返回列表 回復 發帖

[筆記本電腦] 想問問最近有咩notebook岩?

因為幫朋友問 ~ 朋友對電腦唔熟 ~ 所以都講唔到預算比我
1. 主要 做文書,上網,睇戲,唔要 Netbook 咁慢,13-15吋 mon, 最好2 kg 以下, 牌子無所謂。

幫我家姐問問
2.除了日常文書,想打到 The Sims 3,個 mon靚d, 13-15吋 mon,2 kg 以下, 牌子無所謂,首選 Samsung。

謝謝各位提供意見了。    Thx        =]
熱鬧時想找寧靜, 獨處時想找伴兒

ipad 1
但应该超2000
notebook wor ........
有無好介紹??

$10k 以下有無介紹呢??
Sony S series
Sony S series
hk.purchasing 發表於 2011-4-15 08:37 AM
其實睇見 Sony SB16  都幾岩

唔知其他牌子  e.g.  MSI, ASUS, Lan記,Samsung   果d  有無類似既機種?

我估或多或少都平過 Sony 怪 ...

唔知有無好介紹呢???  Thanks ~~~~~~
因為幫朋友問 ~ 朋友對電腦唔熟 ~ 所以都講唔到預算比我
1. 主要 做文書,上網,睇戲,唔要 Netbook 咁慢,13-15吋 mon, 最好2 kg 以下, 牌子無所謂。

幫我家姐問問
2.除了日常文書,想打到 The Sims 3,個 mon靚d ...
C-Yeah=ON= 發表於 2011-4-11 09:18 AM
1. 13寸可以睇下 samsung Q330 i3機 $4XXX
    14寸可以睇samsung RV411 上一代雙核但$3980
    15寸可以睇下SAMSUNG R540 i5果部, 都係$4999

2. r540 可以應付到佢既需要~
1. 13寸可以睇下 samsung Q330 i3機 $4XXX
    14寸可以睇samsung RV411 上一代雙核但$3980
    15寸可以睇下SAMSUNG R540 i5果部, 都係$4999

2. r540 可以應付到佢既需要~ ...
KA302 發表於 2011-4-17 01:09 AM
謝謝 ~~
不過除了 Q330 1.9 kg
其餘都重了點, 因為是女仔用的 orz.........

Q330 又可以試試問問
謝謝 ~!
謝謝 ~~
不過除了 Q330 1.9 kg
其餘都重了點, 因為是女仔用的 orz.........

Q330 又可以試試問問
謝謝 ~!
C-Yeah=ON= 發表於 2011-4-22 02:12 PM
唔洗=)