvb now,tvbnow,bttvb9 Q8 w8 V. U6 u# I
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
7 C5 Y. t/ ]+ _; s因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
$ U0 f+ `8 v7 s; v% Q# s( P公仔箱論壇所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
6 Z8 s8 G9 Z. ?# sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
) Z. ]  b6 j- _( Zwww.tvboxnow.com  k* p& W2 p' [5 ~5 d, K  r
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
- P0 k! J5 v' m公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
2 i& u. E% \5 Gwww.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
1 ]. V3 ?# ?8 B0 e6 [* E$ e$ ^$ qwww.tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
2 L% V( n  G; t: M" L( a你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
- ~' o4 v1 M- D3 G
$ o4 M1 Z& p5 f
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
5 F3 X/ ?* p' ~! G
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊公仔箱論壇- U8 V5 c) P( K% v4 g" o( {6 Z
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
tvb now,tvbnow,bttvb, Z% ?! C, n& Z6 m- y- T7 W3 Q  ~
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
8 R+ s% A4 C& s0 M% l  s: E* z/ wtvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 j4 S) b& p' O5 q

0 s+ m- `, N" S" R' d: D3 v; PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
公仔箱論壇( l) S& U# W+ z
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,www.tvboxnow.com, o2 Q9 S6 X/ U- z6 Y4 Q! D
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
* N: I& E( Q$ K! c: H  d/ Z; U% O唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
& d7 y' T1 {, L戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
( q, x! P# L# j2 gtvb now,tvbnow,bttvb手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
; C  n4 @2 l1 ?" Z1 n& O公仔箱論壇沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? tvb now,tvbnow,bttvb! d3 F) a% T7 J" _1 W
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 n# G5 @/ H. p% a* z
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
" ^( V+ v1 U3 x* P7 F0 `! G6 F7 a由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
% f# B5 \- y4 kwww.tvboxnow.com呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
$ G- N5 g5 A+ ?! D8 x公仔箱論壇犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?www.tvboxnow.com4 K- i8 ]1 ^+ V( I

3 ]9 J4 W7 q( n8 n6 ?  \8 i明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
$ D5 `; S1 f* m: @仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
+ t$ g$ j% E0 W, x& g公仔箱論壇
& m( K5 g0 i/ y& S8 {. z佘詩曼TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. [/ M& l6 {5 `9 J+ k. q4 p) x
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)www.tvboxnow.com2 d, S$ q9 _$ N
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 C$ h4 G% L1 W- E) \5 b
真係邊度似呀?....tvb now,tvbnow,bttvb( @: X. \0 y0 |  X
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ P. H- o6 t, E. ]3 o" E0 ?
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。( H( u& U$ Z/ j4 E3 a
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,tvb now,tvbnow,bttvb5 t6 W3 _2 Y+ a' y! S2 k* }4 v& o
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 c% V; I0 B- {0 O: A
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
6 g) m4 W* B( a0 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! h( Z% Q" [, S3 N" D3 F
好!
% @+ t) Q. q  n$ ?5 D9 \
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
7 |( x6 p. W* f5 Y29272968 x0 {; K* J2 s1 J; q2 t7 C" v9 ~
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
" w( z* D2 ~! {, J- |9 M公仔箱論壇" g3 @2 x& q2 Q, h0 H' }5 D
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
' E1 O9 x3 X* f4 D" Q1 ^# \: z. Y, e# b你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
, T9 ]' A# G1 c* VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927306
- M$ F& R; x! W) c$ _$ L4 Ptvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...
8 P- S; e7 q2 |- R  D4 Qleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& z1 _/ G6 J, ?( M
www.tvboxnow.com  ^* [8 A7 K1 i( U# k3 X' i
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
* G3 I% Y% \% F( a, b  i4 S你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
. Q4 K' M3 w( M$ m( A( n公仔箱論壇2927306
/ i; g* }# `2 e) H0 |% E1 l+ Twww.tvboxnow.com今日睇 ..." D; g% s- `: o+ r, s
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
  u/ I5 I& x$ c2 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb! S1 |* |$ p5 k8 g3 V) R
公仔箱論壇) I# B* h9 H4 |; E# ]5 |
/ ?1 g# ^, d; S2 ]0 s) Y1 S公仔箱論壇
8 c9 I+ B# J, `, L  }6 r- M公仔箱論壇即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇) }+ t5 T7 U  f; U8 T9 K+ j* p
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 h. [5 a. P( [0 k2 ~7 g! o$ X
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。www.tvboxnow.com4 E$ W( l# N1 w7 `5 \9 U
/ f5 {1 I: h  b  j4 |! I用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
. A: ~( G$ k5 e/ B3 W* O; y4 G" y2 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
) Z6 V; e4 |% t6 j  [8 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
6 e- Z' a. M8 `. BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。戲中如果林峯都 ...5 o- W9 o4 Z4 Q$ X* y7 K
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
. }- X4 s; c; ~& ?  c; s公仔箱論壇阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing