返回列表 回復 發帖
零售也可以甘做?
4461 發表於 2018-11-27 11:02 AM
好明显佢系长期客户,兼次次买亲都唔系少野咯
條骨都無佐lu
呢啲只不過係香港輸打贏要嘅證明!
之前係香港經濟唔掂
香港就同大陸傾引入中國自由行嚟刺激香港嘅經濟!
依家香港每年有千幾萬中國自由行嚟香港
每年喺香港使3千億
如果香港係掂嘅,直接停咗自由行囉
又無啲咁嘅 ...
perfectman 發表於 2018-11-27 11:13 AM
香港政府梗系欢迎自由行啦
甚至好多商户(至少药房SASA果D好欢迎啦)
问题系香港人觉得多佐人,自己消费唔方便,好多物品又无货
系麻烦架啦
正如广州,自从多佐外地人,现在感觉上好多地方广州已经被国语充斥了
工作上都多佐好多外地人竞争,有危机感了甘咯
條骨都無佐lu
小弟有叫野喝,有消费的啊
4461 發表於 2018-11-27 11:03 AM
饮野消费系酒吧的
女女嘅消费才是女女的啦
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
我無買呢啲,答你唔到
perfectman 發表於 2018-11-27 11:32 AM
所以咯,都多人有切肤之痛架
好似之前买唔到奶粉甘
真系有怨气系可以理解
條骨都無佐lu
我唔使喎
perfectman 發表於 2018-11-27 11:34 AM
无理由架
现在注册微信账号系要手机号
手机号系要实名的
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
香港政府梗系欢迎自由行啦
甚至好多商户(至少药房SASA果D好欢迎啦)
问题系香港人觉得多佐人,自己消费唔方便,好多物品又无货
系麻烦架啦
正如广州,自从多佐外地人,现在感觉上好多地方广州已经被国语充斥了
工 ...
lhy92725 發表於 2018-11-27 11:23 AM
"广州話" 才是正宗的广州 地方語言, 我最唔鍾意由 "外語人" 管理, 因為佢地唔尊重广州話, 張广州話打壓 ~做二奶....~!
无理由架
现在注册微信账号系要手机号
手机号系要实名的
lhy92725 發表於 2018-11-27 11:36 AM
微信係我度, 暫時唔需要实名, 手机号都唔需要 !
簽名被屏蔽
甘即系微信打开佐外国市场咯
但对于国内同胞,还是需要实名的
你地唔使实名,钱包上的钱是否不能同大陆的朋友互通呢?
條骨都無佐lu
其實係香港人衰格啫
我有好多朋友做零售,話做一個自由行好過做十個香港人
自由行拉個篋入舖,揸住張清單,執藥咁執!
香港客?買樣嘢問長問短,又要格價,又要折,又要贈品
你做零售,你做邊個客?
依家百老匯, ...
perfectman 發表於 2018-11-27 11:51 AM
即系甘讲,有部分大陆人质素有参次
都系造成有部分香港人歧视佢地嘅
呢样我有时都睇唔过眼系真的
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