返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...公仔箱論壇7 y2 `& E# r4 }, t- D# X
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
, k& n" |$ ~7 t2 j
! t% B. n, U! a: Ptvb now,tvbnow,bttvb我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。公仔箱論壇4 G- |" j' c" }& f; i
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

+ K. n- {1 t9 w, ?- p- @. o; }9 vtvb now,tvbnow,bttvb
1 P2 d- O$ Q6 [. N大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。公仔箱論壇: w1 v; g4 `; x; o2 u& |/ g  L# w
大佬,你好醒呀。
0 E# i$ ^+ {/ w# ?% `大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D
/ k, A% d: _( Smnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* t$ f6 u4 s  ]/ L. h+ a
, @9 _* z% x0 Y( J7 I
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
0 R3 Y* }$ h6 D# N2 G+ P大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
& |9 R3 r) N/ Y6 B: G$ x$ A7 q! \! Z/ ]. i" ^7 e6 {
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉!
9 F& p8 ?3 Z( ^. Ftvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com" [3 t$ R& R7 M+ v
呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
$ d0 f# I/ ~  d5 a
tvb now,tvbnow,bttvb+ N( N0 l$ v) u6 L
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。& X4 f+ U" `- V# x, z& X
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...9 w( `6 y/ o7 R" J5 T/ _! q: N
leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
/ Y  P( W& u# }& l$ S9 q+ R& c
, m% a+ Y( D6 y) C8 u我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
" _( K7 ^. M. R
1 Z2 A. }% R% Q! k4 v  M. F( D6 X8 {你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
! r0 f8 m- `1 p7 G3 btvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
* V: B/ a, |2 G, O: \tvb now,tvbnow,bttvb係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~
; X0 x6 e, D2 i# {www.tvboxnow.comICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
+ F4 @& O  B; \" P# T' F5 M係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
9 M/ _/ w2 p' Z1 K0 ktvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
tvb now,tvbnow,bttvb1 z/ y( E$ Y1 p% ]+ B
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
7 R8 |$ e+ Z% i+ M" v# g公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
$ e3 ]7 O5 w) q$ C! v
8 b3 f% a9 J+ K我都係呀... .... 唔知點解???
tvb now,tvbnow,bttvb6 A4 T: N$ j2 {, `

; k$ [7 l- C% M* gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 F. G0 r% f# ]; l
tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
+ |7 A: X$ P: }4 {* {www.tvboxnow.com" ]) \: w5 W% G$ D* u9 s/ z
咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
" r/ }% n6 B9 ]- _www.tvboxnow.comhello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
6 \5 {! p/ c  T+ T, F& b可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
6 Q8 G8 a% _' T9 d0 J9 P' awww.tvboxnow.com可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...公仔箱論壇2 Z  X% w2 u' t& `6 Q3 Y% J. D1 H' v
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
www.tvboxnow.com, v7 Z( v. h! J4 w1 f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 ]) Y6 D# Y% B9 ^# I9 d
唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

, |" G" N! e( p# l& ~www.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! j6 ~: E8 j$ S" Y  z
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
2 S5 o/ k" o& r6 r% I9 R9 Lwww.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
# ~3 K- x& L4 j# {; y/ n& [
6 c0 u# w1 C& k) |0 j3 w$ D; T由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展
. `$ e4 V) f, y- [" p/ @) }2 ywww.tvboxnow.com  
1 O8 L9 n' h: P已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好
( S1 `# v/ l  _$ b6 Z5 w 3 ?- X' {+ L! d0 L  B7 Q/ a
在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落
# ~( a& D  w+ L+ S6 ~6 h3 V公仔箱論壇
2 R. }7 n/ H) v4 B" U3 b4 J7 itvb now,tvbnow,bttvb皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑!
- Q6 T" W' s! T" {: i, z0 t; g' |
( ?$ `5 T" |4 t: ^  ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?公仔箱論壇  F+ Y2 a  a' }  v1 u" p
3 Y6 n/ U6 \- ]1 t1 c, M
本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing