返回列表 回復 發帖
输咗5W tvb响火箭身上啦
早知我就落马刺啦
唉,我应该相信我自己喜爱的球队……
原帖由 ljw1982 於 2007-11-12 10:53 PM 發表

哈哈哈! 不要紧麻!下一场在来啊!
http://www.tvbnow.com/thread-197200-1-1.html
来玩玩曼联的游戏啊!
仲有成2个星期喔
咁快开帖啊!
有难度啊
2个星期后再估
原帖由 wlt1110 於 2007-11-13 09:49 AM 發表

dun worry..bet again.sure can win back the money!!!
下次我都唔落火箭了……
信返自己的马刺
火箭宜家未磨合得太好,未太稳定
英格兰出局,对曼联嚟讲係好事
毕竟rio、朗尼、加里都可以获得一个完整的暑假
而且如果英格兰出局,我觉得加里仔可能会选择退出国家队了,毕竟2010时,佢都接近职业生涯的尾声了
保顿今年艾拿戴斯离队后成绩一般
曼联赢的机会还是很高的
至于阿仙奴对维根,估计阿仙奴都会轻松取胜
吹起,顶起
欧洲杯的周末真係无聊
原帖由 wlt1110 於 2007-11-16 05:12 PM 發表
不无聊,看英格烂是否出到线啦
英格兰是咎由自取啊!
双核没有用好,领袖一直都没有找到,教练水平不足。林伯、谢拉两个都係好波之人,点样帮佢地分工,係一个难题,亦係英格兰最大的问题,当然麦拉伦根本就没能力解决呢个问题。
类似的情况,06年的巴西都有出现,kaka同甸奴一定程度上不能共存。导致到看似更强的06巴西反而不及02巴西。02巴西的成功之处就係佢解决咗3位巨星的分工问题,外星人顶在最前,rivaldo在身后伺机突击,甸奴则是负责中场调度。3个人分工明确,打出嚟的效果非常好。
宜家的曼联打法有D类似02巴西,朗尼突前,tevez深厚伺机突击,anderson(史高斯/卡力克)中场调度。当呢个阵式固定下来后,曼联的成绩就取得了突破,恐怖攻击得到真正的解放。
非常巧合的是99年的曼联其实在阵式上都有参考94年的巴西,菱形中场係当年曼联成功的重要保证。
似乎费sir和巴西还是挺有缘
原帖由 fujimama 於 2007-11-18 12:18 PM 發表
有冇人睇 nba 架??

兒時偶像 hardaway, 今日起手全中, 拿下 16 分 ~~

感動
xd都算难得喔
当时10个有9.5半都係中意MJ的,我都唔例外……
直到TD的出现,先开始爱上TD
原帖由 ljw1982 於 2007-11-18 12:42 PM 發表

i got watch ar...
but for me my favarite star is Kobe ar...
he is great player.. Laker without him is nth...
我就睇咗火箭VS太阳最后果节咯
琴日就睇咗马刺VS火箭
史高拿连续两日都20分以上,开始有D爆发的迹象了
不过琴日马刺的防守主要目标唔係佢,所以其实佢好多open shot
今日命中率没琴日咁多了,不过佢D篮底近距离把握还是好大的
同时佢D篮球智商都好高下,琴日搏咗manu几次进攻犯规,今日同样响第四节早段就令到史杜达米亚拿到第5犯,佢D搏进攻犯规的手段同manu真係有得挥下啊
各位NBA fans们,今年投票记得投给TD,唔好投给YM啊
今晚就要睇下克罗地亚係唔係会发挥友谊第一,比赛第二的精神了
克罗地亚人民果然发扬了比赛第一,友谊第二的精神……
这样都好,起码我们的英格兰国脚不用打欧洲杯,可以有一个更好的假期了!
阿森纳果D一堆外国国脚,佢地下年的备战工作肯定没我地咁充分
下年又是一个争3冠的时候
连续2年3冠,估计都可以说是前无古人,后无来者了
原帖由 crashersus 於 2007-11-22 07:09 PM 發表

camon....is useless x10000000000000000000
they just need 1point....1point also cant get at their home soil...shame lar..

