返回列表 回復 發帖
甘听黑胶碟定系CD 阿?
大啦叭 發表於 2017-9-11 06:54 PM
我自己時聽CD,老公在家時會聽黑膠唱片
黑膠唱片唔容易搵哦
條骨都無佐lu
果阵香港系小渔村咋
大啦叭 發表於 2017-9-11 06:57 PM
thank you communists!
呢边系先贷款买一间。等升值再按揭买第二间。 按完再按米成就富贵啰。
大啦叭 發表於 2017-9-11 07:00 PM
rules was a lot easier before.  a $40k annual salaries waitress can get a loan of $16m house.  yes, it was on the news....
黑膠唱片唔容易搵哦
lhy92725 發表於 2017-9-11 09:14 PM
我屋企都有吾少,部份超過50年的
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
早晨各位
各位早午晚好
外星貓E生

大貓、靚貓、勁酷啦叭師傅 下午好!! 各位水區老友 早午晚好好好!!!

good evening............
我自己時聽CD,老公在家時會聽黑膠唱片
底衫五粒鈕 發表於 2017-9-11 07:40 PM
其实黑胶碟要清洗,唔系听埋晒D 沙石就唔好啦。
都系CD 易玩
黑膠唱片唔容易搵哦
lhy92725 發表於 2017-9-11 09:14 PM
保养麻烦D。如果变型仲要用玻璃夹住晒番平佢。
唱盘又要校水平。
rules was a lot easier before.  a $40k annual salaries waitress can get a loan of $16m house.  yes, it was on the news....
Pedestrian_A 發表於 2017-9-12 03:29 AM
依家收紧贷款额。要自己准备好20% 买入价。
各位早午晚好
CC517 發表於 2017-9-12 10:07 AM
猫E生 晚安!
  大貓、靚貓、勁酷啦叭師傅 下午好!! 各位水區老友 早午晚好好好!!!

gracechanstuart 發表於 2017-9-12 01:17 PM
靓爆酷Grace姐 晚安!
其实黑胶碟要清洗,唔系听埋晒D 沙石就唔好啦。
都系CD 易玩
大啦叭 發表於 2017-9-12 07:32 PM
但只講靚聲,CD/SACD/DAT/DCC/MD或者任何digital audio都無法勝過"AAA"(不經數碼處理)的黑膠唱片
信不信由你,為甚麽CD面世35年後的今天黑膠唱片仍然有人玩就知