返回列表 回復 發帖
当地线无问题,CHECK过晒
睇黎我的问题你地吾系太理解
lhy92725 發表於 2013-5-3 10:53 AM
一定係用戶自己既問題啦. 英文叫user problem.
不招人妒是庸才,傻ken妒忌我,所以我係天才
tvbkk123 發表於 2013-5-3 10:54 AM
你係蠢才.
猫猫, 有冇試下直接接modem呀? 唔接个路由器咁上到网嗎?
当地线无问题,CHECK过晒
睇黎我的问题你地吾系太理解
lhy92725 發表於 2013-5-3 10:53 AM
去電腦硬件區請教高手
型 英 帥 靚 正
一定係用戶自己既問題啦. 英文叫user problem.
pknoface 發表於 2013-5-3 10:55 AM
千奇無咁講,我有個同事咁樣講,俾人投訴到總行
去電腦硬件區請教高手
chan200308 發表於 2013-5-3 11:00 AM
啊傻kk咪高手囉.
千奇無咁講,我有個同事咁樣講,俾人投訴到總行
tvbkk123 發表於 2013-5-3 11:01 AM
你同事一定係傻既.
去電腦硬件區請教高手
chan200308 發表於 2013-5-3 11:00 AM
梗係响吹水區請敎高手啦.
啊猫猫梗係又上唔到网啦, 都冇反應既?
你同事一定係傻既.
pknoface 發表於 2013-5-3 11:03 AM
customer懵塞嗎,WiFi 屋企connect唔到一直斷線,我地幫佢試,一d問題都無,死猛罵點解會咁樣,仲佢解釋係佢屋企wifi嘅問題佢又唔聽,咁我同事嬲起黎,咪講一句 Maybe is user problem!咁就靚嘢啦
猫猫, 有冇試下直接接modem呀? 唔接个路由器咁上到网嗎?
pknoface 發表於 2013-5-3 10:59 AM
当然可以啦,线是无问题的
我一台机连埋路由都无问题
但同事D机开埋就开始有断线情况
但又不是绝对喔,总之好难明,好难搞
最难明是居然连路由个主页都有时入吾到
條骨都無佐lu
最难明是居然连路由个主页都有时入吾到 ...
lhy92725 發表於 2013-5-3 11:14 AM
下次再有咁既問題試下
1. 响你部電腦度ping下个路由器睇下有冇反應?
2. 叫你D朋友暫時唔好接上网, 睇下你部腦上唔上到?
最难明是居然连路由个主页都有时入吾到 ...
lhy92725 發表於 2013-5-3 11:14 AM
妳既网速有幾快呀?
我米就是话ping个路由都无反应咯
呢个先系我最吾理解嘅,无网络路由的主页都应该入到架嘛
條骨都無佐lu