but anyway....now is time back for EPL...
英格兰唔垃圾,係个教练垃圾嗟
谢林两人,佢没能力共存
呢种情况下,佢应该当机立断,废1个捧1个
可惜佢没咁做,一直犹犹豫豫
相反史高拿利带巴西果时,预选赛好似係南美第三定係第四,历史上最差成绩晋级了,人地一样顶住压力,一反传统咁打功利足球,祭出一个守就532攻就352的阵型。巴西从来都没打过呢个阵容,佢响国内受到好大压力,但係佢依然坚持,最后巴西创记录7连胜夺冠,而呢届并不被看好的巴西反而係攻力最强的一届之一。
呢D就係级数的差距,一个好教练唔係全部,但係佢绝对可以令到球队提升一个层次。
希腊神话则是更神奇了,教练功力更深厚了……
英格兰如果仲唔肯出钱请个好教练,估计都唔洗旨意有好成绩了……
原帖由 crashersus 於 2007-11-23 10:24 AM 發表

liu兄...我念你尼第感想, 系从FM学返黎喀....哈哈...

我同意一个教练可以做出D神奇野出来...如果有埋班球星帮手...甘就系赢冠军即本钱啦...
一个world class 教练, 如果你叫拒来教马来西亚队...就算lippi, Capello, ...
哈哈,熊度都玩FM08啊?
刚刚出咗801更新,更新咗再玩啦!
我宜家带紧希腊,希望可以延续神话啦
其实艾历臣都算係咁了,02年,如果贝咸边线比朗拿甸奴飞铲时可以唔缩脚,或者英格兰最终就可以带着1:0的比分结束上半场了,那么最终的战果可能就完成唔同了,而艾历臣的命运可能又会完全唔同了。02年的英格兰离冠军係如此之近,可惜佢地係如此不幸的在那么早的阶段就遇上了巴西。
而之后的艾力臣再也无法超越02年的英格兰了。
不过艾力臣貌似都係咁的,带拉素拿咗一年意甲后,第二年开始就唔掂了……当然佢带英格兰没拿到任何荣誉,但係02年的爆发后,实际上佢一直都没给到英格兰更多野了。
希望今次英格兰可以落重本啦,卡比路、摩连奴都係有D铁帅的味道,或者因此英格兰的精神面貌会有一番新景象。
其实英格兰之所以咁,仲有一个原因就係球员质素的下降,特别係锋线。高治、迪科尔、大奔,3个响各自的球队都属于后备级……只有奥云、朗尼係可以确保到一个正选位置的,可惜当呢两个人先后受伤后,英格兰居然稳唔到第三个响豪门or一线强队做主力的前锋,这不能不说是可悲……
至于门将,4大豪门的主力都係清一色的外国人,曾经被人寄语厚望的carson给人的感觉连james都不如,如此门将,怎能让人放心呢?如果罗宾逊呢个上年英超第五名球队的门将都走埋,可能英格兰队的大门只能交给D中游的守门员去把手了……
后防线上,当lescott呢D显然係难当大任
中场线,永远都缺紧一边,当然唐宁呢位麦卡伦的爱将曾经让我们以为他可以拯救英格兰左路,可惜佢只是在俱乐部昙花一现……joe cole勉强够用,可惜对于一队强队而言,咁样的配置係绝对唔够的!
诚然,太量优质外援进入英超,对于英超的观赏性係有很大的提高。但係,大量的外援剥削了大量英格兰球员在4大豪门出场的机会。而4大豪门往往霸占了参加欧冠的席位,导致到很多英格兰国脚根本就没参加过欧冠呢D大型比赛,导致了一定程度上的大赛经验不足。同样是顶级联赛,西班牙、意大利呢D国家的球队就唔会出现呢D情况,佢地对外援的数量限制都非常严格。
好少见水帖沉做落第二页……