返回列表 回復 發帖
之前有嘅今年睇醫生都用左好多錢。
CC517 發表於 2018-11-12 10:48 PM
什麼病....用咁多錢?
佢唔怕凍啊
lhy92725 發表於 2018-11-12 09:45 PM
老鼠仔好怕凍㗎 ! 我養第一隻 hamster , 屋企嗰暖氣開得唔夠, 係凍死左 ! 帶佢去睇獸醫, 獸醫話倘若佢覺得好凍會自動 "冬眠", 不過唔會醒 !
什麼病....用咁多錢?
manyiu 發表於 2018-11-13 01:59 PM
跌到變三腳貓了
外星貓E生
老鼠仔好怕凍㗎 ! 我養第一隻 hamster , 屋企嗰暖氣開得唔夠, 係凍死左 ! 帶佢去睇獸醫, 獸醫話倘若佢覺得好凍會自動 "冬眠", 不過唔會醒 !
manyiu 發表於 2018-11-13 02:03 PM
都好矜贵哦,不过其实猫一样好怕冻
细细个养只猫,一到冬天就系煤炉(以前仲有加蜂窝煤的那种炉)旁边唔愿走开
條骨都無佐lu
香港睇政府医院不是不用太多钱的吗
條骨都無佐lu
manyiu 發表於 2018-11-13 02:03 PM
話明"冬眠"唔好嘈醒人咁陰功
外星貓E生
香港睇政府医院不是不用太多钱的吗
lhy92725 發表於 2018-11-13 02:09 PM
要排期排到死都未等到

而且好多嘢講左當做左,聽左當收左。
外星貓E生
用紅毛泥填左佢
CC517 發表於 2018-11-12 10:50 PM
用毛巾+玻璃瓶 ! flexible d !

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
跌亲脚不是急症吗
條骨都無佐lu
話明"冬眠"唔好嘈醒人咁陰功
CC517 發表於 2018-11-13 02:10 PM
咁就上左天堂....
跌亲脚不是急症吗
lhy92725 發表於 2018-11-13 02:17 PM
跌親果陣唔多覺有事,咁大隻貓拿拿聲起身走人,
第日痛至去醫院睇,係裂骨了,兩隻腳都唔掂,
仲有好多手尾跟,但政府醫生唔理你,
話邊隻痛D先醫邊隻,但一隻腳,
搞左兩三年都搞唔掂,拖到你死你事。
外星貓E生
咁就上左天堂....
manyiu 發表於 2018-11-13 02:18 PM
可能佢未死,比你生葬左
外星貓E生
跌到變三腳貓了
CC517 發表於 2018-11-13 02:06 PM
陰功囉 ! are you ok now?  
骨裂睇中医上夹板固定好似好D哦
條骨都無佐lu
可能佢未死,比你生葬左
CC517 發表於 2018-11-13 02:26 PM
吓.....嗰晚上...葬左係花下(flower bed)....冇聽到有鼠叫救命喎...!